REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Kaune prie ligoninės mirė vyras (INIT TV stop kadras)

Praėjusį penktadienį Kaune, Laisvės alėjoje užgeso čia pat sukniubusi vyro gyvybė. Deja, tačiau į pagalbą netoliese dirbusių medikų prikviesti nepavyko. Mirštantįjį bandė gaivinti praeiviai. Medikai ginasi ir abejingumą neigia, skelbia INIT TV. 

10

Praėjusį penktadienį Kaune, Laisvės alėjoje užgeso čia pat sukniubusi vyro gyvybė. Deja, tačiau į pagalbą netoliese dirbusių medikų prikviesti nepavyko. Mirštantįjį bandė gaivinti praeiviai. Medikai ginasi ir abejingumą neigia, skelbia INIT TV. 

REKLAMA

Pirmadienį Kauno klinikinės ligoninės atstovai tikino, kad jų ligoninės medikai gaivinti neskubėjo, nes tuo metu jau buvo atvykę greitosios pagalbos medikai.

„Klausinėjome darbuotojų, kaip iš tikrųjų viskas buvo, jų teigimu, jie tikrai nedemonstravo abejingumo, nesakė nepadėsiantys. Pateikė tokią versiją, kad personalas pranešė apie matomus švyturėlius, kad į įvykio vietą važiuoja greitoji medicinos pagalba. Medikė bandė paaiškinti atbėgusiai moteriai, kad greičiau už greitosios pagalbos personalą greičiau nenubėgs“, – tikino ligoninės komunikacijos specialistas Saulius Tvirbutas.

Tačiau savo socialinėje paskyroje šį atvejį paviešinusi advokatė iš Kauno, Rūta Visočnik nesutinka su išsakytais žodžiais ir tai vadina melu.

REKLAMA
REKLAMA

„Sako netiesą, kadangi kai aš buvau įbėgusi į registratūrą ir kabinetą, greitosios nebuvo. Ji atvažiavo tada, kai aš išėjau pro ligoninės pastato duris. Pamačiau, kai jis suko iš Kęstučio į Gedimno gatvę“, – teigė moteris.

REKLAMA

Kaip anksčiau skelbė tv3.lt, šalia Kauno klinikinės ligoninės suknubusiam žmogui pirmiausia į pagalbą atskubėjo ne medikai, o praeiviai.

„Šiandien teko būti dramatiškos situacijos stebėtoja – dalyve. Ryte eidama į darbą pamačiau būrelį žmonių, apsupusių sniege gulintį vyrą, kuris jau nerodė gyvybės ženklų“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė kaunietė.

Pasak moters, vaizdas, kurį ji matė, buvo liūdnas: „Veidas – prisirpusios mėlynės spalvos, ant sniego kraujas (nes žmogus griuvo veidu į žemę). Greitąjai pagalbai nesirodant, vienas iš praeivių ėmėsi gaivinimo. Greitosios ekipažas procedūrai vadovavo telefonu. Pasirodė, kad žmogus kvėpavo – viltis dar nemirė. Kadangi veiksmas vyko šalia Kauno klinikinės ligoninės skubios pagalbos ir traumų skyriaus Gedimino g., nulėkiau į registratūrą prašyti medikų pagalbos.

REKLAMA
REKLAMA

Registratūroje buvo nurodyta eiti į 129 ar 139 (tuo metu dėl skubėjimo ir įtampos buvau lyg transe, tad dabar jau nebepamenu) kabinetą. Registratūros darbuotoja nepalydėjo, koridorių raizgalynėje kabineto teko ieškotis pačiai, nors kiekviena sekundė galėjo būti lemiama. Radau 129(139)-tą. Jame kelios moterys gėrė kavą. Prašymas padėti personalo nesujaudino. Sako, kvieskit greitąją. Aš: „Kvietėm, bet kol atvažiuos – gal galite padėti praeiviui, gaivinančiam mirštantį žmogų“. Atsakymas: „Mes negalime, juk greitoji iškviesta“.

Greitoji pagalba po kurio laiko atvyko, tęsė žmogaus gaivinimą automobilyje. Baigties nežinau. Kartėlį, kilusį dėl medikų abejingumo, nustelbė pagarba ir dėkingumas praeiviui, nepabijojusiam imtis atsakomybės. Viltis yra. Ir ji remiasi į neabejinguosius. Uolūs formuliarų ir normatyvų vykdytojai telieka teisūs „ant popieriaus„“, – rašė moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vėliau paaiškėjo, kad 78 metų amžiaus vyriškis turėjo problemų su širdimi, atvykus medikams, jis jau buvo ištiktas klinikinės mirties. Specialistai gaivino vyriškį, atliko reanimacijos veiksmus, tačiau pastangos buvo bevaisės – žmogus mirė.

Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties pamainos vyresnioji gydytoja patvirtino, kad greitosios ekipažas prie Soboro buvo iškviestas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų