REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Strasbūro Kalėdų mugėje nugriaudėjo teroro išpuolis, kurio metu užpuolikas nušovė 3 žmones ir sužeidė dar 12. Užsienio reikalų ministerija praneša, kad lietuviai išpuolio metu nenukentėjo. 

Antradienį Strasbūro Kalėdų mugėje nugriaudėjo teroro išpuolis, kurio metu užpuolikas nušovė 3 žmones ir sužeidė dar 12. Užsienio reikalų ministerija praneša, kad lietuviai išpuolio metu nenukentėjo. 

REKLAMA

Tuo metu mugėje buvusi lietuvė studentė Ieva Šepetytė su naujienų portalu tv3.lt pasidalijo, ką teko patirti.

Iš pradžių, prasidėjus sujudimui, mergina pripažino nė neįtarusi, kas vyksta:

„Eidama link viešbučio pamačiau žmonių sujudimą ir gulinčius žmones. Šalia verkė moteris. Pirmiausia pamaniau, kad įvyko muštynės, bet vėliau pastebėjau, kad minia skuba į įvairias puses, tad pradėjau sekti žmonių srautą. Staiga praeiviai, kurie buvo šalia manęs, pradėjo rėkti ir bėgti. Atsisukau, supratau, kad bėgame nuo kažkokio vyro. Parkritau, o atsistojusi užbėgau į pirmą pasitaikiusį pastatą. Buvome viešbutyje, personalas mus aprūpino karštais gėrimais ir sudarė kuo patogesnes sąlygas praleisti čia naktį.“

Tiesa, pačiai Ievai vos pavyko išvengti užpuoliko.

„Visi minia bėgo viena kryptimi, vėliau kiek išsiskirstėm. Mano grupelėje buvo gal dešimt žmonių. Tą akimirką, kai parkritau, išgirdau šūvį dešinėje pusėje. Net neatsisukau pažiūrėti, ką pašovė, iškart įbėgau į pirmą atidarytą viešbutį“, – pasakojo Ieva.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvės komentarą žiūrėkite:

Kadangi kurį laiką Ieva kartu su kitais žmonėmis išgyveno stresą, net pati nematė, jog griūdama susižalojo:

„Kol buvau viešbutyje su kitais įvykio dalyviais, maniau, kad tikrai nesusižeidžiau. Juk mačiau pašautus žmones, tada tikrai negalvoji apie menkus nubrozdinimus, bet susitikus su mama jos viešbuty, pamačiau, kad mano pačios kojoje yra didelė žaizda.“

REKLAMA

Su naujienų portalo tv3.lt skaitytojais Ieva pasidalijo ir filmuotais savo įspūdžiais.

Šiuo metu Strasbūre sulaikyti 5 žmonės, tačiau šaulys tebėra laisvėje, trečiadienį pranešė vienas aukšto rango prancūzų vyriausybės pareigūnas.

Prancūzijos vidaus reikalų viceministras Laurent'as Nunezas radijui „France-Inter“ sakė, kad užpuolikas galėjo pasprukti į netoliese esančią Vokietiją.

L. Nunezas nurodė, kad per incidentą antradienio vakarą žuvo trys žmonės ir dar 13 žmonių buvo sužeisti, aštuoni iš jų – sunkiai.

Viceministras paneigė pranešimus apie policijos intervenciją į garsiąją miesto katedrą, tačiau sakė, kad užpuoliko paieška tebesitęsia.

Pasak L. Nunezo, šaulys buvo pripažintas įtariamu ekstremistu, kai anksčiau atliko kelias kalėjimo bausmes. Vis dėlto atakos motyvai tebėra neaiškūs. Buvo pradėtas tyrimas dėl terorizmo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų