REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
40
Skaudžios nelaimės per šventes (nuotr. tv3.lt)

Daugelis žmonių gražiausias metų šventes sutinka artimųjų arba draugų rate. Šventinis laikotarpis, kuris prasideda nuo šv. Kūčių tęsiasi iki pat Naujųjų metų. Tai yra metas, kai norima atsipalaiduoti, prisiminti prabėgančius metus ir pradedami kurti planai ateičiai.

40

Daugelis žmonių gražiausias metų šventes sutinka artimųjų arba draugų rate. Šventinis laikotarpis, kuris prasideda nuo šv. Kūčių tęsiasi iki pat Naujųjų metų. Tai yra metas, kai norima atsipalaiduoti, prisiminti prabėgančius metus ir pradedami kurti planai ateičiai.

REKLAMA

Toks magiškas šventinis šurmulys turi ir tamsiąją pusę. Žmonės tiek atsipalaiduoja, kad užmiršta elementarų atsargumą, kuris, kaip rodo skaudi praktika, kainuoja net gyvybę.

Naujienų portalas tv3.lt apžvelgia per šventinį laikotarpį nutikusias nelaimes. Raginame būti atsargiais, kad pavyktų šventes sutikti ir palydėti su gera nuotaika. Tad sugrįžkime į praėjusių metų šventinį laikotarpį ir įvertinkime, kur žmonių tykojo didžiausi pavojai.

Tragiški eismo įvykiai

Jokių abejonių, kad per šventinį laikotarpį žmonės daug keliauja. Kai prie to prisideda prastos eismo sąlygos, tai nelaimės, regis, tiesiog alsuoja į budrumą praradusių žmonių nugaras.

REKLAMA
REKLAMA

Itin tragiškas įvykis užregistruotas antrąją Kalėdų dieną. Gruodžio 26-sios vakarą Lentvaryje 18-metės vairuojamas automobilis rėžėsi į stulpą. Automobilis buvo visiškai sumaitotas. Per avariją žuvo vos prieš 3 dienas gimtadienį atšventusi automobilio vairuotoja. Kartu su ja važiavę keturi keleiviai patyrė sužalojimų, tačiau išvengė mirties.

REKLAMA

Dar viena tragiška nelaimė nutiko šv. Kūčių vakarą Kelmės rajone. Ties Laugalio kaimu susidūrė dvi priešpriešiais važiuojantys lengvieji automobiliai. Ligoninėje atsidūrė trys žmonės. Vis dėlto, vienos keleivės gyvybės medikams išgelbėti nepavyko. Avarija įvyko dėl pakankamai jauno 1988-ųjų gimimo vairuotojo kaltės. Žuvo kitame automobilyje vykusi moteris.

Kraupus Naujųjų metų rytas išaušo Kaune. Sausio 1-ąją, apie 6.30 val., kai nesuvaldytas automobilis rėžėsi į apšvietimo stulpą. Paaiškėjo, kad transporto priemonėje važiavo net 6 asmenys (nuo 19 iki 25 metų). Teigta, kad nelaimė galėjo įvykti vairuotojui užsnūdus prie vairo. Neatmesta, kad kompanija vartojo alkoholį. Esmė ta, kad per nelaimę pavyko išvengti aukų, tačiau dauguma jaunuolių patyrė sunkių galvos ir kitų traumų.

REKLAMA
REKLAMA

Pavojingi gaisrai

Per šventinį laikotarpį lietuviai itin mėgsta žvakes, elektrines girliandas ir petardas. Savaime suprantama, jei elgiamasi atsargiai, tai nė vienas iš išvardytų daiktų pavojaus nesukels, bet situacija apsiverčia aukštyn kojomis, kai yra vartojamas alkoholis arba linksmybių įkarštis užgožia budrumą.

Viena tokių nelaimių paskutinę 2017-ųjų dieną nutiko Vilniuje esančioje Mykolo Marcinkevičiaus ligoninėje. Apie gaisrą pranešantis aliarmas kilo slaugytojų kambaryje. Kaip paaiškėjo vėliau, slaugytoja paliko degančią žvakę ant padėklo. Tad pirma užsidegė padėklas, o vėliau liepsnos persimetė į sienas. Greita ugniagesių reakcija išgelbėjo nuo rimtesnio pavojaus. Ugnis buvo numalšinta, o žmonės per šį incidentą nenukentėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Deja, bet toli gražu ne visi šventiniu laikotarpiu kilę gaisrai baigiasi taip laimingai. Vienas tragiškas gaisras buvo užregistruotas per Kūčias, kur liepsnas numalšinę ugniagesiai namo viduje rado garbingo amžiaus vyro lavoną. Gaisras kilo ne, kaip įprasta, dėl neatsargaus rūkymo lovoje, o dėl neatsargaus kūrenimo.

Kita tragiška nelaimė buvo užregistruota gruodžio 30-sios naktį Panevėžio rajone. Liepsnas gyvenamajame name pastebėjo kaimynai. Pamatę, kad prie namo stovi neseniai čia persikrausčiusio vyro automobilis, žmonės sunerimo. Bet patekti į namo vidų jau buvo per vėlu. Liepsnos buvo apėmusios visus kambarius. Ugniagesiams užgesinus gaisras kūno ieškota miegamajame, bet čia jo nebuvo. Tačiau vėliau vyro lavonas aptiktas kitame kambaryje.

REKLAMA

Išskirtinai Naujųjų metų šventimui būdingos nelaimės yra susijusios su petardomis. Kasmet yra aiškinama apie jų keliamą pavojų, tačiau metai iš metų nelaimės kartojasi.

Štai gruodžio 31-sios vėlyvą vakarą Kauno medikams teko gelbėti Neveronyse susižalojusį 29-erių vyrą. Sprogusi petarda jam nutraukė tris rankos pirštus. Tą pačią naktį nepasisekė ir Kaune gyvenančiam 30-mečiui. Sprogusi petarda sužalojo abi plaštakas. Vyras neteko dalies keturių savo pirštų. Sprogusios petardos žmonės žalojo ne tik rankas, bet ir veidą, akis. Tokių sužalojimų patyrė kelios dešimtys lietuvių. Šie pavyzdžiai tik patvirtina, kad per šventes negalima užsimiršti. Išlikite budrūs, apsaugokite save ir savo artimuosius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų