REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Vairuotojų problemos žiemą (nuotr. 123rf.com)

Viena labiausiai vairuotojus žiemą erzinančių užduočių yra nuvalyti nuo stiklo prišalusį ledą. Prie stipraus minuso rytais retas nori praleisti ilgiau laiko, todėl griebiasi „liaudiškų“ priemonių.

9

Viena labiausiai vairuotojus žiemą erzinančių užduočių yra nuvalyti nuo stiklo prišalusį ledą. Prie stipraus minuso rytais retas nori praleisti ilgiau laiko, todėl griebiasi „liaudiškų“ priemonių.

REKLAMA

Vieni naudoja karštą vandenį, kiti vos užvedę automobilį įjungia karščiausią šildymo režimą, o treti, stiklui net nepradėjus šilti, pradeda iš visų jėgų grandyti ledą. Taip elgtis yra didelė klaida, nes galima lengvai suskaldyti arba subraižyti stiklą.

Pasidomėjome, ką dėl automobilio stiklų valymo pataria specialistai. Anot jų, galima pasinaudoti priemonėmis, kurios gerokai palengvins vairuotojų dalią.

Papildoma įranga

Bendrovės „Autoerdvė“ serviso vadovas Šarūnas Antulis tikina, kad geriausia šiuo metu išrasta priemonė – ledo tirpiklis.

REKLAMA
REKLAMA

„Naudoti tik gremžtuką yra didelė klaida. Taip gali būti subraižytas stiklas. Yra sukurta įvairių cheminių priemonių, kurios daug nekainuoja, o jų efektyvumas – akivaizdus. Žinoma, visada patariame vairuotojams prieš valymą užvesti automobilio variklį. Taip pavyks pašildyti ne tik priekinį stiklą, bet ir patį automobilį.

REKLAMA

Taip pat visada galima įsidiegti papildomą šildytuvą, kurį galėsite įjungti nuotoliniu būdu dar būdami namuose. Tai yra patogus būdas, nes atėjus prie automobilio ne tik stiklas bus atšilęs, bet ir įsėdus į saloną nereikės kepurės ar pirštinių“, – pasakojo Š. Antulis.

Anot jo, jokiu būdu ant stiklo negalima pilti karšto vandens. Taip pat nerekomenduojama užvedus variklį įjungti karščiausią šildymo režimą.

„Teko matyti atvejį, kai po didelių šalčių, esant minimaliems stiklo įtrūkimams, buvo įjungtas maksimalus šildymo režimas. Stiklas sutrūkinėjo tiesiog akyse. Tad geriau išeikite iš namų 5 minutėmis anksčiau ir padarykite viską neskubėdami“, – pabrėžė Š. Antulis.

REKLAMA
REKLAMA

Išgelbės vienas sprendimas

Bendrovės „Autofortas“ gamybos vadovas Aurimas Kučinovas sutiko, kad cheminės medžiagos šiuo metu yra efektyviausia priemonė nuvalyti ledą nuo automobilio stiklo.

„Yra visokių priemonių, bet ir to paties grandiklio nereikėtų baidytis. Faktas, kad automobilio stiklai turi būti nuvalyti, nes nuo to priklausys matymo kokybė. Tad reikia elgtis atsakingai ir skirti tam pakankamai laiko.

Žinoma, lengva tiems, kurie vairuoja naujesnius automobilius, kuriuose yra šildomas priekinis stiklas. Tokie vairuotojai apskritai nežino šios problemos“, – teigė A. Kučinovas.

Specialistas atkreipė dėmesį į tai, kad galvojant apie prišalusio automobilio stiklo problemą kartais nepagalvojama, kad šiai bėdai galima užbėgti už akių:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Yra efektyvi priemonė, kuri nieko nekainuoja. Uždenkite prieš naktį priekinį stiklą audiniu. Jis tikrai neprišals, o ryte nereikės vargti valant automobilio stiklą. Rekomenduoju išbandyti, rezultatas nustebins.“

Didžiausios klaidos

Keletą didžiausių vairuotojų daromų klaidų aptarėme, pateikiame visą sąrašą:

1. Negalima šildyti stiklo karštu ar verdančiu vandeniu.

2. Negrandykite ledo nuo nė kiek neatšilusio stiklo.

3. Negalima šildyti priekinio stiklo maksimaliu režimu.

4. Nevalykite prišalusio ledo valytuvais.

5. Naudokite tik žiemai skirtą langų plovimo skystį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų