REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
31
Eismas Vilniuje (sviesaforai.lt)

Dėl besitęsiančio snygio penktadienio vakarą eismo sąlygos lieka sudėtingos rytų Lietuvoje, čia valstybinės reikšmės keliai padengti sniego sluoksniu, slidūs.

31

Dėl besitęsiančio snygio penktadienio vakarą eismo sąlygos lieka sudėtingos rytų Lietuvoje, čia valstybinės reikšmės keliai padengti sniego sluoksniu, slidūs.

REKLAMA

Likusioje šalies dalyje pagrindiniai keliai yra su šlapio sniego provėžomis, o vakarų Lietuvoje – šlapi. Rajoniniai keliai visoje Lietuvoje padengti sniego sluoksniu, slidūs, pranešė Automobilių kelių direkcija.

Naktį rytiniuose šalies rajonuose ir toliau prognozuojamas snygis, vidurio ir šiaurės Lietuvoje jis pereis į šlapdribą, o vakarų Lietuvoje – į lietų.

Oro temperatūra bus nuo 1 laipsnio šilumos iki 2 laipsnių šalčio.

Vilnius gatvės stoja

Eismo stebėjimo sistemoje sviesoforai.lt pranešama apie 19 eismo įvykių. Registruota ir nemažai eismo įvykių, į kuriuos nebuvo kviesti policijos pareigūnai, vairuotojai deklaracijas užpildė patys. Vairuotojai įspėjami, kad dar šiandien orai keisis ir ikipiet matytą sniegą pakeis lijundra, o vėliau galimai ir plikledis.

Šiuo metu sunkiausiai pravažiuojamos pagrindinės miesto gatvės, jose eismo greitis vietomis siekia vos kelis kilometrus per valandą. Eismas lėtai juda Kalvarijų ir Ozo g. sankryžoje.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį Lietuvoje sningant, vairuotojai įspėjami dėl prastų eismo sąlygų, Kaune tęsiasi avarijos, jų daugiau registruoja ir Vilniuje.

REKLAMA

Vilniaus apskrities policijos duomenimis, nuo 11 val per maždaug dvi valandas Vilniaus apskrityje įvyko 45 eismo įvykiai, dar 17 įvykių registruota nuo ryto. Žmonės šiose avarijose nenukentėjo.

Spūstys susidarę keliose Kalvarijų g. atkarpose, Konstitucijos prospekte bei Tūkstantmečio gatvėje. Taip pat eismą sostinėje sunkina vykstantys kelio darbai (20) bei 9 eismo ribojimai.

Sostinėje vėluoja viešasis transportas

Dėl sudėtingų oro sąlygų ir intensyvaus snygio mieste formuojasi spūstys, taip pat fiksuojami viešojo transporto vėlavimai, kai kur – iki 40 minučių.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu labiausiai apsunkintas eismas Pylimo g. link Žaliojo tilto, Kalvarijų g. link Kareivių g., Savanorių pr. link Gerosios Vilties žiedo, Antakalnio gatvėje.

"Susisiekimo paslaugos" keliones mieste rekomenduoja planuoti su laiko atsarga, taip pat vairuotojai skatinami neskubėti, būti atidžiais ir budriais kelyje. 

Kaune vyksta avarijos

Penktadienį Lietuvoje sningant, vairuotojai įspėjami dėl prastų eismo sąlygų, Kaune tęsiasi avarijos.

10.26 val. Kaune, kelyje A5, nuo Akademijos link 9-ojo forto, susidūrė keturios transporto priemonės, dėl avarijos buvo susidariusios didelės spūstys.

Kaip BNS vidurdienį sakė Kauno apskrities policijos atstovė Justina Kazragytė, šioje vietoje spūsčių nebeliko, tačiau eismo sąlygos išlieka sudėtingos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iki 11 val. Kauno apskrityje registruoti 22 eismo įvykiai, o nuo 11 val. per maždaug pusantros valandos Kaune registruota dar 20 techninių eismo įvykių.

„Išskirti vienos gatvės ar vietovės nelabai galima, tačiau pasitaiko sunkiau pravažiuojamų ruožų, kuriuose yra slidžiau ir vairuotojams yra sunku suvaldyti automobilius. Dėl to labai labai rekomenduojame pasirinkti saugų greitį“, – sakė ji.

Apie 10 val. Ukmergės rajone, ties Plotų kaimu, nuo kelio nuvažiavo ir apvirto automobilis, nukentėjo jo vairuotojas.

Klaipėdos apskrityje penktadienio rytą užfiksuotas atvejis, kai BMW įvažiavo į Taikos prospekte esančią autobusų stotelę.

Automobilių kelių direkcija teigia, kad eismo sąlygos dėl snygio sudėtingos visoje Lietuvoje.

Didžioje šalies dalyje magistraliniai keliai – su šlapio sniego provėžomis, krašto ir rajoniniai keliai padengti sniego sluoksniu, slidūs.

REKLAMA

Šiuose keliuose dirba kelių priežiūros mechanizmai.

Keliai valomi nuo ryto

Sinoptikams prognozuojant ilgalaikį snygį, „Grinda“ kelių valymo ir barstymo technika į sostinės gatves išvažiavo jau apie 5 val. ryto – prevenciškai buvo barstomos sostinės gatvės, kad ant jų nesusidarytų sniego sluoksnis. Šiuo metu, snygiui įsismarkavus, gatvėse dirba visi 48 bendrovės smėlio barstytuvai, rašoma bendrovės pranešime.

„Sniegas valomas verstuvais ir barstomas druskomis, situaciją koordinuojame su kitomis dispečerinėmis tarnybomis. Dabar gatvės padengtos nedideliu tirpstančio sniego sluoksniu, tačiau vietomis gali susidaryti slidžių ruožų.

Darysime viską, kad po darbo dienos pabaigos grįžtantys vilniečiai patirtų kuo mažiau nepatogumų. Raginame vairuotojus būti atsargius ir tokiomis žiemiškomis sąlygomis rinktis saugų greitį,“ – sako UAB „Grinda“ direktorius Kęstutis Vaicekiūtis.

REKLAMA

Perspėjimas vairuotojams

Dėl besitęsiančio snygio sudėtingiausios eismo sąlygos yra rytų, pietryčių, šiaurės rytų ir vidurio Lietuvoje, čia valstybinės reikšmės kelių dangos yra padengtos sniego sluoksniu, provėžotos, slidžios, praneša Automobilių kelių direkcija.

Keliai yra barstomi ir valomi, tačiau vairuotojų prašome atsižvelgti į tai, kad dėl intensyvaus snygio, nuvalius kelius, jie greitai vėl pasidengia nauju sniego sluoksniu, todėl prašome rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį ir nedaryti staigių manevrų.

Vakarų Lietuvoje dėl lietaus magistraliniai ir krašto keliai šlapi, rajoniniai keliai su šlapio sniego provėžomis, slidūs.

Oro temperatūra nuo 0 iki 3 laipsnių šalčio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų