REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Mindaugas Mažeika („Valstiečio“ redakcijos archyvo nuotr.)

Kauno apylinkės teismas skyrė maksimalią 2 tūkst. eurų bauda 43-ejų kauniečiui Mindaugui Mažeikai, nes jis neblaivus ir apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų vairavo automobilį.

14

Kauno apylinkės teismas skyrė maksimalią 2 tūkst. eurų bauda 43-ejų kauniečiui Mindaugui Mažeikai, nes jis neblaivus ir apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų vairavo automobilį.

REKLAMA

Kito asmens vardu registruotą „Mercedes–Benz“ vyras vairavo neturėdamas tam teisės.

Konfiskuotas ir minėtas automobilis, trečiadienį pranešė teismas.

„Transporto priemonės savininkė žinojo, kad M. M. neturi teisės vairuoti transporto priemonę. Todėl paskyrus M. M. ne jam priklausančios, tačiau jo vairuotos pažeidimo padarymo metu transporto priemonės konfiskavimą, nebūtų pažeisti proporcingumo ir protingumo principai. Šiuo atveju visuomenės interesai yra pakankami, kad pateisintų nuosavybės teisių ribojimą“, – sakė bylą išnagrinėjusi Kauno apylinkės teismo teisėja Audronė Levinskienė.

M. Mažeika administracinėn atsakomybėn patrauktas buvo už tai, kad jis liepos 31 dieną Kaune, Kęstučio gatvėje ir Vytauto prospekte vairavo automobilį „Mercedes–Benz“ neblaivus. Buvo nustatytas 0,51 promilės girtumas.

REKLAMA
REKLAMA

Vyras taip pat buvo apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų ir neturėjo teisės vairuoti.

Ne pirmą kartą administracinėn atsakomybėn traukiamas M. Mažeika kaltę pripažino iš dalies. Teigė, kad buvo išgėręs bokalą alaus, o narkotinių medžiagų tą dieną nevartojo, nors atlikti tyrimai parodė, kad jis buvo vartojęs kokaino.

REKLAMA

Teismas M. Mažeikai paskyrė maksimalią bausmę, nes jis sistemingai ir šiurkščiai pažeidinėjo Kelių eismo taisykles, nesilaikė moralės ir elgesio normų.

M. Mažeika teismo paskirtą baudą turi sumokėti per 40 dienų nuo nutarimo įteikimo dienos, o apskundus nutarimą – ne vėliau kaip per 40 dienų nuo pranešimo apie skundo nepatenkinimą dienos.

Nesumokėjus baudos, ją išieškos antstoliai.

M. Mažeika šiuo metu yra suimtas, jis įtariamas sugyventinės sužalojimu. Moterį iš buto, kuriame ją laikė M. Mažeika, praeitą savaitę išvadavo policija ir ugniagesiai.

REKLAMA
REKLAMA

Vyras suimtas vienam mėnesiui, pranešė teismas.

Įtarimai anksčiau devynis kartus teistam M. Mažeikai pateikti dėl to, kad jis, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, Kaune, Žemaičių gatvėje, žiauriai besielgdamas su savo sugyventine, sužalojo ją.

Ketvirtadienį, apie 9 val., Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai sulaukė artimųjų pranešimo, kad jų 29 metų dukra gali būti sužalota, jos telefonas išjungtas ir nepavyksta susisiekti su ja.

Pareigūnams nedelsiant sureagavus į gautą pranešimą, apžiūrint galimas moters buvimo vietas, tikrintas ir vyro, su kuriuo ji bendrauja, nuomojamas butas, esantis Kaune, Žemaičių gatvėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš pradžių į 43 metų vyro butą patekti nepavyko, asmuo durų neatidarė, pasitelkus Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnų pagalbą, leidus buto savininkui, bandyta patekta per langą.

Tačiau pradėjus laužti buto duris, jas atrakino viduje buvęs vyras, skelbia policija.

Buto viduje rasta, įtariama, sumušta moteris, ji dėl sužalojimų pristatyta į gydymo įstaigą.

Namuose taip pat rasta miltelių, panašių į narkotines medžiagas. Vyras sulaikytas ir pristatytas į gydymo įstaigą, jog būtų nustatyta, ar asmuo nėra apsvaigęs nuo alkoholio ar narkotinių medžiagų.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Už tai gresia laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

M. Mažeika šiuo metu yra teisiamas už įtakingo Kauno Agurkinių gaujos nario Igorio Laškevičiaus nužudymą 2016 metų kovą, tačiau nuosprendžio laukė laisvėje – esą dėl sunkios ligos jam negalima būti belangėje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų