REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį patvirtino, jog slaptą raštą dėl grėsmių „valstiečių“ vadovui Ramūnui Karbauskiui persiuntė Vyriausybės kanceliarija, jis buvo adresuotas išskirtinai „valstiečių“ seniūnui.

Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį patvirtino, jog slaptą raštą dėl grėsmių „valstiečių“ vadovui Ramūnui Karbauskiui persiuntė Vyriausybės kanceliarija, jis buvo adresuotas išskirtinai „valstiečių“ seniūnui.

REKLAMA

R. Karbauskis trečiadienį žurnalistams sakė, jog susipažinęs su minimu raštu jis įsitikino, jog premjeras pagrįstai kreipėsi į specialiąsias tarnybas.

„Ta informacija, kuri gaunama, pagal principą „būtina žinoti“ teikiama ir kitoms institucijoms, šiuo atveju Seimo frakcijos pirmininkas gavo dalį informacijos pagal principą „būtina žinoti“, tai yra riboto naudojimo informacija ir ji nėra viešai skleidžiama“, – žurnalistams Vyriausybėje sakė S. Skvernelis.

„Aš neminėsiu informacijos, kadangi tai riboto naudojimo informacija, tiesiog ta informacija, kuri reikalinga frakcijos pirmininkui žinoti, buvo pateikta, oficialiai per Seimo kanceliariją. Siuntė tą informaciją Vyriausybės kanceliarija“, – aiškino premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

Klausiamas, kokia tarnyba parengė informaciją, su kuria buvo supažindintas ir R. Karbauskis, S. Skvernelis neatsakė, argumentuodamas slaptumu.

Perklaustas, ar minimas raštas adresuotas tik vieninteliam R. Karbauskiui, ar ir kitų frakcijų seniūnams, premjeras sakė, kad „informacija teikta frakcijos pirmininkui ir ji pateikta“, o jam vienam „todėl, kad ta informacija aktuali frakcijos pirmininkui“.

REKLAMA

„Aš skaičiau tekstą, kuris turi grifą „slaptai“, kuris rodo, kad S. Skvernelis kreipėsi į tarnybas pagrįstai. Tai yra grėsmė nacionaliniam saugumui, akivaizdžiai įvardinti asmenys, kurie tą grėsmę sukelia. Manau, kad mūsų tarnybos į tai turi reaguoti labai atsakingai“, – apie minimą raštą žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Tuo metu Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis BNS teigė panašios pažymos negavęs.

„Ne, nesu gavęs nei šiomis dienomis, nei anksčiau pažymos apie tokią grėsmę, todėl komentuoti neturiu ką“, – tvirtino jis.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo vadovas teigė negalįs paaiškinti, kodėl informacija apie grėsmę nacionaliniam saugumui pateikta ne jam, o frakcijos seniūnui.

Pasak R. Karbauskio, jis susipažino su slapta pažyma, kuri buvo adresuota jam, kaip frakcijos seniūnui.

„Valstiečių“ lyderis neįvardijo, kuri konkrečiai institucija rengė jo minimą pažymą.

„Tai, kas šnekama tuose tektuose, šnekama apie grėsmę nacionaliniam saugumui, kuris susijęs su nestabilumu valstybėje. Viskas, kas gali sukelti nestabilumą, galima pasinaudoti labai daugeliu dalykų“, – kalbėjo „valstiečių“ vadovas.

Jis tvirtino negalintis nieko pasakyti apie pažymoje minimus asmenis, ar tai politikai, ar kiti asmenys, tačiau paklaustas, ar pažymoje minimos profesinės sąjungos, kategoriškai paneigė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ten nėra minimos profesinės sąjungos, kad nekiltų jokių abejonių dėl profesinių sąjungų, jos ten tikrai neminimos, o dėl žmonių aš daugiau neminėsiu“, – sakė „valstiečių“ seniūnas.

Premjeras S. Skvernelis antradienį žurnalistams patvirtino, jog kreipėsi į specialiąsias tarnybas „dėl procesų, vykstančių šalyje“, o anksčiau ryte atsakydamas žurnalistams į klausimus leido suprasti kreipęsis dėl opozicinių konservatorių.

„Objektas yra procesai, vykstantys šalyje, ir kreipimesi nėra įvardinta konservatorių nei partija, nei frakcija, jei patys jie save prisiskyrė, matyt, tam tikras nerimas yra“, – antradienį žurnalistams Seime sakė premjeras.

REKLAMA

Paklaustas, ar kreipimasis susijęs su mokytojų streiku ir sekmadienį vykusiu mitingu, S. Skvernelis atsakė: „Ne tik tai, matome, kas šiuo metu vyksta, inspiracijos, matome tą pačią Prancūziją, kokios valstybės ausys pradėjo lįsti“.

„Tiesiog tos tarnybos turi atlikti darbą, visi subjektai, nes procesus gali įtakoti ir išorė, ir viduje, ir taip pat kriminalinis pasaulis taip pat tai daro, ką mes turėjome prieš dešimt metų, kalbėdami apie riaušes prie Seimo“, – tvirtino premjeras.

Jis sakė kreipęsis į visus kriminalinės žvalgybos ir žvalgybos subjektus.

Premjero atstovas spaudai Tomas Beržinskas antradienį BNS patikslino, jog kreiptasi į Valstybės saugumo departamentą, Antrąjį operatyvinių tarnybų departamentą, Lietuvos kriminalinės policijos biurą, Valstybės sienos apsaugos tarnybą, Vadovybės apsaugos departamentą, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybą, Muitinės departamento Muitinės kriminalinę tarnybą, Specialiųjų tyrimų tarnybą bei Kalėjimų departamentą.

REKLAMA

S. Skvernelis praeitą savaitę Seime pareiškė, kad konservatorių veikimas „yra Kremliaus politikos vykdymas ir abejonių yra, ar ten nėra sąsajų su Rusijos specialiosiomis tarnybomis“, tą atsakys „specialiosios tarnybos“.

Antradienio rytą jis teigė, kad „laikosi kiekvieno savo žodžio“.

„Aš įvardijau, kad nekeičiu savo žodžių, pasakytų apie konservatorius, o kreipiausi, kas man priklauso pagal pareigas kaip ministrui pirmininkui“, – vėliau dar patikslino premjeras.

Tuo metu dalis Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) narių kreipėsi į komiteto pirmininką Vytautą Baką prašydami į artimiausią komiteto posėdį žvalgybos vadovus. Trečiadienio posėdyje nuspręsta juos kviestis kitą savaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų vadovas Gabrielius Landsbergis komentuodamas situaciją teigė, kad premjeras verčiau kreiptųsi į Molėtų observatoriją dėl planetų judėjimo.

„Rekomenduoju premjerui kreiptis į Molėtų observatoriją, kurios specialistai gali atsakyti, kurios planetos ar žvaigždes galėjo įtakoti premjero mintis. O tarnybas kviečiu palikti ramybėje“, – BNS sakė G. Landsbergis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų