REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Saulius Skvernelis pasisako už civilinių santykių įteisinimą vienos lyties poroms, bet ne santuokas.

Premjeras Saulius Skvernelis pasisako už civilinių santykių įteisinimą vienos lyties poroms, bet ne santuokas.

REKLAMA

„Tiems žmonėms turi būti sudarytos sąlygos spręsti tam tikrus civilinius santykius – turto, paveldimumo, atstovavimo – ir tai galima išspręsti būtent tokiu būdu. Konstitucija labai aiškiai pasako, kokio santuokos pas mus galimos, ir to reikėtų laikytis“, – penktadienį žurnalistams Seime sakė S. Skvernelis.

Konstitucinis Teismas penktadienį paskelbs nutartį byloje dėl leidimo Lietuvoje gyventi užsieniečiui, kitoje valstybėje susituokusiam su tos pačios lyties lietuviu.

Nagrinėjant šią bylą, Seimo ir Migracijos departamento atstovai sutiko, kad užsienyje sudaryta gėjų santuoka būtų pagrindas sutuoktiniui apsigyventi Lietuvoje, bet pabrėžė, kad tai nesuteiktų kitų teisių.

Valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis komentuodamas galimybę Lietuvoje leisti tuoktis homoseksualiems asmenims pasisakė panašiai kaip premjeras – už civilinių santykių įteisinimą, bet ne santuokas.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų partijos pozicija nesikeičia, mes turime užtikrinti žmonėms visas teisines galimybes, turtines ir visas kitas, bet įteisinti vienos lyties asmenų vedybų Lietuvoje mes neplanuojame“, – penktadienį žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Lietuvoje nėra įteisintos nei gėjų santuokos, nei partnerystės. Keli ankstesni Lietuvos liberalių politikų bandymai šalyje įvesti civilinę homoseksualų partnerystę Seime nepasiekdavo priėmimo stadijos.

Konstitucijoje yra įrašyta, jog santuoka sudaroma laisvu vyro ir moters sutarimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų