REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Įtariamas asmuo paleidžiamas į laisvę (nuotr. 123rf.com)

Visą Lietuvą sukrėtė žinia apie pirmadienį į Vilniaus ligoninę atgabentą komos ištiktą vos 4 mėnesių kūdikį. Dėl šio įvykio į areštinę buvo patupdytas 1993 metais gimęs mažylės tėvas.

14

Visą Lietuvą sukrėtė žinia apie pirmadienį į Vilniaus ligoninę atgabentą komos ištiktą vos 4 mėnesių kūdikį. Dėl šio įvykio į areštinę buvo patupdytas 1993 metais gimęs mažylės tėvas.

REKLAMA

Bet artėjant 48 val. sulaikymo terminui į pabaigą priimtas įtariamajam palankus sprendimas. Prokurorai patvirtino, kad jis yra paleidžiamas į laisvę, pritaikius švelnesnes kardomąsias priemones.

Naujausiomis portalo tv3.lt žiniomis, medikai trečiadienio rytą gerų žinių dėl komos būsenos kūdikio būklės pasakyti taip pat negalėjo. Santariškių klinikų atstovai patvirtino, kad kūdikio būklė išlieka sunki.

Nebuvo pagrindo suimti

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė portalui tv3.lt patvirtino, kad sprendimas dėl sulaikytas kūdikio tėvo likimas priimtas įvertinus visas surinktas faktines aplinkybes.

REKLAMA
REKLAMA

„Sulaikytas kūdikio tėvas nebus suimtas. Toks sprendimas priimtas atsižvelgus į surinktus faktinius duomenis. Juos įvertinus, buvo nuspręsta skirti švelnesnes kardomąsias priemones“, – pabrėžė G. Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

REKLAMA

Vietoj suėmimo, iš kūdikio tėvo buvo paimtas asmens dokumentas. Jis įpareigotas periodiškai lankytis ir registruotis policijos įstaigoje. Taip pat jis pasirašė pasižadėjimą neišvykti.

Motinos nebuvo namuose

Naujienų portalas tv3.lt rašė, kad nuo pirmadienio sostinės Santariškių medikai gaivina komos ištiktą 4 mėnesių kūdikį. Mergytė atvežta apie 11 val. iš Buivydiškių gatvėje esančių namų. Mažylei diagnozuotas supurtyto vaiko sindromas.

TV3 televizijai pavyko pakalbinti 27-erių kūdikio motiną. Anot jos, nelaimė nutiko, kai jos nebuvo namie. Vaiką tuomet prižiūrėjo 1993 metais gimęs mergaitės tėvas.

REKLAMA
REKLAMA

„Įvykio metu nebuvau namie, buvau išėjusi į polikliniką. Grįždama iškviečiau liftą – kai jis atvažiavo, lifte buvo vyras su greitosios pagalbos brigada ir jau nešė mūsų kūdikį visą mėlyną. Paklausiau, kas atsitiko, jis atsakė, kad kūdikis užspringo. Atvykus paaiškėjo, kad supurtyta yra, išsiliejęs kraujas į smegenis“, – kraupų reginį nupasakojo jauna motina.

Vyras ginasi, kad kūdikį purtė bandydamas jį atgaivinti po to, kai užspringo. Visgi, vaikelio motina tokio vyro elgesio nepateisina ir tikina neatleisianti.

„Nei tikiu, nei netikiu, bet visko gali būti. Jau anksčiau jis prieš mane buvo pakėlęs ranką, šiuo metu yra ikiteisminis tyrimas dėl smurto prieš mane. Prieš mane tai prieš mane, bet prieš vaiką keturių mėnesių šitaip… Jeigu ir užspringo purtyti šitaip aukštyn kojomis tai čia proto reikia turėti“, – piktinosi ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaiką prižiūrinti Santaros klinikų gydytoja Vilmanta Burokienė patvirtino, kad mažylės būklė itin sunki. „Kūdikis lieka dar kol kas komoje. Jam yra dirbtiniai kvėpavimo takai, ventiliuojamas vaikas yra, ir prognozė kol kas nėra aiški. Reikia dėti visas pastangas, kad išgyventų“, – teigė Burokienė.

„Šeima yra žinoma nuo 2018 metų rugpjūčio, kadangi gimimo metu vaiko teisių apsaugos tarnyba buvo informuota, jog motina turi problemų su priklausomybėmis. Tarnybos specialistai nuvyko į ligoninę ir nustatė pirmą grėsmės lygį, šeimai visą laiką iki šiandien buvo teiktos socialinės paslaugos – taikoma atvejo vadyba“, – žurnalistams teigė Vilniaus vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Sandra Vrublevskienė.

REKLAMA

Visą interviu žiūrėkite:

Anot S. Vrublevskienės, šiuo metu dėl vykstančio ikiteisminio tyrimo daugiau informacijos ji atskleisti negalinti, tačiau tėvai gydėsi nuo priklausomybių, todėl kūdikio paimti iš šeimos nebuvo pagrindo.

„Skyriui yra žinoma, kad programa yra nustatyta gydymosi ir motina galėjo rūpintis kūdikiu, todėl nebuvo nustatytas antras grėsmės lygis ir motina augino vaiką iki šiol – visus tuos keturis mėnesius“, – sakė S. Vrublevskienė.

Kaip pranešė Policijos departamentas, pirmadienio rytą, apie 11 valandą, į Vilniaus ligoninę iš Buivydiškių gatvėje esančių namų pristatyta pernai gimusi mergaitė, patyrusi komą ir supurtyto vaiko sindromą.

REKLAMA

1993 metais gimęs mergaitės tėvas uždarytas į areštinę. Vaiko teisių specialistai neturi duomenų, ar sumuštos mergaitės tėvas galėjo smurtauti tiek prieš vaiką, tiek prieš motiną. „Negaliu patikslinti duomenų, kadangi tikrai atvejo vadybos posėdis yra ne mūsų kompetencijoje“, – teigė S. Vrublevskienė.

Šeima, kaip rizikinga, tarnyboms buvo žinoma dar iki vaiko gimimo, juose lankėsi paskirtas atvejo vadybininkas. Skelbiama, kad šeimoje lankytasi kartą per savaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų