REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
19
Vilniuje stringa eismas (nuotr. facebook.com)

Penktadienio rytą Vilniuje ir Kaune dėl gausaus sniego gerokai padaugėjo eismo įvykių, sostinėje sutriko viešasis eismas, pranešama apie sudėtingas eismo sąlygas kelyje Vilnius-Kaunas.

19

Penktadienio rytą Vilniuje ir Kaune dėl gausaus sniego gerokai padaugėjo eismo įvykių, sostinėje sutriko viešasis eismas, pranešama apie sudėtingas eismo sąlygas kelyje Vilnius-Kaunas.

REKLAMA

Apie 8.30 val. pradėjus itin gausiai snigti Vilniaus apskrityje jau užfiksuoti 26 techniniai eismo įvykiai bei du įvykiai, per kuriuos nestipriai nukentėjo žmonės.

„Per tokį neilgą laiką tikrai daug“, – BNS informavo Vilniaus apskrities policija.

Kauno apskrityje rytas buvo ramesnis, tačiau 10 val. duomenimis, apskrityje jau registruoti 26 eismo įvykiai.

Kauno apskrities policijos atstovė Justina Kazragytė BNS sakė, kad sudėtingos eismo sąlygos kelyje A1.

Apie 10 val. šiame kelyje ties Bačkonių kaimu Kaišiadorių rajone nuo Kauno link Vilniaus įvyko eismo įvykis, dėl kurio šioje vietoje sutriko eismas.

REKLAMA
REKLAMA

Kelias šioje vietoje slidus, policija padeda jame reguliuoti eismą.

Vilniaus miesto savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ skelbia, kad dėl intensyvaus snygio ir sudėtingų eismo sąlygų pakeistas 10, 34, 49, 50 ir 69 maršrutų autobusų maršrutas. 28 maršruto autobusai nevažiuoja iki Valų – apsisuka Grigiškių žiede.

REKLAMA

Taip pat sutriko viešojo transporto judėjimas Narbuto gatve: 1 ir 7 maršrutų troleibusai nukreipiami Kauno, Žemaitės gatvėmis ir Savanorių, Laisvės prospektais.

Kaune penktadienio rytą irgi sninga, tačiau apskrityje registruoti tik aštuoni eismo įvykiai, dviejose įvykiuose Draugystės gatvėje susidūrus automobiliams nesmarkiai nukentėjo žmonės.

Šio miesto viešasis transportas šiek tiek vėluoja dėl eismo įvykių ir sudėtingų eismo sąlygų, tačiau rimtesnių eismo sutrikimų nėra, BNS informavo „Kauno autobusai“.

Barstomi ir rajoniniai keliai

Pastarosiomis savaitėmis dėl sudėtingų oro sąlygų užsnigti mažesnio intensyvumo rajoniniai keliai bus ne tik valomi, bet ir barstomi smėlio-druskos mišiniu, informuoja kelininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybinės įmonės „Kelių priežiūra“ Kelių priežiūros ir statybos departamento direktorius Petras Džervus BNS patvirtino, kad su Automobilių kelių direkcija ketvirtadienį sutarta priskirti asfaltuotus R3 kategorijos kelius aukštesniam priežiūros lygmeniui – R2. Tad kelininkams papildomai teks intensyviau prižiūrėti apie 3600 kilometrų kelių.

„Gavome Automobilių kelių direkcijos, kaip užsakovo, nurodymą, sustiprinti trečiojo lygmens rajoninių kelių priežiūra su asfalto danga. Tie keliai bus barstomi taip pat, kaip iki šiol barstyti rajoniniai antrojo priežiūros lygio keliai, t. y. bus barstomos ne tik pavojingos vietos, bet ištisi maršrutai. Tai turės būti padaryta iki 14 valandos“, – sakė jis.

Anot P. Džervaus, šie keliai bus barstomi tik baigus darbus prioritetiniuose keliuose. Pagal nustatytą tvarką, žiemą pirmiausia valomi ir barstomi magistraliniai, krašto keliai, taip pat R1 kategorijai priskiriami rajoniniai keliai, t. y. kuriuose eismo intensyvumas yra didesnis kaip 1000 automobilių per parą. Tuomet valomi R2 kategorijos keliai – tie, kuriuose per parą eismo intensyvumas siekia nuo 500 iki 1000 automobilių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų