REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Situacija Plungėje (nuotr. feisbuko)

Nemaloni Plungės gyventojų akistatos su pareigūnais istorija akimirksniu išplito socialiniame tinkle „Facebook“. Susiklostė tokia situacija, kad į kapines atvykusiems žmonėms dėl gausaus sniego nebeliko vietos, kur palikti savo automobilius.

7

Nemaloni Plungės gyventojų akistatos su pareigūnais istorija akimirksniu išplito socialiniame tinkle „Facebook“. Susiklostė tokia situacija, kad į kapines atvykusiems žmonėms dėl gausaus sniego nebeliko vietos, kur palikti savo automobilius.

REKLAMA

Todėl nedidelėje aikštelėje dalį transporto priemonių teko statyti pažeidžiant Kelių eismo taisykles. Konkrečiu atveju buvo užstatytas tarnybinis policijos pareigūnų automobilis. Šis, anot žmonių, stovėjo vidury aikštelės, o pareigūnų aplink nesimatė, tad nebuvo net ko atsiklausti, ar tos dvi dešimtys minučių niekam nepakenks.

Kaip paaiškėjo netrukus, pakenkė bei kaip reikiant sugadino ir taip nešventišką laidotuvių dalyvių nuotaiką. Sugrįžę į aikštelę, dviejų automobilių savininkai pastebėjo jų transporto priemones fotografuojančius pareigūnus.

Pagal Kelių eismo taisykles, sustoti ir stovėti negalima ten, kur sustojusi transporto priemonė trukdytų išvažiuoti iš stovėjimo aikštelės kitoms mašinoms. Už tai numatyta nuo 30 iki 90 eurų bauda, o policija turi teisę nutempti trukdantį automobilį.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl padaryto pažeidimo nesiginčiję žmonės prašė pareigūnų supratimo, bet šie net nesileido į kalbas. Pareigūnams išvykti iš aikštelės trukdžiusių automobilių savininkams buvo išrašytos baudos.

REKLAMA

Naujienų portalo tv3.lt žiniomis, vienam pažeidėjui skirta puse minimalios baudos – 15 eurų.

Įrašas „Facebook‘e“

Apie šią neįprastą situaciją buvo paviešinta vienoje socialinio tinklo „Facebook“ grupėje. Įvykių liudininkė prie nuotraukų paliko tokį įrašą:

„Norisi „pasidžiaugti“ puikiu Plungės policininkų darbu... Uždirba pinigėlius „lygioje“ vietoje. Pakako jiems pasistatyti mašiną viduryje aikštelės prie kapinių ir patiems išvykti savo reikalais. O atvažiavus laidotuvių procesijai, nebuvo kur mašinų statyti.

Tai viena mašina užstojo jiems išvažiavimą. Ir jie už 10 min. palaukimą, išrašė baudas 2 mašinoms, nes pasirodo jiems atsibodo stovėti. Atėję visi atsiprašė ir taip skausmo slegiami, ne baliavoti juk atvažiavo, o palydėti artimą žmogų į Amžinąją kelionę...

REKLAMA
REKLAMA

Vyrukas policininkas dar supratingai patylėjo, bet panelė su uniforma, nebežinojo kaip pyktį išlieti ir nereagavo į jokius atsiprašymus... Žiauru... Ir visai ne piniguose esmė, bet kad net tokią minutę nei užuojautos nei supratingumo.... Palaukė tik 10 min...“

Nubaustųjų žodis

Naujienų portalas tv3.lt susisiekė su abiem nubaustaisiais ir paprašė pakomentuoti šią situaciją. 75-erių Alfonsas pasakojo, kad atvykus į aikštelę prie kapinių buvo pripustyta daug sniego, todėl kilo keblumų pasistatant automobilį.

„Aikštelėje prie kapinių jau stovėjo policijos mašina. Visa apsnigta, jokių įjungtų švyturėlių ir be pareigūnų. Mes nusprendėme, kad sugedusi ar kažkas atsitiko, kad automobilį čia paliko. Kartu su dar vienu laidotuvių dalyviu užstatėme jiems išvažiavimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Palaidojome žmogų, grįžome, o ten labai aktyvi jauna mergaitė (policijos pareigūnė – aut. past.) jau trypčioja aplink mūsų mašinas. Prašėme pasigailėti, paaiškinome situaciją, bet ji net nesileido į kalbas. Sakė, kad nieko nežino. Neturime teisės užstatinėti ir būsime nubausti. Jiems tik keletą minučių teko palaukti, bet...“, – pasakojo Alfonsas.

Garbingo amžiaus vyras tikino, kad tikrai tokiais veiksmai nieko blogo nenorėjo, tiesiog susiklostė tokia situacija: „Man jau 75 metai, tai toks nemalonumas su policija pirmą kartą pasitaikė. Nesu nusikaltėlis. Bet ta mergaitė užsidėjo uniformą ir jautėsi kaip karalaitė. Liepė nieko neaiškinti. Jokio žmogiškumo ir supratimo iš jos nesulaukėme.“

REKLAMA

Apie šią situaciją trumpai pasipasakojo ir 54-erių Džilda. Automobilį neleistinoje vietoje pastatė jos sutuoktinis: „Laidotuvėse dalyvavo tikrai daug žmonių, todėl aikštelėje prie kapinių nebuvo daug vietos automobiliams. O pareigūnai paliko savo mašiną taip, kad pastatyti automobilius dviem eilėmis tapo sudėtinga. Būtume pavažiavę gatve toliau, bet pusnys buvo tokios didelės, kad šalikelėje palikti automobilį buvo nesaugu.“

Moteris neslėpė, kad jie patys kalti dėl pažeidimo, bet apgailestavo, jog iš pareigūnų nesulaukė užuojautos: „Taip, mes esame kalti. Bet palaidojome artimąjį greitai, o jie jau fotografavo mūsų automobilius. Vaikinukas pareigūnas dar nieko, bet ta panelė tai visiškai be jokios etikos. Bent būtų ištarusi, kad užjaučia, tačiau jūs nusikaltote ir būsite nubausti. Nieko panašaus. Gavome 15 eurų baudą. Išgyvensime kaip nors. Tik apie policiją buvau geresnės nuomonės...“

REKLAMA

Laikinai einanti Plungės r. policijos komisariato viršininko pareigas Loreta Tamaliūnaitė apie šią situaciją pasakojo, kad policijos pareigūnai atvyko apklausti asmens gyvenančio netoli minėtos automobilių aikštelės ir pasistatę mašiną nuėjo atlikti tarnybinių pareigų.

„Baigę sugrįžo į automobilį, kuris buvo užstatytas. Policijos pareigūnai teigia laukę apie 20 minučių, per tą laiką pareigūnai bandė duomenų bazėse ieškoti kam priklauso minėti automobiliai, kad galėtų susisiekti su savininkais ir šie atlaisvintų pravažiavimą. Šis ekipažas yra reaguojantis į įvykius ir jei būtų gautas iškvietimas, turėtų reaguoti, tačiau būtent tuo metu iškvietimo nebuvo“, – pasakojo L. Tamaliūnaitė.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų