REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
71
Kaunietės Eglės vaikai Nuotr. Kas vyksta Kaune/ skaitytojo inf.

Eglė ir Gintautas Kručinskai atsisako jiems siūlomų paslaugų, nelankys tėvystės kursų, nes nemato naudos. Jie savo pažadą įvykdė – ketvirtadienį neįsileido į namus šeimą lankančios socialinės darbuotojos, ketvirtadienį pranešė INIT TV.

71

Eglė ir Gintautas Kručinskai atsisako jiems siūlomų paslaugų, nelankys tėvystės kursų, nes nemato naudos. Jie savo pažadą įvykdė – ketvirtadienį neįsileido į namus šeimą lankančios socialinės darbuotojos, ketvirtadienį pranešė INIT TV.

REKLAMA

Socialinei darbuotojai G. Kručinskas lauke įteikė oficialų atsisakymą gauti socialines paslaugas.

Kaip TV3 žinioms pasakojo šeima, namuose pagaliau norinti ramybės, o reikalingą pagalbą susiras patys. Kaip į tokius tėvų norus reaguos vaiko teisių specialistai, neaišku.

 „Mūsų vaikai labai jautriai reaguoja į tuos svetimus žmones, jie tampa agresyvūs, visą dieną neramūs, tai vyras sako, mes galime lauke pasikalbėti kokiais klausimais, kad nedirginti vaikų tiesiog“, – sakė E. Kručinskienė.

„Berniukas pradeda veržtis į tą kambarį, kad išvarytų tą moterį, žmona jį traukia, tai tokia situacija gaunasi nemaloni“, – pasakojo vaikų tėtis G. Kručinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Tėvai sako jau norintys ramybės. Mama pasakoja, kad nors prabėgo pusantro mėnesio, kai mažyliai vėl grąžinti šeimai, mergaitė vis dar su siaubu prisimena laiką, kai abu su broliuku gyveno atskirai – globos įstaigoje, o vėliau pas globėją.

REKLAMA

„Vaikai prisimena visus šituos dalykus, mergaitė apie tai kalba ir prašo, kad aš atsiprašyčiau už tetas, kad jos neleido ateiti pas mamą ir tėtį, ir kiekvieną vakarą aš atsiprašau mergaitės, ir nebūna tokio vakaro, kad jinai prieš naktį neprašytų“, – tikino vaikų motina.

Kručinskai daugiau nebelankys ir pozityvios tėvystės kursų, nes iš jų esą jokios realios naudos. Knygų jie ir taip pasiskaityti gali, o filosofinės paskaitos, anot kauniečių šeimos, tėra bergždžias laiko gaišimas. Reikalingą pagalbą, kaip ir iki šiol, jie planuoja susirasti patys.

REKLAMA
REKLAMA

„Gal ta pozityvystė, kaip dabar išpopuliarinta, gal kai kam ir gerai, bet mūsų atveju, kai tau per prievartą pateikia net ir gerą dalyką, tada tu natūraliai sakai, pakeiskite poziciją mūsų atžvilgiu, tada galime kalbėti, dabar jie mus tik baudžia“, – kalbėjo G. Kručinskas.

 „Jie man duoda knygas, ir aš pasiskaitau namuose, pati pabuvau tuose kursuose, daug kas man nepriimtina. Aš matau, kad yra visiškai neatsižvelgiama į tėvų poreikį, o tiesiog kažkoks darbas vyksta, kad jie turėtų darbo, tas paskaitėles pasakotų, o koks yra tikras žmonių poreikis, šiaip niekas net neklausia“, – pabrėžė E. Kručinskienė.

Tėvai sako iš valstybės institucijų nebenorintys net psichologų pagalbos, mat turėję būti konfidencialūs pokalbiai vėliau buvo panaudoti prieš juos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Bendraujant pradėjau matyti, kad tai yra paprasčiausias tardymas už tų visų metodų, piešimų, lentelių pildymo, nes išaiškėjo – per posėdžius ir tuose prokuratūros raštuose apie mane nuodugniai buvo viskas pateikta“, – sakė G. Kručinskas.

Tėvai baiminasi, kad po tokio jų sprendimo vėl bus bandoma atimti vaikus, mat vaikai grąžinti su su sąlyga, kad tėvai lankys kursus ir įsileis vaikų teisių specialistus. Tiesa, vaiko teisių specialistai ramina – tokių drastiškų priemonių nebesiims. Esą tėvai turi teisę prašyti kitokios pagalbos.

„Tam, kad būtų priimti sprendimai dėl nutraukimo, dėl paslaugų teikimo, tai bus organizuojamas atviro nagrinėjimo posėdis, ir to posėdžio metu bus priimami sprendimai. Turi būti tam tikros aplinkybės – sutarties nevykdymas, žmogus kažkur išvyksta ar panašiai, o taip, kad aš nenoriu ir man nereikia, tai įstatymas nenumato tokios išlygos“, – INIT TV sakė Birutė Mikulėnaitė, Kauno miesto socialinių paslaugų centro socialinių paslaugų šeimai skyriaus vedėja.

REKLAMA

Vaikai iš Kručinskų šeimos buvo paimti rugsėjo 29-ąją, kai mama, drausmindama sūnų, jam sudavė per rankas ir sėdmenis. Nors atėmimas buvo apskųstas, tačiau šią savaitę teismas paskelbė, kad tai padaryta teisėtai, mat vaikams buvo kilusi reali grėsmė. O jau sausio pradžioje Eglė Kručinskienė stos prieš teismą dėl skausmo sukėlimo mažamečiui ir viešosios rimties sutrikdymo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų