REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
119
Ministras apie skandalą Lukiškių kalėjime (nuotr. tv3.lt)

Naujienų portalo tv3.lt studijoje apsilankęs teisingumo ministras Elvinas Jankevičius įvertino vieną paskutinių skandalų įkalinimo įstaigų sistemoje.

119

Naujienų portalo tv3.lt studijoje apsilankęs teisingumo ministras Elvinas Jankevičius įvertino vieną paskutinių skandalų įkalinimo įstaigų sistemoje.

REKLAMA

Ministras konkrečiai pasisakė apie Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo prižiūrėtoją Laurą Kalinauskaitę, kuri esą buvo spaudžiama Imuniteto tarnybos vadovo suartėti su kaliniais ir taip išpešti reikalingą informaciją.

Šis skandalas į dienos šviesą išlindo tada, kai prabilo pati pareigūnė. Po susitikimo su ją E. Jankevičius prasitarė, kad iš pareigūnės lūpų išgirsta informacija jį įtikino. Tad lieka tik sulaukti atliekamo tyrimo išvadų ir tada imtis sprendimų.

Privalėjo laiku sustoti

E. Jankevičius pabrėžė, kad įkalinimo įstaigų sistemoje vykstantys verbavimo procesai jam kelia daug klausimų.

REKLAMA
REKLAMA

„Taip tikrai neturėtų būti. Iš esmės pats faktas, kad Imuniteto tarnyba bando pasikalbėti su pareigūnu ir jį paskatinti ateityje teikti tam tikrą informaciją, nėra naujiena. Viskas yra atliekama pagal įstatymus.

REKLAMA

Bet pats būdas, kaip tai yra daroma – jau kitas klausimas. Kai imuniteto vadovas daug kartų važiuoja į mokymo centrą pasikalbėti su konkrečia pareigūne. Kai dėstytojai prašo tos pareigūnės nueiti su juo susitikti.

Tai šalia esantys mokiniai pradeda keistai žiūrėti į tą pareigūnę. Kyla klausimų, kodėl ji taip dažnai susitinka su Imuniteto skyriaus vadovu? Pati pareigūnė jaučiasi nesmagiai, nes jaučia kitų pašaipas. Toks būdas bendrauti su pareigūnais yra nevykęs. Taip negali būti“, – teigė E. Jankevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras nei paneigė, nei patvirtino, kad šioje istorijoje įsipainiojo kažkokie asmeniniai santykiai:

„Negaliu to patvirtinti, nes neturiu įrodymų. Galima daryti tik įvairias prielaidas. Net per diplomų įteikimo ceremoniją atvažiuoja tas pats vadovas, pasveikina asmeniškai.

Bet faktas tas, kad jeigu pareigūnas sako ačiū, labai malonu buvo susitikti, bet tikrai nenoriu elgtis vienaip ar kitaip, nes toks yra mano apsisprendimas, tai reikėtų ties ta riba, ties tuo pokalbiu šį procesą ir užbaigti.“

Išsamų pokalbį tv3.lt studijoje žiūrėkite čia:

Prabilo pati pareigūnė

Naujienų portalas tv3.lt rašė, kad apie patiriamą spaudimą prabilo pati Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime dirbanti jauna pareigūnė. Ji teigė jaučianti spaudimą išeiti iš darbo, nes nesutiko užmegzti neformalių santykių su nuteistaisiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalui delfi.lt moteris pasakojo, kad į ją dar studijų metu kreipėsi Kalėjimų departamento Imuniteto skyriaus pareigūnai, kurie merginai siūlė bendradarbiauti, užmezgant artimus santykius su nuteistaisiais ir išgauti iš jų reikiamos informacijos. Ji atsisakė.

„Aš atėjau dirbti apsaugoje ir priežiūroje, nuteistuosius ir suimtuosius saugoti, o ne užsiimti kažkokiomis veiklomis kaip susibendravimai, kažkokie galbūt flirtavimai, vien tam, kad ištraukti informacijos“, – sakė Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo suimtųjų prižiūrėtoja Laura Kalinauskaitė.

Po to pradėjusi dirbti mergina sakė sulaukusi spaudimo išeiti iš darbo pati, kitaip bus rasta įrodymų, jog ji esą įnešė į kalėjimą narkotikų, sakė sulaukusi grasinimų iš nuteistųjų.

REKLAMA

Spaudimo ji teigia sulaukusi iš Gintaro Zaveckio, kuris po feisbuke transliuotų kalinių išgertuvių skandalo atsistatydino iš Kalėjimų departamento Imuniteto skyriaus viršininko pareigų.

Jį pareigose pakeitusi Imuniteto skyriaus viršininkė Jurga Mickienė portalui sakė, jog į L. Kalinauskaitės pasakojimą apie sulauktus grasinimus buvo nedelsiant sureaguota – dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų