REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis įsitikinęs: premjeras Saulius Skvernelis pateks į antrą prezidento rinkimų turą ir laimės rinkimus.

Valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis įsitikinęs: premjeras Saulius Skvernelis pateks į antrą prezidento rinkimų turą ir laimės rinkimus.

REKLAMA

„Aš labai sveikinu tai, nes tikriausiai tai reiškia, kad sausio 26 dieną mes patvirtinsime kandidatą, kuris gegužės mėnesį taps prezidentu“, – ketvirtadienį paskelbtą S. Skvernelio sprendimą kandidatuoti į prezidentus BNS komentavo R. Karbauskis.

Jis tvirtino, kad premjeras savo sprendimo su juo nederino.

Pasak „valstiečių“ vadovo, jei S. Skvernelis būtų nusprendęs priešingai, partija būtų susidūrusi su problema, nes skyriai vienbalsiai prezidento rinkimuose kelia S. Skvernelio kandidatūrą.

„Šitas veiksmas nebuvo suderintas. Jei S. Skvernelis nebūtų sutikęs kandidatuoti, būtų problema, nes mes matome, kad mūsų skyriai vienbalsiai kelia S. Skvernelio kandidatūrą, o aš vakar dar neturėjau patikinimo, kad S. Skvernelis sutiks kandidatuoti“, – ketvirtadienį teigė R. Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA

Klausiamas, kodėl jis toks tikras šiuo metu prezidentiniuose reitinguose trečią poziciją užimančio S. Skvernelio pergale, R. Karbauskis teigė, kad „ne reitingai renka prezidentus, o žmonės rinkimuose“.

REKLAMA

„Reitingai – dalykas toks labai sąlyginis. Be to, premjeras S. Skvernelis šiandien paskelbė, kad dalyvaus rinkimuose, mes tą patį matėme ir konservatorių kandidatės I. Šimonytės atveju, kol nebuvo pasiskelbus, buvo vieni reitingai, kai pasiskelbė, pakilo“, – kalbėjo LVŽS vadovas.

R. Karbauskis įvardijo tris, jo manymu, prezidento rinkimų favoritus – premjerą S. Skvernelį bei ekonomistus Ingridą Šimonytę ir Gitaną Nausėdą.

„Aš neabejoju, kad šie trys kandidatai ir bus rinkimų favoritai, neabejoju, kad S. Skvernelis bus antrajame rinkimų ture ir, mano įsitikinimu, jis laimės rinkimus, nes žmogus, kuris atstovauja konservatorių partijai, nelabai galėtų juos laimėti dėl žmonių požiūrio, ką konservatoriai darė jų valdymo laikotarpiu“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Ministras pirmininkas S. Skvernelis ketvirtadienį Rusnėje paskelbė, kad dalyvaus gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

Jis sakė norintis, kad „valstybėje būtų darna tarp valdžių“, nes tai padėtų sklandžiai įgyvendinti Vyriausybės programą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų