REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis ketvirtadienį Rusnėje paskelbė, kad dalyvaus gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose. Portalo tv3.lt kalbinti politologai sutaria, kad toks premjero žingsnis tikėtas, tačiau stebisi, kad tai buvo padaryta dabar.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis ketvirtadienį Rusnėje paskelbė, kad dalyvaus gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose. Portalo tv3.lt kalbinti politologai sutaria, kad toks premjero žingsnis tikėtas, tačiau stebisi, kad tai buvo padaryta dabar.

REKLAMA

„Aš dalyvausiu rinkimuose“, – susitikime su Rusnės gyventojais sakė premjeras.

Ministras pirmininkas sakė norintis, kad „valstybėje būtų darna tarp valdžių“, nes tai padėtų sklandžiai įgyvendinti Vyriausybės programą.

S. Skvernelio teigimu, šiuo metu esantis „nesusikalbėjimas tarp valdžių arba atviras tam tikrų procesų stabdymas, intrigų įnešimas“ neleidžia pasiekti gerų rezultatų.

Didelio siurprizo nebuvo

Mykolo Romerio universiteto (MRU) dėstytoja, politologė Rima Urbonaitė tv3.lt sakė, kad toks S. Skvernelis buvo tikėtas.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes pamatėme ir išgirdome tai, kas jau seniai buvo nuspėjama, tiesiog dabar sudėlioti taškai ant „i“, – teigė R. Urbonaitė. 

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) profesoriaus Lauro Bielinio S. Skvernelio pareiškimas taip pat nenustebino.

REKLAMA

„Tai buvo labiausiai tikėtinas scenarijus ir jis įvyko. Kažkokio didelio siurprizo šiandien neturime. Tai buvo laukiama ir džiugu, kad, galų gale, mes turime pasiskelbusį vieną iš pagrindinių kandidatų“, – sakė profesorius.

Dabar kova dėl prezidento posto turėtų tapti aršesnė.

R. Urbonaitė tvirtina, kad po premjero sprendimo kandidatų į prezidentus paletė tapo aiškesnė.

„Galiausiai matome kandidatą, kuris užims tą kitą sparną nei užėmė lyderiai reitinguose Gitanas Nausėda ir Ingrida Šimonytė“, – kalbėjo politologė.

Gruodžio mėnesį „Vilmorus“ atliktoje apklausoje S. Skvernelis beveik dvigubai atsiliko nuo Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų iškeltos kandidatės I. Šimonytės ir save išsikėlusio G. Nausėdos. L. Bielinis mano, kad nors dabar premjeras reitinguose atsilieka, šansų patekti į antrą turą turi.

REKLAMA
REKLAMA

„Viskas priklausys nuo daugelio dalykų: kaip dirbs jo pagrindiniai konkurentai G. Nausėda ir I. Šimonytė, kaip organizuota bus jo kampanija, kaip jis atsilaikys prieš tą kritiką, kuri bus į jį nukreipta“, – pasakojo L. Bielinis.

R. Urbonaitė pritaria, kad S. Skvernelis turi galimybių patekti į antrąjį prezidento rinkimų turą.

„Šansai tam tikri yra, jeigu nebus daromos klaidos. Situacija yra tokia, kad reitingai po mėnesio gali būti visai kitokie“, – įsitikinusi politologė.

Nors politologai sutaria, kad S. Skvernelio sprendimas nebuvo netikėtas, tačiau nustebino, kad jis buvo paskelbtas ketvirtadienį Rusnėje.

L. Bielinis mano, kad premjeras nelaukė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos suvažiavimo sausio 26 d. ir savo sprendimą paskelbė anksčiau tam, kad sutvirtintų savo įvaizdį partijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Gali būti, kad jis nori, jog partijoje į jį žiūrėtų kaip į tikrą kandidatą ir neabejotų dėl jo“, – tikino L. Bielinis.

S. Skvernelis savo sprendimą paskelbė susitikime su Rusnės gyventojais, prieš tai apžiūrėjęs Rusnės estakados statybas. Ši estakada svarbi užtikrinti susisiekimą per kasmetinius potvynius. Ją žadama baigti gegužės mėnesį. Kreipdamasis į rusniškius, premjeras sakė, kad šią problemą jo Vyriausybė nusprendė spręsti po 60 metų kitų valdžių neveiklumo.

Pirmasis prezidento rinkimų turas vyks gegužės 12 d, antrasis, jei prireiks, gegužės 26 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų