REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastaroji savaitė šalies keliuose buvo pažymėta krauju. Pavojingai slidi kelio danga šalyje nusinešė ne vieno žmogaus gyvybę.

Pastaroji savaitė šalies keliuose buvo pažymėta krauju. Pavojingai slidi kelio danga šalyje nusinešė ne vieno žmogaus gyvybę.

REKLAMA

Vien tik Šilutės rajone dėl slidžios dangos per nepilną savaitę įvyko dvi tragiškos avarijos, kuriose žuvo trys žmonės. 

Traksėdžio kaime Šilutės rajone trečiadienio vakarą dėl slidžios dangos nuo kelio į griovį nuvažiavo ir apvirto lengvasis automobilis. Avarijos metu žuvo jį vairavusi 29-erių moteris ir jos devynmetė dukra.

Greta esančiame Žemaitkiemyje, slidžiame kelyje savo mašinos nesuvaldė 21-erių mergina. Jos gyvybė užgeso ligoninėje. 

Kazlų Rūdos savivaldybėje šią savaitę buvo vos išvengta dar vienos nelaimės.  Nuo kelio čia nuvažiavo autobusas su vaikais. Laimė, niekas nenukentėjo.

REKLAMA
REKLAMA

O štai Šalčininkų rajone į griovį įlėkė du lengvieji automobiliai – sužeisti net penki žmonės.

Šeštadienio vakarą, apie 20 val., Vilniaus Karoliniškių mikrorajone du, tikėtina, nuo narkotinių medžiagų apsvaigę jaunuoliai, rėžėsi į netoli pėsčiųjų perėjos esantį stulpą. Laimei, sužeistųjų ir nukentėjusiųjų nėra.

REKLAMA

Avarijomis pažymėtą savaitę vainikavo tragiška avarija sekmadienį Kėdainių rajone. Lančiūnavos kaime žuvo du žmonės.

Pranešama, kad katomuša susidūrė automobiliai „Mercedes Benz Vito“ bei „Peugeot“. Eismo įvykio metu žuvo du žmonės, o vienas buvo sužalotas.

Ateinančią savaitę iššūkių sumažės

Saugaus vairavimo mokytojas Darius Kanapinskas sako, jog vos išėjus į lauką ir pamačius oro sąlygas reiktų susitaikyti, kad kelyje praleisite daugiau laiko. Mat privalu pasirinkti saugų, mažesnį greitį ir jokiu būdu nedaryti staigių manevrų, staigiai nestabdyti, mat ant slidžios dangos stabdymo ir sustojimo laikas yra net kelis kartus ilgesnis nei įprastai.

REKLAMA
REKLAMA

Darius demonstruoja, kokiu atstumu automobilis sustos ant slidžios dangos važiuojant 30 kilometrų per valandą greičiu, tai – bent jau 12 metrų į priekį.

Tokiu pat greičiu stabdoma ant sausos dangos, slystama 3,5 metro.

Svarbiausias patarimas, jei jau slystate ir bandote automobilį išlaikyti ant kelio – pasistenkite išlikti ramūs.

„Jeigu aš įsibėgėčiau ir į posūkį bandyčiau įvažiuoti pilnai susukęs vairą, automobilis vienareikšmiškai nuvažiuotų tiesiai. Inercijos jėga pagal fiziką žino kryptį tik tiesiai, bet jei aš vairą pradėčiau atleidinėti, tai automobilis pradėtų susikabinti ir didesniu kampu, bet pradėtų užsisukinėti", – aiškina saugaus vairavimo mokytojas.

Kiek ramiau vairuotojai, tikėtina, galės atsipūsti kitą savaitę. Kelininkai jau bus sutvarkę didžiąją dalį kelių, kritulių bus mažiau, danga bus sausesnė ir paspaus didesnis šaltukas, kuris kitai savaitei įsibėgėjus jau gali siekti ir keliolika laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų