REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šventės su daugybe laivadienių praėjo, tačiau jų pasekmės, anot medikų, bus jaučiamos kone visą sausio mėnesį. Į gydymo įstaigas plūsta alkoholio persisotinę tautiečiai.

Šventės su daugybe laivadienių praėjo, tačiau jų pasekmės, anot medikų, bus jaučiamos kone visą sausio mėnesį. Į gydymo įstaigas plūsta alkoholio persisotinę tautiečiai.

REKLAMA

Vieni gulasi su lašinėm ar geria vaistus nuo pykinimo, kiti patenka į ligoninę ilgam dėl prasidėjusių psichozių ir varančių iš proto haliucinacijų.

Anot medikų, šiais laikais ligoniai mato ne baltus arklius, bet peles, milžiniškus vorus ar pabaisas, su kuriomis kovodamas dažnas net susižaloja ar sužaloja artimuosius.

Ligoninė ne blaivykla, tačiau blogai besijaučiančių pacientų medikai neišvaro. Vieniems pastato lašinę, kitiems duoda vaistų nuo pykinimo.

„Dauguma žmonių, kurie pas mus atvyksta į skyrių dėl to, kad jie blogai jaučiasi padauginę alkoholio, maisto. Taip pat dalis atvyko, nes įvyko traukuliai, alkoholio sukelta komplikacija. Ir tie žmonės prašė pagalbos, nes nebegalėjo susitvarkyti su ta būklė namuose. Jiems neužteko kopūstų sriubos, neužteko mineralinio vandens iš ryto“, – sakė gydytoja Gabija Mikulevičienė.

REKLAMA
REKLAMA

Medikai sako, kad būrio pacientų sulaukė naujųjų dieną, tačiau dar vienos armijos ligonių dar tik laukia, mat yra ir dalis tautiečių, kurie naujus metus vis dar švenčia.

REKLAMA

„Dalis atvykstančių yra, kurie vartojo alkoholį nuo kūčių, o sausio gale lauksim pacientų, kurie pradėjo vartoti prieš Naujuosius metus“, – teigė gydytoja.

Ligoniais po švenčių gausiai pasipildo ir psichiatriniai ligoninių skyriai. Vilniaus miesto psichikos sveikatos centras esą jau nusiteikęs antplūdžiui.

Ir žmonės čia patenka jau ne tik dėl pykinimo, o dėl kur kas rimtesnių alkoholio sukeltų padarinių, prasidėjus alkoholinei abstinencijai.

„Didžiulis nerimas, drebulys, žmogus negali užmigti, dažnai plaka širdis, žmogus prakaituoja, pykina, bloga.

REKLAMA
REKLAMA

Labai dažnai mato įvairius gyvūnus, na šiais laikais arkliai retesni, bet tai pelytės bėgioja, tai vorai laksto po sienas, kartais mato įvairius tokius baisius gyvūnus.

Jie dažnai būna pavojingi, nes mato įvairius velnius, pabaisas, kuriuos jie puola ir dažnai jie ginasi, nuo jų bėga, dėl to gali susižeisti, šokt pro langą, arba sužeist kitus“, – paaiškino psichiatrijos direktorius Martynas Marcinkevičius.

Ir tokius pojūčius, anot medikų, patiria ne tik užkietėję alkoholikai. Psichozė esą gali nutikti ir tam, kuris tik pradeda ir savaitę laiko diena iš dienos ir dideliais kiekiais vartojo alkoholį.

Psichiatrijos centruose esą gydosi ir aukštus postus visuomenėje užimantys žmonės, ir tie, kurie be taurelės neįsivaizduoja nė vienos dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kartais tas alkoholizmas būna pakankamai užslėptas. Jie nueina, atlieka savo kažkokias funkcijas, pareigas ir geria vakarais, geria savaitgaliais, ir ypač tada per šventes sau leidžia pasinerti į šitą reikalą. Tai tikrai turime daug pacientų ne iš vien žemiausio socialinio sluoksnio“, – kalbėjo M. Marcinkevičius.

Specialistai įspėja, kad alkoholinė abstinencija pavojinga ne tik girtaujančio asmens aplinkai, bet ypač ir pačiam žmogui. Sunkūs abstinencijos atvejai gali baigtis ir mirtimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų