REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį tv3.lt gavo vienos pasipiktinusios mamos skundą su įrašu iš Žiežmarių gimnazijos. Jame – protu nesuvokiami lietuvių kalbos mokytojos šūkavimai ant vaikų.

Sekmadienį tv3.lt gavo vienos pasipiktinusios mamos skundą su įrašu iš Žiežmarių gimnazijos. Jame – protu nesuvokiami lietuvių kalbos mokytojos šūkavimai ant vaikų.

REKLAMA

„Ar esate tikri,kad Jūsų vaikas saugus mokykloje? Mes jau nebe. Ilgą laiką mūsų vaikų psichika buvo žalojama,atėjo metas tam padaryti galą.Mes manome,kad ši mokytoja negali dirbti su vaikais“, – rašė vieno iš gimnazijos mokinių mama feisbuke.

Socialiniuose tinkluose paplitusiuose garso įrašuose girdėti lietuvių kalbos mokytojos šauksmai ant, tv3.lt šaltinių teigimu, šeštos klasės mokinių. 

„Čia ne gestų kalba“ „Kaip vadiname kirtį?“ „Tu matai kas parašyta?“ „Knygoje buvo sukirčiuota“ „Negali pasižiūrti į knygą?“, – tokias ir panašias frazes mokytoja ant mokinių iššaukė kone kalėjimo prižiūrėtojos verta maniera.

Naujienų portalui tv3.lt gimnazijos vadovė Ieva Mažulienė sakė, kad mokiniai bus perkelti kitam pedagogui jau nuo rytdienos, o pati šį įrašą ji išgirdusi tik šeštadienio vakarą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak I. Mažulienės, mokytoja gimnazijoje dirbusi apie 35 metus, o jokių didelių nusiskundimų jos darbo nėra anksčiau gauta.

„Toks elgesys yra nepateisinamas. Jau pakeitėme pamokų tvarkaraščiu, mokinius jau nuo rytdienos, pirmadienio, mokys kitas mokytoja. Dėl tolimesnės jos ateities spręsime vėliau“, – sekmadienį po pietų sakė I. Mažulienė.

REKLAMA

Gimnazijos direktorė taip pat teigė žinanti apie tėvų renkamus parašus, kuriais siekiama, kad liūdnai išgarsėjusi lituanistė nebemokytų jų vaikų. 

Kaip tv3.lt teigė vienos iš Žiežmarių gimnazijos mokinių mama, ji iš vaiko ne kartą yra girdėjusi skundų apie mokytojs darbą: "Visad girdėjau, kad ji nenormali mokytoja". Moters teigimu, paviešinti įrašai yra visai nauji, vos savaitės senumo. 

Pasak jos, pašiurpę tėvai jau šį pirmadienį dėl mokytojos elgesio ruošiaisi kreiptis pagalbos ir pas Kaišiadorių merą

Įrašas sutraukė ir nemenko internautų dėmesio. Daugelis jų buvo pašiurpę pedagogės elgesiu.

„Klausant kūnas eina pagaugais, tai tik galima įsivaizduot ką kiekvieną pamoką jaučia vaikai“, – skelbia vienas iš komentarų.

REKLAMA
REKLAMA

„Šaunuolės mamos, jog viešinate ! Ir padedate kurti šviesesnį rytojų“, – palaikymo žodžius skyrė kita komentatorė.

Be to, viena pakomentavusi moteris net atsiprašė savo vaikų dėl to, kad anksčiau netikėjo jų pasakojimais apie lituanistę.

Sekmadienio popietę minėtais įrašais švietimo ministro Algirdo Monkevičiaus feisbuko paskyroje taip pat pasidalijo buvusi Seimo narė Donalda Meiželytė. 

„Algirdas Monkevičius nebus lengva. Atvažiuosit į susitikimą su mokytojais, o jums užriks: „Algirdai! Stop! Kokia kirčiuotė?!!!“. Vargšai vaikai. Čia psichloginis smurtas akivaizdus. Keista, kad jie dar nemikčioja ir nesysioja į lovas sapnuodami košmarus po tokių pamokų, nors kas ten žino. Mokyti ar rėkti – štai kur klausimas“, – rašė D. Meiželytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasisakė ir ministras

Mokytojos elgesiu pasipiktino ir pats A. Monkevičius. 

„Šiurpina mane tokie dalykai. Vaikas jaučia mokytoją kaip mamą, tėvą, kaip didelį autoritetą. Tokie žodžiai griauna tą pasitikėjimą ir taip neturėtų būti“, – TV3 Žinioms sakė ministras.

A. Monkevičius tikina, kad jau kitą savaitę aiškinsis situaciją su mokyklos vadovybe. Ministro nuomone, jeigu vaikai būna atimami iš nesugebančių jų auklėti tėvų, mokiniai turėtų būti apsaugoti ir nuo juos psichologiškai žalojančių pedagogų.

„Mokytojas tokiu stiliumi negali bendrauti su mokiniais ir toks mokytojas dirbti mokytoju negali. Kaip tai teisiškai padaryti – direktorė nuspręs. Aš spaudimo negaliu padaryti, bet išspręsti turime“, – tikina A. Monkevičius.

Ministro nuomone, tokie vaikų užgauliojimai pamokų metu tik parodo, kad Lietuvoje vis dar neskiriama užtektinai dėmesio pedagogų kvalifikacijos kėlimui, o dalis mokytojų neturi supratimo, kaip bendrauti su vaikais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų