REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujųjų metų naktis Lietuvoje buvo nerami. Tragiška avarija Marijampolėje, petardų sužaloti vaikai ir suaugusieji, nuo laiptų nukritęs kūdikis ir mirtimi pasibaigusios muštynės nedavė atsipūsti  šalies medikams ir policininkams. 

Skaityk lengvai

Naujųjų metų naktis Lietuvoje buvo nerami. Tragiška avarija Marijampolėje, petardų sužaloti vaikai ir suaugusieji, nuo laiptų nukritęs kūdikis ir mirtimi pasibaigusios muštynės nedavė atsipūsti  šalies medikams ir policininkams. 

REKLAMA
Skaityk lengvai

Tragedija Marijampolėje

Naujametę naktį Marijampolėje įvyko siaubinga tragedija – per avariją žuvo net trys žmonės. Bendrasis pagalbos centras praneša, kad 03.06 val. skubios pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Marijampolė, Šermukšnių g automobilyje prispausti penki žmonės. Į avarijos vietą iš karto atsiųsti ne tik medikai, bet ir gelbėtojai. Nepatvirtintais duomenimis, žuvusieji yra vienos šeimos nariai. 

Policijos departamentas praneša, kad 3.04 val. susidūrė du automobiliai: „Audi A4“ ir „VW Golf“. Šis automobilis per avariją nublokštas į griovį, jame ir buvo prispausti žmonės. Per avariją žuvo „VW Golf“ vairuotojas (gim. 1978 m.) ir dar du jo keleiviai. Žuvo 2002 m. gimęs paauglys. Žuvusios moters tapatybė nustatoma. Į ligoninę išvežti dar du žmonės: 2002 m. gimusi paauglė ir 2007 m. gimęs berniukas.

REKLAMA
REKLAMA

Pirminiais duomenimis, jų būklė sunki. „Volkswagen“ vykę vaikai buvo prispausti, prireikė ugniagesių gelbėtojų pagalbos juos vaduojant. Jie pristatyti medikams. „Audi“ vairuotojas (gim. 1990 m.) iš avarijos vietos pasišalino, vėliau jis buvo surastas laukuose. Dėl sužalojimų jis buvo nuvežtas į ligoninę. „Audi A4“ vairuotojui nustatytas lengvas girtumas, BNS patvirtino Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

REKLAMA

Pranešama, kad skaudų eismo įvykį galimai sukėlęs asmuo yra Vytenio bendrosios paramos logistikos batalione (Marijampolė) tarnaujantis profesinės karo tarnybos vyresnysis eilinis (g. 1990 m.), tarnybą pradėjęs 2016 m. Asmuo šiuo metu sulaikytas, eismo įvykį tiria policija.

Nelaimė Kėdainiuose – kūdikis klinikose

Sausio 1 d. apie 00 val. 45 min. Kėdainiuose, Vydūno g., mergina (g. 1998 m.) lipdama laiptais žemyn suklupo ir iš rankų paleido gultuką, kuriame gulėjo naujagimis (g. 2018 m.), kuris galva atsitrenkė į laiptų pakopą. Nukentėjusysis dėl kaukolės pamato lūžio paguldytas į Kauno ligoninę.

REKLAMA
REKLAMA

Susišaudymas Vilniuje

Gausios policijos pajėgos naujametę naktį kelias valandas įkalbinėjo viešosios tvarkos trikdytojus sudėti ginklus ir pasiduoti. Šiltnamių gatvėje, pirmąją 2019 m. naktį aidėjo šūviai, buvo sumuštas „šaulius“ sudrausminęs vienos slaptos tarnybos darbuotojas.

Policijai naktį apie 2.30 val. paskambinę vilniečiai pranešė, kad Lazdynuose šaudoma iš bendrabučio balkono. Liudininkai matė, kaip vyras balkone iš medžioklinio šautuvo paleido kelis šūvius, balkone esą buvo daugiau žmonių.

Girtus „šaulius“ pastebėjo su žmona ėjęs vyriškis. Pora šūktelėjo: „Ką darote?“. Balkone buvę žmonės atsikirto, kad Naujieji metai, todėl pašaudyti esą galima. Tokį atsakymą išgirdę praeiviai tuomet apie iš bendrabučio šaudančius asmenis ir pranešė policijai. Supratę, kad iškviesti pareigūnai, balkone buvę žmonės išbėgo į lauką ir užpuolė policiją iškvietusį vyrą. Vienas užpuolikas praeivį smarkiai sumušė. Su mušeika buvo dar dvi moterys, vėliau pasirodė antras vyras iš bendrabučio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau mušė tik vienas, kuris ir šaudė. Atvažiavus policijai skriaudikai jau buvo pasislėpę bendrabutyje. Šaudyta iš bendro naudojimo balkono, tačiau gan greitai išsiaiškinta, kuriame bute gali slėptis „šaulys“ ir su juo buvusi kompanija.

Policija išsiaiškino, kad bute gyvenančiam vienam asmeniui yra išduotas leidimas ginklams, laikomas šautuvas ir pistoletas. Tačiau į apsaugininko ir medžiotojo butą lengvai patekti nepavyko. Bute degė šviesa, tačiau buto durų niekas neatidarė. Kelias valandas automatais, neperšaunamomis liemenėmis ir šalmais apsiginklavusi policija bandė įkalbėti bute tūnančius žmones atidaryti duris. Galiausiai buvo gautas leidimas duris laužti. Atvažiavo ugniagesių-gelbėtojų ekipažas su diskiniu pjūklu. Tik išgirdę jo garsą įtariamieji duris atidarė.

REKLAMA

Viduje aptikti du vyrai ir dvi moterys. Bendrabučio kambaryje – ir seifas su ginklais. Įtariamieji išvežti į policijos komisariatą. Įvykio vietoje ilgai dirbo ekspertai, jie surinko įkalčius. Sumuštas vyras policijai parašė pareiškimą dėl įvykio. Dėl sumušimų jis buvo išvežtas į ligoninę, tačiau pasibaigus buto apgulčiai nukentėjusysis grįžo į įvykio vietą.

Jurbarke alkoholiu apsinuodijo mažametė 

Gruodžio 31 d. apie 19 val. 50 min. į Jurbarko ligoninę iš Jurbarko, Muitinės g., pristatyta komos būsenos ir dėl apsinuodijimo alkoholiu paguldyta mažametė (g. 2006 m.). Aplinkybės aiškinamos.

Muštynių metu pavogtas ginklas

Sausio 1 d.00.57 val. Raseinių r. sav., Ariogala, Melioratorių g. daugiabučio namo laiptinėje neblaivus (2,10 prom.) vyras, gim. 1985 m., kartu su nenustatytu asmeniu, demonstruodami nepagarbą aplinkai ir aplinkiniams, dėl chuliganiškų paskatų sumušė vyrą, gim. 1962 m. Po įvykio nukentėjusysis pasigedo teisėtai laikomo mažos galios revolverio. Nukentėjusysis dėl sumušimo išvežtas į LSMU Kauno klinikas. Įtariamasis uždarytas į Šiaulių AVPK areštinę. Ginklas nerastas.  

REKLAMA

Alytuje nukentėjo mažylis

Kaip informavo Policijos departamentas, pirmadienį, apie 12 val. 20 min. į Alytaus ligoninę pristatytas ir dėl antro laipsnio veido, nugaros bei abejų rankų apdegimo paguldytas 2017 metais gimęs vaikas. Pirminiais duomenimis, jis namuose apsidegino užsipylęs karšta kava.

Petardos nutraukė pirštus

Nuo fejerverkų ir petardų Naujųjų metų naktį nukentėjo dešimt asmenų. Kaip BNS informavo Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis, iš viso šalyje užfiksuota 14 įvykių, susijusių su fejerverkais ir pirotechnikos naudojimu, sužaloti dešimt žmonių, iš jų – du keturiolikmečiai, jie patyrė rimčiausius sužalojimus.

Jurbarko rajone 2004 metais gimusiam nepilnamečiui sužalotas nykštys, Vilniuje, Tyzenhauzų gatvėje to paties amžiaus vaikinui nutraukti trys pirštai. Taip pat pranešta apie į balkoną įkritusius fejerverkus, išdaužtą automobilio langą. Policijos duomenimis, taip pat Vilniuje ir Jurbarke į ligonines dėl apsinuodijimo alkoholiu sausio 1-ąją pristatyti du nepilnamečiai, gimę 2002 ir 2006 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų