REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Tragedija Jonavoje: užsiliepsnojus butui, sudegė moteris

Paryčiais Jonavoje įsisiautėjusios liepsnos pasiglemžė 71 metų moters gyvybę. Tame pačiame bute buvusį vyriškį, nors ir apsinuodijusį dūmais, pavyko išgelbėti. Kaimynai pasakoja, kad čia jau kelias dienas vyko sūnaus išleistuvės.

14

Paryčiais Jonavoje įsisiautėjusios liepsnos pasiglemžė 71 metų moters gyvybę. Tame pačiame bute buvusį vyriškį, nors ir apsinuodijusį dūmais, pavyko išgelbėti. Kaimynai pasakoja, kad čia jau kelias dienas vyko sūnaus išleistuvės.

REKLAMA

„Moteris rasta be gyvybės ženklų lovoje apdegusi. Kaimynai pranešė, pamatė, kad dega atvira liepsna butas“, – sakė Jonavos Priešgaisrinės tarnybos atstovas Mantas Butvilas.

Kaimynai sako ugnis antrajame aukšte įsisiautėjo paryčiais. Apie šeštą valandą čia kaukdamos jau lėkė gaisrinės, butas degė atvira liepsna.

Kambarys, kuriame gulėjo moteris, visiškai išdegė. O štai gretimame kambaryje įmigęs 53-ejų vyras save gali laikyti laimės kūdikiu – jį išnešė atskubėję ugniagesiai.

„Džiugu, kad pavyko išgelbėti kitą žmogų, kitame kambaryje miegojusį, kuris buvo apsinuodijęs šiek tiek dūmais, bet perduotas medikams, bet viskas kaip ir gerai. Neapdegė visiškai, šiek tiek prisikvėpavo dūmų, pats aplankiau priimamajam, kaip ir viskas gerai, kalba“, – teigė M. Butvilas.

REKLAMA
REKLAMA

Nenukentėjo nei vyriškis, nei kambarys – liepsnos nespėjo į jį persimesti. Žmonės sako, kad liepsnų liežuviai buvo matomi iš toli.

„Paskambino man draugas, iš šalimais namo, sako tavo name gaisras. Aš apsirengiau, išėjau, dūmų kvapas buvo, jau gaisrinės pradėjo gesinti. Buvo atvira liepsna, ėjo, o ten gyvena toks kaimynas Jonas ir jo mama. Draugas tas gyvas liko, aš mačiau draugą tą išnešė. Niekas ten neprasideda su jais, nes ten vieni ateina kiti išeina, geria, ten“, – pasakojo kaimynas.

REKLAMA

Kiti kaimynai patvirtina, kad sūnaus namie jau nebuvo, jis šią savaitę išvyko į užsienį. O štai ir įrodymai, kas vyko šiame bute jau ne pirmą parą. Kaimynai pasakoja, kad gyventojai taip šventė moters sūnaus išleistuves – esą čia daugiadienės išgertuvės vykdavo dažnai. Nelaimės čia jau buvo tikėtasi, pamatytas vaizdas sukrėtė

Gaisro metu vos nesupleškėjo virš degusių patalpų buvęs butas. Jis priklauso žinomam dainininkui Arvydui Vilčinskui. Šis patvirtina, kad auštant išgirdo skambutį į duris, o žvilgtelėjęs pro langą išvydo gaisrines ir liepsnas. „Užsidegė butas, kuris buvo apačioj, vienu aukštu žemiau mano studijos. Vienas kambarys, kur aš įsirengęs savo studiją, sakykim. Ir tai viskas baigėsi tuo, kad grindys įkaito, langas aprūko ir pilna dūmų“, – kalbėjo A. Vilčinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Ar dūmai ir karštis nepakenkė aparatūrai dainininkas sako nespėjęs įvertinti, rytą išskubėjęs į koncertą. O štai po gaisraviete veikusio odontologijos kabineto atstovai rodo milžinišką, nuo lubų kone iki pat grindų nutįsusią pūslę – joje susikaupė gausybė vandens, kurį ugniagesiai liejo malšindami liepsnas gaisravietėje.

Vaizdas siaubingas, bet tai nuo suliejimo išgelbėjo itin brangią, dešimtis tūkstančių kainuojančią įrangą. Deja, nuostolių nepavyko išvengti.

Gaisro priežastys nustatinėjamos, nors bute matyti besimėtantys cigarečių pakeliai, kaimynai sako, kad nė vienas jo gyventojas dūmo netraukė. Tačiau visi patvirtina, kad čia rinkdavosi įvairūs mėgėjai pakilnoti stikliuką. Ir rytą po gaisro iš bendrabučio tipo namo buvo matyti išsvirduliuojantys asmenys.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų