REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad jo kreipimęsi į specialiąsias tarnybas nėra pateikta jokių faktų, tai yra standartinis paklausimas norint gauti informaciją.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad jo kreipimęsi į specialiąsias tarnybas nėra pateikta jokių faktų, tai yra standartinis paklausimas norint gauti informaciją.

REKLAMA

„Tai dabar, kai kalbama apie tai, kad čia tuoj bus kaip Prancūzijoje, sudėjus rankas sėdėti negalima. Mano yra kompetencija, aš atsakingas už valstybės viešąją tvarką, dėl to yra pateikti standartiniai klausimai“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė premjeras.

„Jeigu turimi faktai, tada jau yra kitos formos ir kita reakcija. Kreipimosi tikslas yra gauti visą, pilną informaciją, kas vyksta šalies viduje, ar nėra įtakos iš išorės“, – pridūrė jis.

S. Skvernelis į devynias tarnybas kreipėsi, tęsiantis pedagogų streikui ir rengiantis sekmadienį įvykusiam mokytojų rėmėjų mitingui.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak premjero, taikiais protestais irgi gali pasinaudoti provokatoriai. Jis priminė 2009 metais vykusias riaušes iš Seimo.

„Prieš tai kalbant išvakarėse mūsų specialiosiose tarnybose, tame pačiame Valstybės saugumo departamente buvo teigiama: žinote, nieko nebus. Absoliučiai jokios informacijos nėra, būkite ramiai. Tai gerai, kad mes nebuvome ramiai ir šiek tiek pasiruošėme, nors nepakankamai pasiruošėme“, – kalbėjo S. Skvernelis, tuo metu dirbęs policijos generalinio komisaro pavaduotoju.

REKLAMA

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį LRT televizijoje transliuotame interviu tvirtino, kad nėra jokių pažymų, jog Rusijos specialiosios tarnybos su konservatoriais galėjo prisidėti prie mokytojų streiko organizavimo.

Premjero kreipimąsi į kriminalinės žvalgybos ir žvalgybos institucijas dėl galimos grėsmės nacionaliniam saugumui ji vadino desperacija ir mėginimu „naudotis žvalgybos institucijomis“.

S. Skvernelis praėjusią savaitę Seime pareiškė, kad konservatorių veikimas „yra Kremliaus politikos vykdymas ir abejonių yra, ar ten nėra sąsajų su Rusijos specialiosiomis tarnybomis“, tą atsakys „specialiosios tarnybos“.

REKLAMA
REKLAMA

Šios savaitės antradienį Vyriausybės vadovas patvirtino, kad kreipėsi į specialiąsias tarnybas „dėl procesų, vykstančių šalyje“ ir tuo pačiu paneigė, kad kreipimąsis nesusijęs su konservatoriais.

Premjeras ketvirtadienį tvirtino, kad jį nustebino prezidentės pareiškimas, jog „nieko nėra“.

„Aš dar atsakymo negavau, o prezidentė pareiškė, kad nieko nėra. Kokio atsakymo iš Valstybės saugumo departamento man tikėtis, jeigu jų tiesioginis viršininkas pasakė verdiktą?“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Pasak ministro pirmininko, tarnybos prisiims atsakomybę už pateiktą informaciją, skirtingai nei prieš devynerius metus.

„Prieš 10 metų tradicinis lietuviškas klausimas iškilo, kas dabar dėl to kaltas? Tai visos (tarnybos – BNS) į krūmus dėjo ir paliko policiją ir Viešojo saugumo tarnybą vienus atsakyti į klausimus, kurie net nebuvo jų kompetencija“, – tvirtino premjeras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dalis mokytojų, reikalaudami tobulinti etatinį darbo apmokėjimo modelį, nuo lapkričio 12 dienos yra paskelbę neterminuotą streiką. Keliasdešimt mokytojų įsikūrė ir nesitraukia iš Švietimo ir mokslo ministerijos. Sekmadienį Vilniuje surengtas juos palaikantis mitingas, jame dalyvavo apie 6 tūkst. žmonių. Incidentų jo metu nefiksuota.

Opoziciniai konservatoriai rėmė mitingą, palaikė mokytojų reikalavimus ir siūlė dėl to atidėti kitų metų valstybės biudžeto priėmimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų