REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Pūga (nuotr. SCANPIX)

Penktadienio dieną laukiama pokyčių. Žvarbūs orai slūgs, daugės kritulių, bet pakilęs vėjas lems pūgas, formuosis plikledis.

20

Penktadienio dieną laukiama pokyčių. Žvarbūs orai slūgs, daugės kritulių, bet pakilęs vėjas lems pūgas, formuosis plikledis.

REKLAMA

Jau penktadienio dieną numatomi krituliai: sniegas, Vakarų Lietuvoje vietomis iškris šlapdriba, numatoma silpna lijundra. Taip pat pustys, kai kur kils pūga. Vėjas pietvakarių, vakarų, 7–12 m/s, vietomis gūsiai sieks 15–17 m/s. Temperatūra 3–5, Rytų Lietuvoje iki 7 laipsnių šalčio, šiaurės vakariniuose rajonuose 0–3 laipsniai šilumos. Jutiminė temperatūra kai kur sieks -14 laipsnių. 

„Penktadienio dieną pakils pietvakarių vėjas, smarkųjį šaltį jis išvarys iš Lietuvos, dienos pabaigoje jo liks tik 3–6 laipsniai, o prie jūros prasidės atodrėkis. Vėjas bus gūsingas, stiprus, dėl to – nemalonus. Su juo atkeliaus ir krituliai – daugiausia sniegas. Prie jūros šlapdriba, dulksna – dėl to ir lijundra. Vėjas sukels pūgas – pustys“, – kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija.

Šeštadienį vėjai rims

Šeštadienio naktį Vilniaus rajonuose numatomas 7 laipsnių šaltis. Pajūryje prognozuojamas apie 1 laipsnis šilumos, kitur apie 2–3 laipsniai šalčio. Vyraus 6–11 m/s vėjas. Didžiojoje Lietuvos dalyje numatomi nedideli krituliai, jie aplenks tik pajūrio rajonus.  

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienio dieną laikysis 0–2 laipsnių šaltis, pajūrio rajonuose apie 3 laipsniai šilumos. Didesni krituliai neprognozuojami. Vėjas rims.

„Šeštadienį pietvakarių, vakarų vėjas išliks, tik bus silpnesnis, nei penktadienį. Naktį dar snigs, rytinėje šalies pusėje – pustys, o kitur kritulių nedaug. Dieną kai kur pasnyguriuos, kris šlapdriba, naktį dar bus keli laipsniai šalčio, o vakarų Lietuvoje – atodrėkis. Dieną visur apie 0 laipsnių, vakaruose – keli laipsniai šilumos“, – kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija.

REKLAMA

Sekmadienį snigs

Sekmadienio naktį numatomi 3–5 laipsniai šalčio. Pajūryje apie 1 laipsnis šalčio. Vyraus 5–10 m/s vėjas. Daug kur trumpai pasnigs.

Dieną laikysis 0–1 laipsnio šaltis. Didesnėje šalies dalyje snigs. Vyraus 5–10 m/s vėjas, todėl gali papustyti.

Kitos savaitės pradžioje šaltis stipriai nesikandžios, 2–3 laipsniai šalčio, o rytiniuose rajonuose 6–8 laipsniai šalčio. Sulauksime daugiau kritulių, snigs. Pūs stipresni vėjai, todėl galimos pūgos.

Ankstesnių sausio mėnesių rekordai

Žemiausia oro temperatūra buvo užfiksuota sausio 17 dieną Varėnoje 1940 metais, tuomet stingdė 40,5 laipsnių šaltis. Aukščiausia sausio oro temperatūra buvo užfiksuota 2007 metais Lazdijuose, ten termometro stulpelis pakilo iki +12,6 laipsnių.

1970 metų sausio 30 – 31 dienomis speigas sukaustė beveik visą šalį, jis buvo užregistruotas 34 stotyse, o Utenoje temperatūra nukrito iki -38,0 laipsnių. Šaltas sausis Lietuvą aplankė ir 1987 metais, jo pradžioje temperatūra nukrito iki -35,0 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų