REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno apskrities vyriausiojo policijos pareigūnai, bendradarbiaudami su kolegomis iš užsienio bei „Aro“ pareigūnais, gruodžio 17-ąją įvykdė masinę sulaikymo operaciją.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos pareigūnai, bendradarbiaudami su kolegomis iš užsienio bei „Aro“ pareigūnais, gruodžio 17-ąją įvykdė masinę sulaikymo operaciją.

REKLAMA

Per ją buvo sulaikomi asmenys galimai darę nusikalstamas veikas ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje. Kaip praneša policijos atstovai, šiuo metu dalis įtariamųjų jau yra sulaikyti. Tikėtina, kad įtariamųjų skaičius turėtų dar išaugti.

Vogė prabangius automobilius

Informaciją apie lietuvių vykdytus nusikaltimus per specialią spaudos konferenciją pateikė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas.

Pareigūnas teigė, kad Kaune buvo sulaikyti 8 asmenys, kurie vykdė prabangių transporto priemonių vagystes.

„Nusikalstama grupuotė vogė 2017-2018 metų gamybos „Mercedes Benz“ ir BMW markių automobilius. Pridursiu, kad du asmenys buvo sulaikyti Vokietijoje. Iš viso nusikalstama grupuotė padarė nuostolių už 1,5 mln. eurų“, – teigė D. Žukauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot pareigūno, pavogti automobiliai buvo gabename į Rytų šalis:

„Pagrinde – Tadžikistanas. Tyrimas Lietuvoje pradėtas šių metų pradžioje. Galime pasidžiaugti, kad buvo išnaudoti visi tarptautinio bendradarbiavimo instrumentai.

REKLAMA

Dirbome kartu su Vokietijos pareigūnais. Tad, noriu pasakyti, kad kaip nusikaltimams nėra sienų, taip ir pareigūnų atliekamiems tyrimams. Dabar matote finalą, bet buvo dirbama visus metus, kad pasiektume šį rezultatą.“

Neturėjo galimybės pasipriešinti

Vokietijos Respublikos prokurorė Miriam Weisenburger patvirtino, kad tyrimas šioje šalyje buvo pradėtas dar 2017 metais, o vėliau prisijungė ir Lietuvos pareigūnai:

„Galiausiai buvo surinkta pakankamai duomenų, kad galėtume pareikšti įtarimus. Buvo išduoti Europos arešto orderiai. Dėl kardomųjų priemonių sprendžia teismas. Tai yra standartinė procedūra. Nusikaltimai buvo vykdomi pagal tam tikrą schemą.“

REKLAMA
REKLAMA

Savo ruožtu D. Žukauskas patvirtino, kad Lietuvoje vykdyta sulaikymo operacija pavyko sėkmingai:

„Visi asmenys, kuriuos buvo planuota sulaikyti atsidūrė areštinėje. Pareigūnai veikė operatyviai, todėl sulaikomi asmenys net neturėjo galimybės pasipriešinti.“

Paaiškėjo, kad iš visų sulaikytųjų net keturi anksčiau buvo teisti už panašaus pobūdžio nusikaltimus. Taip pat pas kai kuriuos įtariamuosius rasta narkotinių medžiagų.

Nuo vagių nukentėjo tiek įmonės, tiek privatūs asmenys. Pareigūnai pridūrė, kad tyrimas vyksta toliau, todėl daugiau detalių apie jo eigą atskleisti nepanoro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų