REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prabėgo daugiau kaip šešios paros po to, kai mįslingomis aplinkybėmis dingo 24-erių Vytautas Prunskus. Kartu su draugais Padvarnių kaime 2019-sius sutikusio Vytauto pėdsakų nepavyko aptikti iki šiol.

Prabėgo daugiau kaip šešios paros po to, kai mįslingomis aplinkybėmis dingo 24-erių Vytautas Prunskus. Kartu su draugais Padvarnių kaime 2019-sius sutikusio Vytauto pėdsakų nepavyko aptikti iki šiol.

REKLAMA

Apie 50 metrų nuo sodybos, kurioje linksminosi kompanija, rastas tik dingusiojo vairuotojo pažymėjimas ir banko kortelė. Nors į paiešką susirinko apie 100 savanorių, bet nei jiems, nei pareigūnams jaunuolio aptikti nepavyko.

Apie šį sukrečiantį dingimą naujienų portalui tv3.lt plačiau papasakojo vienas iš dingusiojo draugų. Optimizmu kalbintas Kajus netryško, bet pripažino, kol nerastas kūnas, tol bent menka viltis išlieka.

Kokie paieškos veiksmai buvo atlikti ir kas šiuo metu, jūsų žiniomis, yra daroma?

Kiek žinau, policija vakar pradėjo apklausti tuos, kurie su Vytautu šventė Naujuosius metus. Aš pats nebuvau toje sodyboje. Jis šventė su draugų kompanija, kurioje buvo ir vienas jo giminaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Dingus Vytautui susirinko apie 100 žmonių savanorių ir kartu su policijos pareigūnais šukavome tą teritoriją. Bet ten daug melioracijos griovių, tokia kalvota vietovė. Daug sniego. Nepavyko nieko surasti.

REKLAMA

Minėjote, kad jo kūno bus ieškoma su sraigtasparniu. Ar jis buvo pakeltas?

Mano žiniomis, jokio sraigtasparnio nebuvo. Niekas nesitiki surasti jį gyvą. Sraigtasparnis gali praskristi, bet vargu ar jis ką užfiksuotų.

Kodėl nebesitikite jo rasti gyvo?

Pažiūrėkite, kokie orai. Buvo labai šalta. Daug snigo. Tai galėjo kūną užsnigti. Sunku pasakyti. Kol kūnas nerastas, tol vilties dar yra, bet labai mažai.

Teko skaityti komentarus, kad jis buvo pastebėtas prie vieno prekybos centro Kaune. Ar ši informacija nepasitvirtino?

Taip, buvo tokia informacija. Buvo peržiūrėti tie įrašai, bet Vytauto vaizdo kameros neužfiksavo. Kažkas iš jo draugų patikrino šią informaciją.

REKLAMA
REKLAMA

Patikslinkite, kaip dingo Vytautas?

Mano žiniomis, sausio 2-ąją, apie 11-12 val. dienos, jis išėjo iš sodybos. Kažkam pasakė, kad jam lauke yra geriau, todėl eina pasivaikščioti. Niekas daugiau jo ir nematė.

Ar jis turėjo kokių nors sveikatos, psichologinių problemų?

Kiek man žinoma, tai jis buvo sveikas. Mėgo aktyvų gyvenimą, dažnai dalyvaudavome žygiuose. Jam juokų darbas būdavo nueiti 20 kilometrų. Dėl psichologinių problemų net nežinau, ką pasakyti. Taip, praėjusiais metais jis prarado darbą, kažkada anksčiau išsiskyrė su mergina, bet dėl to tikrai nebuvo palūžęs ar itin susikrimtęs. Juolab, kad viskas nutiko prieš daug mėnesių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Toliau vykdoma paieška

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Violeta Ginaitienė patvirtino, kad šią minutę naujų paieškos aplinkybių apie dingusįjį nėra.

„Paieška vykdoma intensyviai. Vakar apie 100 žmonių susirinko į paiešką ir išžvalgė teritoriją apie 2 km spinduliu. Paieškas sunkina tai, kad buvo pustoma, snigo. Kai jaunuolio buvo pasigesta, taip pat buvo didelis pustymas“, – teigė V. Ginaitienė.

Anot tv3.lt pašnekovės, dėl oro sąlygų buvo nuspręsta į paieškas neįtraukti sraigtasparnio: „Sraigtasparnis nebuvo pasitelktas. Noriu pasakyti, kad vietos bendruomenė aktyvi, labai padeda ieškoti. Jaunuolis toli nueiti negalėjo. Tad paieškos teritorija nėra išplėsta.“

REKLAMA

Pirminė informacija

Naujienų portalas tv3.lt prieš kelias dienas rašė apie šį mįslingai dingusį jauną vaikiną. Pagalbos socialiniame tinkle „Facebook“ kreipėsi V. Prunsko artimieji, draugai.

Jie rašė, kad paskutinį kartą Vytautas matytas 2019-01-02, apie 12.00 val., Molėtų raj., Suginčių sen., Padvarnių kaime. Jis vilkėjo tamsią juodą striukę, avėjo juodais auliniais batais, dėvėjo megztą kepurę.

Vytautas yra aukštas, stambesnio sudėjimo. Jis nešiojo akinius. 50 metrų nuo sodybos, kurioje buvo pastebėtas paskutinį kartą, buvo rasta asmens tapatybės ir banko kortelės.

Vytauto telefonas nuo sausio 2 d. 14.50 val. išjungtas. Ką nors žinančius apie V. Prunskaus buvimo vietą, raginame pranešti Bendruoju pagalbos telefonu – 112.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų