REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Konfliktas Vilniaus centre (nuotr. facebook.com)

Per Kalėdas paviešintas Igno Mečajaus smurto protrūkis Vilniaus centre sukėlė milžinišką atgarsį visuomenėje. Vos 9 sekundžių trukmės įraše buvo matyti kaip Vilniaus gatvėje, prie vieno baro įėjimo, ant šaligatvio parkritęs vyras sunkiai keliasi nuo žemės, o tada užsimojęs trenkia arčiausiai jo buvusiai merginai.

16

Per Kalėdas paviešintas Igno Mečajaus smurto protrūkis Vilniaus centre sukėlė milžinišką atgarsį visuomenėje. Vos 9 sekundžių trukmės įraše buvo matyti kaip Vilniaus gatvėje, prie vieno baro įėjimo, ant šaligatvio parkritęs vyras sunkiai keliasi nuo žemės, o tada užsimojęs trenkia arčiausiai jo buvusiai merginai.

REKLAMA

Po triuškinančio smūgio mergina krenta lyg pakirsta. Vėliau paaiškėja, kad šį smūgį sudavė 20-metis dziudo imtynininkas Ignas Mečajus. Dar 2018-ųjų lapkričio 16-ąją užfiksuotą vaizdo įrašą paviešinusi nukentėjusi mergina socialiniame tinkle rašo, kad džiaugiasi, jog apskritai po tokio išpuolio liko gyva.

Minėtas 9 sekundžių įrašas akimirksniu išplinta internete. Žmonės dalijasi ir vertina jauno sportininko smurto protrūkį. Be abejo, virtualūs internautų „smūgiai“ be išimčių šįkart tenka tik pačiam I. Mečajui. 

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, visuomenė išvydo tik prieš tai kilusio konflikto atomazgą. O kas vyko prieš tas lemiamas 9 sekundes? Ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai kol kas nuo išsamesnių komentarų susilaiko. Tad pasikalbėjome su I. Mečajų atstovaujančiu Vilniaus miesto I advokatų kontoros advokatu Dainiumi Dargevičiumi. Pateikiame advokato atsakymus į naujienų portalo tv3.lt pateiktus klausimus.

REKLAMA

Kokia šiuo metu yra situacija dėl atliekamo ikiteisminio tyrimo?

Situacija tokia, kad pats įvykis nutiko dar praėjusių metų lapkričio mėnesį, o mes iki šiol negavome šaukimo į apklausą. Joks procesinis statusas ikiteisminiame tyrime dar nėra aiškus. Norime pateikti paaiškinimus policijos pareigūnams, bet kol kas neturėjome galimybės to padaryti.

Tai įtarimai jūsų klientui dar nėra pareikšti?

Taip, visiškai teisingai, kol kas nėra pareikšti jokie įtarimai.

Gal galite įvardyti, kiek šiuo metu yra nustatyta per konfliktą nukentėjusių asmenų?

Kiek žinau iš žiniasklaidos, tai policijai buvo parašyti trys pareiškimai. Logiška, kad vienas iš jų yra Igno bei dar dviejų asmenų, kurių mes nežinome. Bet nieko daugiau pasakyti negaliu. Neaišku, kokie sužalojimai buvo užfiksuoti gydymo įstaigoje. Pats I. Mečajus kreipėsi į gydytojus, bet pažymos niekas jam nedavė. Kas ten parašyta, nėra aišku. Faktas tas, kad jis taip pat buvo sumuštas. Jam trenkė į galvą, jis buvo net praradęs sąmonę.

REKLAMA
REKLAMA

Kokia yra jūsų kliento pozicija dėl įvykių prieš beveik du mėnesius?

Kiek yra žinoma, jis buvo užpultas. Tą padarė 4-6 asmenų grupė. Tai matyti nesutrumpintame vaizdo įraše. Jame matyti, kad prie Igno priėjo keli asmenys, jį apsupo. Tada konfliktas ir išsivystė. Kas ten buvo pasakyta, tokių detalių pasakyti negaliu. Faktas, kad Ignas po smūgių buvo nukritęs. Tada jis atsistojo, o toliau jau viską matėte tame paviešintame vaizdo įraše.

Galiu patvirtinti, kad jis pats buvo nuvykęs į policijos komisariatą ir parašė pareiškimą. Bet kol kas jokio kontakto iš policijos nesulaukta. Ignui nepavyko pasikalbėti su tyrėju. Laukiame, kada pavyks tą padaryti. Norisi pabrėžti, kad Ignas nėra teistas, nebuvo konfliktiška asmenybė. Apie asmenį daug pasako teistumai, administraciniai pažeidimai, o jis nieko panašaus nėra padaręs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiek šiam tyrimui yra reikšmingas paviešintas vaizdo įrašas?

Policijos pareigūnai turi visą įrašą. Ten matosi, kuri konflikto pusė yra agresyvesnė. Manau, kad bus patikrinti ir patalpų viduje esantys įrašai. Pats mačiau tik lauke filmuotą vaizdo medžiagą. Ten matosi, kaip prie Igno prieina 4-6 asmenys ir pradeda jį stumdyti. Kas vyko toliau, plačiau galėtų pakomentuoti policijos pareigūnai.

Kaip pats Ignas reaguoja į viešąją nuomonę jo atžvilgiu?

Jam tikrai nėra lengva. Žmonės jam tiesiogiai grasina. Jis sulaukia daugybės grasinančių žinučių po to, kai buvo paviešintas tas vaizdo įrašas.

Įvardijo sužalojimus

Naujienų portalas tv3.lt jau rašė, kad per šį incidentą nukentėjo ne tik vaizdo įrašą paskelbusi mergina, bet ir jos draugas. Būtent jis ir kreipėsi į pareigūnus dėl patirtų sužalojimų. Šią informaciją patvirtino Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos skyriaus atstovas Paulius Radvilavičius.

REKLAMA

„Gavome pranešimą, kad lapkričio 16-ąją, apie 4.40 val. nakties, adresu Vilniaus g. 29, prie „La Birra“ baro įvyko konfliktas. Pareigūnams pranešta, kad nepažįstamas jaunuolis sumušė 1993-siais gimusį jaunuolį. Nukentėjusiajam agresyviai nusiteikęs asmuo trenkė į nosį. Vėliau konstatuotas nosies lūžis. Nukentėjusysis pranešė, kad tas pats asmuo vieną kartą trenkė jo 1997-siais gimusiai draugei“, – pasakojo P. Radvilavičius.

Anot policijos atstovo, minėtam J. B. konstatavus nosies kaulo lūžį, jis buvo išleistas gydytis ambulatoriškai: „O jo draugei, kuri pati nesikreipė į policiją, nustatyta akies voko žaizda. Šiuo metu dėl šio incidento buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 284 str. (viešosios tvarkos pažeidimas). Tiesa, įtarimai dar gali būti perkvalifikuoti. Šiuo metu ikiteisminis tyrimas yra perduotas Vilniaus AVPK kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimų valdybos pareigūnams.“

REKLAMA

Dziudo federacija išsižadėjo sportininko

Į per Kalėdas išplitusį vaizdo įrašą netrukus sureagavo ir Lietuvos dziudo federacija, kurių atstovai savo socialinio tinklo paskyroje išplatino tokį laišką (pasirašytą LDF prezidento Vigmanto Sinkevičiaus vardu):

„Dėl netoleruotino Igno Mečajaus elgesio. Šiandien, gruodžio 25 dieną socialinėje medijoje pasklido žinutė su filmuota vaizdine medžiaga dėl Igno Mečajaus smurto prieš merginą. Iki šios dienos Lietuvos dziudo federacija neturėjo jokios informacijos apie tokį Igno Mečajaus neadekvatų išpuolį.

Teisėsauga neinformavo federacijos apie tokį incidentą, jei būtume gavę informaciją anksčiau, tikrai būtume Vykdomajam komitete apsvarstę šią situaciją ir savo kompetencijos ribose skyrę nuobaudą sportininkui. Noriu užtikrinti visuomenę, jog Lietuvos dziudo federacija niekada netoleravo ir netoleruos smurto, nesvarbu prieš ką jis bebūtų nukreiptas.

Lietuvos dziudo federacija atsiriboja nuo Igno Mečajaus smurto veiksmų. Artimiausiu metu bus atliktas federacijos vidinis tyrimas ir analizė dėl šio Igno Mečajaus elgesio, paaiškėjus visoms aplinkybėms bus imtasi griežčiausių priemonių, numatytų Lietuvos dziudo federacijos kompetencijos ribose.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų