REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei norite Naujuosius, kiaulės metus sutikti Vilniuje ir nenuskurdinti savo piniginės, gali būti, kad jau pavėlavote. Nors šventines programas siūlančių restoranų ir kavinių tikrai apstu, bet kai kurių iš jų kainos tikrai kandžiojasi. 

Jei norite Naujuosius, kiaulės metus sutikti Vilniuje ir nenuskurdinti savo piniginės, gali būti, kad jau pavėlavote. Nors šventines programas siūlančių restoranų ir kavinių tikrai apstu, bet kai kurių iš jų kainos tikrai kandžiojasi. 

REKLAMA

Pasiruošti triženklę sumą – privalu 

Pavyzdžiui, sostinės centre esančiame restorane „Grey“ naujuosius metus galite sutikti atseikėję nuo 110 eurų. Į kainą įskaičiuota vakarienė bei vakaro programa.

Prabangus „Skybar“ esantis „Radison blue hotel“ viešbutyje už vakarą prašo nuo 140 eurų, jei rinksitės vietą ne prie lango, o jei pageidautumėte mėgautis miesto panorama – teks mokėti nuo 160 eurų. Į kainą taip pat įtraukiamas gėrimas, vaišės, gyvos muzikos pasirodymas ir DJ.

O, pavyzdžiui, Naujųjų metų sutikimas Vilniaus širdyje esančiuose Bazilijonų rūmuose, įsigijusiems bilietus iki gruodžio vidurio, kainavo nuo 85 eurus, o vėliau teks mokėti nuo 95 eurų. Už šią kainą galima bus gauti pasitikimo gėrimą, bus švediškas stalas, karšti patiekalai, gaivieji gėrimai ir desertinis stalas.

REKLAMA
REKLAMA

Norintys šiek tiek paprastesnės aplinkos gali Naujuosius planuoti pasitikti bare „Juoda Raudona“. Vakaro metu gyvai gros muzikinis kolektyvas, taip pat įskaičiuota po karštą ir šaltą patiekalą, tortas bei šampano taurė. Už tokį vakarą teks pakloti nei daug, nei mažai – 99 eurus.

REKLAMA

Norintys Naujus metus sutikti kiek toliau nuo miesto šurmulio – tai padaryti kviečia „HBH Vilnius“ restoranas Vilniaus rajone. Pranešama, kad laukia vakaro programa su vedėju, nuotraukomis renginio metu, fejerverkais bei šokiais. Programos kaina – nuo 85 eurų.

O viešbutyje „Vilnius Grand Resort“ vakarienės kaina be apgyvendinimo kyla nuo 149 eurų asmeniui, o vaikams iki 12 metų ji yra 54 eurai, tačiau su sąlyga, kad sėdės prie vaikų stalo. Jei mažieji sėdės prie tėvų – kainuos 149 eurai.

Perspėja išlaidaujant neįsijausti 

Kaip atskleidė dar gruodžio pradžioje prekybininkų ir ekonomistų skelbti įvairūs tyrimai, kiekvienais metais Lietuvos gyventojai tiek šventiniam stalui, tiek dovanoms skiria vis daugiau pinigų. Paskaičiuota, kad šiais metais tam kas ketvirtas lietuvis išleido beveik pusę vidutinės algos.

REKLAMA
REKLAMA

„Swedbank“ atliktas tyrimas parodė, jog vienai dovanai net 60 procentų apklaustųjų žadėjo skirti apie 30 eurų. 

Maistui ant šventinio vaišių stalo kone pusė šalies gyventojų planavo išleisti nuo 50 iki 100 eurų, o kas šeštas Lietuvos pilietis maisto produktams ir jau pagamintiems patiekalams buvo pasiruošęs piniginę paploninti ir pusantro šimto eurų. 

Tačiau kai kurie ekspertai perspėja, kad įsitraukus į pagrindinių metų švenčių maratoną, svarbu pilnai nepamesti galvos ir pamąstyti apie ateitį. Palankios dabartinės sąlygos išlaidauti šventinio apsipirkimo metu daro meškos paslaugą namų ūkiams, kurie tinkamai neįvertina savo būsimų finansinių iššūkių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

SEB banko atliktas tyrimas parodė, kad trečdalis apklaustų asmenų Lietuvoje netaupė ir neketina taupyti kitąmet, tad jiems bet koks pajamų ir išlaidų pokytis sukelia stresą.

Elektros ir gamtinių dujų brangimas ateinančiais metais tebūtų tik menkniekis, palyginti su galimomis problemomis, jeigu ekonomika lėtėtų greičiau, negu visi tikisi. Todėl išlaidaujant Kalėdų šventėms žmonės raginami nepamiršti, kad kitąmet tokios geros nuotaikos gali ir nebūti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų