REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Opoziciniai konservatoriai atsisako dalyvauti Vyriausybės formuojamoje darbo grupėje dėl algų didinimo viešajame sektoriuje 2020–2025 metais.

Opoziciniai konservatoriai atsisako dalyvauti Vyriausybės formuojamoje darbo grupėje dėl algų didinimo viešajame sektoriuje 2020–2025 metais.

REKLAMA

Kitos partijos žada deleguoti savo atstovus.

Premjeras Saulius Skvernelis grupę nusprendė formuoti šią savaitę, reaguodamas į pedagogų streiką dėl atlyginimų.

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis sako, kad taip premjeras siekia „prisidengti ir neieškoti“ sprendimų su streikuojančia profsąjunga.

„Aš manau, kad tokiu būdu Vyriausybė nori prisidengti ir nepradėti tikrų derybų su streikuojančiais mokytojais, nukeldama bet kokias diskusijas į kitus metus“, – BNS sakė politikas.

Jis remia Andriaus Navicko profsąjungos siekį papildomas lėšas mokytojams numatyti baigiamame svarstyti 2019-ųjų valstybės biudžete.

REKLAMA
REKLAMA

Būsimasis darbo grupės pirmininkas vyriausybės vicekancleris Deividas Matulionis BNS sakė, kad kol kas visos parlamentinės politinės jėgos, išskyrus konservatorius, yra pažadėjusios į ją deleguoti po atstovą.

REKLAMA

S. Skvernelis teigia, kad toks jų sprendimas „yra dar vienas konservatorių politinio cinizmo ir dviveidiškumo įrodymas“.

„Akivaizdu, kad rūpestis mokytojais tėra jų deklaracijos ir kad iš tikrųjų jiems nerūpi nei mokytojai, nei kiti viešojo sektoriaus darbuotojai, ir kad vienintelis jų tikslas yra kelti sumaištį valstybėje“, – sakė premjeras.

Ministro pirmininko poziciją BNS perdavė jo atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas BNS teigė sutinkantis su konservatoriais, jog „premjeras bando imtis viso viešojo sektoriaus tam, kad numuilintų esamą situaciją su Navicko profsąjunga“.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes nutarėme turėti informaciją ir siųsti žmogų į darbo grupę, bet nesakome, kad reikia baigti derybas su Navicku. Jos turi vykti, o lygiagrečiai gali vykti ir ilgalaikis procesas“, – kalbėjo Seimo narys.

Gintauto Palucko socialdemokratai lengvų derybų Vyriausybei nežada.

„Mūsų nuostatos konceptualiai prieštarauja tam, ką šiuo metu daro Vyriausybė, mažindama viešąjį sektorių, mažindama biudžeto perskirstymą ir žmonių galimybes gauti viešąsias paslaugas“, – BNS sakė G. Paluckas.

Vyriausybės vicekancleris teigia, kad grupė pradės darbą, visiems jos nariams delegavus savo atstovus.

Joje dalyvaus socialinės apsaugos ir darbo, švietimo ir mokslo, kultūros, sveikatos apsaugos, teisingumo, vidaus reikalų ir finansų ministrai, Lietuvos savivaldybių asociacijos, profsąjungų, parlamentinių partijų nariai.

Darbo grupė turės iki kitų metų vasario 17 dienos pateikti strategijos dėl viešojo sektoriaus darbuotojų algų kėlimo projektą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų