REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kartu su Naujaisiais metais į Lietuvą įžengs naujas, labai agresyvus ciklonas, dėl kurio šalyje vyraus stiprus vėjas ir nemalonūs krituliai.

Kartu su Naujaisiais metais į Lietuvą įžengs naujas, labai agresyvus ciklonas, dėl kurio šalyje vyraus stiprus vėjas ir nemalonūs krituliai.

REKLAMA

Apie vidurnaktį iš šiaurės į Lietuvą atslinks stiprus vėjas, krituliai, kurie pirmiausiai nuklos vakarinius šalies rajonus, kol galiausiai iki ryto padengs ir visą šalį. Šalies keliuose susiformuos plikledis.

„Orai subjurs naujametę naktį, pradedant pajūriu, pradės stiprėti vėjas ir atsiras krituliai. Tas nemalonumas nuo pajūrio naktį skverbsis gilyn į Lietuvą, stiprės vėjas, o kartu su juo ateis ir krituliai – daugiausiai šlapias arba drėgnas sniegas. Jo, atrodo, nebus daug. Tiems, kurie tuo metu ar namo grįš, ar norės lauke pabūti, bus nemalonu. Į Vilnių prasti orai ateis tik paryčiais“, – tv3.lt sakė sinoptikas Naglis Šulija.

Vėjo greitis pajūryje sieks 15–18 m/s. Temperatūra naktį svyruos nuo 2 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos. Vilniuje – 3 laipsniai šalčio, Kaune ir Panevėžyje 1 laipsnis šalčio, Šiauliuose – 0, Klaipėdoje – 3 laipsniai šilumos.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak sinoptiko, paskui sniegą ir šlapdribą Lietuvą pasieks ir lietus.

„Pradedant nuo pajūrio, paskui sniegą po kelių valandų ateis ir lietus, ir šiluma“, – sakė N. Šulija.

REKLAMA

Orai keisis it karuselė

Nemalonūs orai tęsis ir sausio 1-osios dieną. Temperatūra dieną laikysis apie 1–6 laipsnius šilumos, vėjas stiprės iki 15–20 m/s, pajūryje – 22 m/s.

„Ciklonas atneš ir lietų, ir šilumą, truktels Lietuvos link šilumos bangą. Daug kur lis – ir vakarinėje, ir centrinėje Lietuvos dalyje gali lyti gana gausiai. Rytinėje Lietuvos dalyje, ko gero, kurį laiką snigs, o lietus ateis temstant“, – sakė N. Šulija.

Trečiadienį Lietuvos link ima keliauti šaltesni orai, dieną laikysis apie 0–2 laipsnius šilumos. Savaitės pabaigoje temperatūra gali kristi iki 10 laipsnių šalčio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų