REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs aplinkos ministras Kęstutis Navickas teigia, kad ministerija yra visiškai parengusi projektą dėl automobilių taršos mokesčio, tačiau jis dėl artėjančių rinkimų kol kas atidėtas.

Buvęs aplinkos ministras Kęstutis Navickas teigia, kad ministerija yra visiškai parengusi projektą dėl automobilių taršos mokesčio, tačiau jis dėl artėjančių rinkimų kol kas atidėtas.

REKLAMA

„(...) Iš tikrųjų buvo toks sutarimas atidėti tam tikrus sprendimus dėl artėjančių rinkimų. Vienas iš jų yra automobilių taršos mokestis. Jis yra visiškai parengtas, teisės aktai yra sutvarkyti Aplinkos ministerijos, bet ar mes suvėlavome, ar tiesiog kažkam pasirodė, kad tai bus labai didelis rezonansas, bet aš iki šiol tikiu, kad taip nebūtų“, – interviu portalui delfi.lt sakė K. Navickas.

Anot jo, ministerija buvo numačiusi ir skatinančias priemones, tačiau šis sumanymas žlugo šią savaitę Vyriausybei nyusprendus nuo klimato kaitos programos nurėžti 10 mln., eurų.

„Mes buvome parengę priemonę, kurioje buvo numatyta, kad tie automobilių savininkai, kurių automobiliai yra taršiausi ir jie juos turi daugiau nei trejus metus, gali priduoti automobilį ir gauti 600 Eur kompensaciją, kuponą kitam mažataršiam automobiliui įsigyti“, – aiškino eksministras.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, taršių automobilių problemą būtina spręsti neatidėliojant, „nes tik laiko klausimas, kada Lietuva pradės mokėti baudas“.

„Ir toks neatsakingumas kaip paimti pinigus iš klimato kaitos programos, užuot jau dabar pradėjus ją įgyvendinti kuo skubiau, yra nepateisinama“, – tvirtino iš aplinkos ministro pareigų premjero Sauliaus Skvernelio sprendimu atleistas K. Navickas.

REKLAMA

Skvernelis: naujas mokestis būtų peilis gyventojams

Buvusiam aplinkos ministrui Kęstučiui Navickui pareiškus, kad parengtas automobilių taršos mokesčio projektas dėl artėjančių rinkimų kol kas atidėtas, premjeras sako, kad mokestis sužlugdytų didžiąją dalį Lietuvos gyventojų – anot jo, Vyriausybė ketina skatinti žmones atsisakyti taršių automobilių, už tai mokant kompensacijas.

„Jis (mokestis – BNS) gali būti patvirtintas tuomet, kai yra protingas mokestis. Jeigu mes norime sužlugdyti didžiajai daliai Lietuvos žmonių gyvenimus ir juos palikti be transporto priemonės, tai tokį neparuoštą klausimą galima stumti. Tiesiog buvo ministrų apsisprendimas, kolektyvinis sprendimas, kad pradėkime nuo tų priemonių, kurios ne baudžia, o skatina“, – penktadienį žurnalistams teigė Saulius Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA

„Žinant Lietuvos automobilių parko vidutinį amžių, būtų peilis daugumai gyventojų ir tiems, kurie gauna ne pačias didžiausias pajamas“, – pridūrė jis.

Anot premjero, savanoriškai atsisakydami taršių automobilių, žmonės galėtų už tai gauti kelių šimtų eurų kompensaciją, kurią panaudotų įsigyjant mažiau taršų automobilį.

„Jei automobilį utilizuoji į sąvartyną ir jis daugiau nebus naudojamas, duodama finansinė parama. Dar nesame apsisprendę dėl sumos, tačiau tai tikrai nebus tūkstančiai, bus keli šimtai eurų“, – aiškino premjeras.

Anot jo, teisės aktai dėl tokios paramos turėtų būti priimti kitąmet.

K. Navickas žiniasklaidai teigė, jog Aplinkos ministerija buvo numačiusi ir skatinančias priemones, tačiau šis sumanymas žlugo, šią savaitę Vyriausybei nusprendus nuo klimato kaitos programos nurėžti 10 mln. eurų.

„Mes buvome parengę priemonę, kurioje buvo numatyta, kad tie automobilių savininkai, kurių automobiliai yra taršiausi ir jie juos turi daugiau nei trejus metus, gali priduoti automobilį ir gauti 600 eurų kompensaciją, kuponą kitam mažai taršiam automobiliui įsigyti“, – aiškino buvęs ministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų