REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus meras Remigijus Šimašius dėl „Maskvos namų“ Vilniuje kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą (VSD).

Vilniaus meras Remigijus Šimašius dėl „Maskvos namų“ Vilniuje kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą (VSD).

REKLAMA

Jis prašo įvertinti, ar įstaiga nekelia grėsmės nacionaliniam saugumui, antradienį pranešė Vilniaus savivaldybė.

„Turime kartu ieškoti būdų stabdyti šį Lietuvai kenksmingą projektą, kuris yra galima priedanga Kremliaus propagandos mašinai,“ – pranešime cituojamas R. Šimašius.

Pasak savivaldybės, sprendimas kreiptis į VSD priimtas po to, kai „Maskvos kultūros ir verslo centras – Maskvos namai“ kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybę, prašydami suderinti naujus projektinius pasiūlymus ir juos pristatyti visuomenei.

Pranešime apie projektinių pasiūlymų suderinimą teigiama, kad numatoma pagrindinė statinių naudojimo paskirtis – „kultūros ir verslo centras“.

REKLAMA
REKLAMA

Gavęs VSD išvadas, meras spręs dėl tolesnių veiksmų „Maskvos namų“ atžvilgiu.

2016 metų gruodį teismas patenkino Valstybinės teritorijų planavimo ir statybų inspekcijos (VTPSI) prašymą bei panaikino 2008-aisiais išduotą statybų leidimą Vilniuje statomiems Maskvos namams.

REKLAMA

Statybų inspekcija teismui nurodė, kad suprojektuotas pastatas yra per aukštas, per didelis jo užstatymo tankis.

Idėja Vilniuje pastatyti Maskvos namus gimė 2004 metų liepą, kai karaliaus Mindaugo karūnavimo 750 metų jubiliejaus iškilmėse lankėsi tuometis Maskvos meras Jurijus Lužkovas. Tada nutarta panašų projektą vykdyti ir Maskvoje.

Skelbta, kad šie namai būtų kultūros ir verslo bendradarbiavimo centras, jo tikslas – sukurti ir toliau plėtoti gerus kaimyninius santykius tarp Maskvos ir Vilniaus.

Teismas viešajai įstaigai „Maskvos kultūros ir verslo centras – Maskvos namai“ davė trejus metus projektui sutvarkyti.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien, nors statytojas ir pasiruošęs įgyvendinti teismo sprendimą, vis dar kyla abejonių, ar funkcinė pastato paskirtis atitinka šalies nacionalinius interesus. Todėl kviečiu savo žodį tarti Valstybės saugumo departamentą. Taip pat planuoju šį klausimą aptarti su Užsienio reikalų, Krašto apsaugos, Prezidentūros atstovais. Turime kartu ieškoti būdų stabdyti šį Lietuvai kenksmingą projektą, kuris yra galima priedanga Kremliaus propagandos mašinai,“ – pranešime sako Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų