REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaune dėl slidžių kelių ir šaligatvių gausybė traumuotų žmonių. Medikai sako, kad situacija ekstremali ir susižalojusių pacientų jau nebėra kur guldyti. Čiuožyklomis virtusiose gatvėse viena po kitos fiksuojamos ir automobilių avarijos. Žmonės keiksnoja miestą valančios ir barstančios bendrovės specialistus, tačiau šie sako dirbanti visu pajėgumu.

Kaune dėl slidžių kelių ir šaligatvių gausybė traumuotų žmonių. Medikai sako, kad situacija ekstremali ir susižalojusių pacientų jau nebėra kur guldyti. Čiuožyklomis virtusiose gatvėse viena po kitos fiksuojamos ir automobilių avarijos. Žmonės keiksnoja miestą valančios ir barstančios bendrovės specialistus, tačiau šie sako dirbanti visu pajėgumu.

REKLAMA

Ką į Kauno klinikinę ligoninę atvežta, vis dar ant neštuvų gulinti ir medikų apžiūros laukianti kaunietė Joana sako susižalojusi eidama gatvės pakraščiu.

„Paslydau ir nugriuvau, ir nebegalėjau atsikelti visiškai, va sutino iš karto koja, guzas, vyras iškvietė greitąją ir atvežė mane čia“, – sako susižalojusi kaunietė.

Žmoną su greitąja atlydėjęs vyras baisisi šaligatviais ir keliais – esą šie Kaune antra diena tarsi ledo čiuožyklos.

REKLAMA
REKLAMA

„Krito ant šaligatvio, taigi vien ledas, ir čia koją sulaužė ar išnarino sąnarius“, – sako pacientės vyras Kazimieras.

Kitas pacientas Valentinas sako, kad susitrenkė gatvėje: „Iš namų išėjau ir nukritau. Šaligatviai visą laiką slidūs, niekas nevalo.“

REKLAMA

Medikai tariasi, ką daryti, mat traumuotų pacientų tiek, kad laisvų lovų jau nebelikę. Susižalojusiųjų į gydymo įstaigą per dieną atvyko per du šimtus, tad guldomi patyrę tik sunkiausias traumas.

Kauno klinikinės ligoninės Priėmimo skubios pagalbos ir traumų skyriaus vedėjas Artūras Šulnius dėsto, kad medikams tenka gerokai daugiau darbo: „Nebeturime kur ligonių guldyti, jie ir ant ratų guldomi, ir į skyrius ne profilinius, į nervų skyrių, į dienos chirurgijos skyrių, į terapinį negalim guldyt, nes irgi užguldytas skyrius praktiškai, lovų nėra.“

REKLAMA
REKLAMA

Kauno šaligatviai išties padengti storu sniego ir ledo sluoksniu, žmonės jais eina itin lėtai, mat iki gresiančios nelaimės vos vienas žingsnelis.

O štai greitoji į ligoninę skubiai išveža ir automobilio partrenktą pėsčiąją. Moteris galimai skubėjo ne per pėsčiųjų perėją, o dėl slidaus kelio ir akinančios saulės vairuotojas sustoti nespėjo.

„Aš visai pamažu važiavau, jinai atsimušė, va va jos pėdos, va tai čia, ir bėgte… nu ir man nusimušė“, – pasakojo vairuotojas.

Prie nelaimės vietos sustojusi virtinė troleibusų, jų vairuotojai sako, kad kelio danga siaubinga ir prie stotelių – ratai ant ledo prasisuka ir nė iš vietos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kai pravažiuoja antra eile, tai jiems nėra laiko, prie sustojimų turi valyti, pabarstyti smėliu, o ne taip kad pravarė ir viskas“, – mano troleibuso vairuotoja Vitalija.

„Labai slidžios stotelės, vos eina sustoti ir išvažiuoti iš sustojimų“, – antrino troleibuso vairuotoja Roma.

Jau išvakarėse vairuotojų įsiūtis dėl tragiškų vairavimo sąlygų liejosi ir gatvėse, ir socialiniuose tinkluose. Matyti, kad įkalnės visai neįvažiuojamos, o besileidžiantys nuo kalnų automobiliai slysta nevaldomi.

Štai Ateities plente vilkikas įlėkė į griovį, vos jį ištempus paaiškėja, kad kelionės jis pats nebetęs. Kelyje formuojasi milžiniškos spūstys.

REKLAMA

„Beprotiškai slidu buvo, grynas ledas ant kelio, o ar kas daryta, sunku pasakyt. Prieky manęs automobilis, sunkvežimis su malkom staiga sugalvojo sukt į kairę, parodė posūkį, greitai stabdė, patį jį sumėtė, užmetė užpakalį mašinos, aš paskui jį važiavau stabdžiau, mačiau, kad nepavyks sustabdyt“, – pasakojo vilkiko vairuotojas Marius Pilkauskas.

Pro šalį nuvežamas ir benzinvežis suknežintu priekiu – jis į avariją pateko kitoje vietoje.

Nelaimės neišvengė ir į iškvietimą skubėję policijos pareigūnai. Kovo 11-osios gatvėje jie slysdami rėžėsi į troleibusą. Laimė, žmonės nenukentėjo, tačiau transporto priemonės apgadintos. Pasak pareigūnų, eismo sąlygos jau antra para itin sudėtingos.

REKLAMA

„Susiformavo ant važiuojamosios dangos ledas, pravažumas, eismo sąlygos ir stabdymas – viskas apsunkino, todėl fiksavo daug techninių eismo įvykių“, – kalbėjo Kauno kelių policijos viršininkas Vigintas Lukošius.

„Kauno švaros“ atstovai sako, kad gatvėse darbavosi 11 barstytuvų, tačiau per patį, o per parą išpilta net 350 tonų mišinio, tačiau rezultatas nedžiugina.

„Sakykim taip, naktį bėrėm, pabaigėm apie šeštą, nuo dviejų iki šešių, kadangi ledas, šaltis, bandė tą prabangią druską kalcio chloridą, bet rezultatas vis tiek… vietomis, šiaip ir dabar važinėja keturi automobiliai, gaudom kur ruožas slidus“, – aiškino „Kauno švara“ atstovas Darius Stasikonis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Eismo sąlygos sudėtingos ir kitose Lietuvos vietose, štai automagistralėje Vilnius – Klaipėda kai kurie ruožai net įdienojus dar nebuvo nuvalyti. Pūga nuo pajūrio slenka per visą šalį, Telšių ir Tauragės apskrityse keliai sunkiai išvažiuojami, pranešama, kad vairuoti sudėtinga ir kelyje Vilnius-Panevėžys.

Sinoptikai prognozuoja, kad pavojai keliuose dėl ledo ir sniego išliks ir ryt. Tad vairuotojai raginami rinktis saugų, o ne leidžiamą maksimalų greitį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų