REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Mindaugas Mažeika, Asilas (nuotr. V. Girčė/TV3)

Ketvirtadienį Kauno pareigūnai įvykdė operaciją per kurią, kai buvo sulaikytas „Kryžkelės“ grupuotės vadeiva, 43 metų Mindaugas Mažeika, turintis Asilo pravardę. Penktadienį teismas sprendė, ar leisti jį suimti. Penktadienį jį leista suimti mėnesiui.

14

Ketvirtadienį Kauno pareigūnai įvykdė operaciją per kurią, kai buvo sulaikytas „Kryžkelės“ grupuotės vadeiva, 43 metų Mindaugas Mažeika, turintis Asilo pravardę. Penktadienį teismas sprendė, ar leisti jį suimti. Penktadienį jį leista suimti mėnesiui.

REKLAMA

Bute, kurį šturmavo pareigūnai, rasta ne tik dingusia paskelbta mergina, bet ir neaiškios kilmės medžiagų. Mergina ir M. Mažeika, skelbiama, yra pažįstamais jau gana ilgą laiką. Pora kurį laiką, pertraukiamai apie metus, jau yra gyvenusi kartu, ir dėl to galimas smurtas prieš moterį yra vertinamas kaip smurtas prieš šeimos narį.

Taip pat nėra aišku, kas nuomavosi butą, kurį šturmavo pareigūnai. M. Mažeika kaltės nepripažįsta ir aplinkybes aiškina savaip. 

REKLAMA
REKLAMA

„Prokuroras kreipėsi į teismą, nes įtariamasis yra ciniško požiūrio į visuomenėje nusistovėjusias normas, o teisinis motyvas, kad jis gali daryti naujas nusikalstamas veikas", – kalbėjo prokuroras Marius Venskūnas.

REKLAMA

Ten, kur buvo sulaikytas M. Mažeika, jis negalėjo tuo metu būti dėl jam paskirtos kardomosios priemonės, jis taip pat nešioja jo buvimo vietą nustatančią apykoję.

Liga, dėl kurios anksčiau buvo nuspręsta M. Mažeikos nesuimti, yra onkologinė ir anksčiau jis nebuvo suimtas dėl to, kad sulaikymo įstaigoje negalėtų gauti tinkamo gydymo.

Įtariamasis yra bylose dėl 5 nusikalstamų veikų. Nagrinėjama byla dėl nužudymo, turto sugadinimo visuomenei pavojingu būdu ir papirkimo. Be to, priimtas apkaltinamasis nuosprendis dėl baudžiamojo nusižengimo, nedidelio kiekio narkotinių medžiagų laikymo, o dabar nagrinėtas atvejis – dėl smurto prieš šeimos narį.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo 2016 m., kai buvo paleistas iš įkalinimo įstaigos, M. Mažeika nubaustas 8 kartus už įvairius administracinius pažeidimus, pavyzdžiui, vairuojat automobilį, kam teisės jis neturi, taip pat ir vairuojant automobilį esant neblaiviam.

Rasta dingusi mergina

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė Justina Kazragytė naujienų portalui tv3.lt patvirtino, kad per įvykdytą operaciją buvo sulaikytas vienas vyras.

„Prieš tai pareigūnai gavo pranešimą iš Kauno rajono gyventojos, kad jos dukra gali būti sumušta. Pareigūnai, pasitelkę turimas priemones, nustatė galimą merginos buvimo vietą. Būtent minėtame bute ji ir rasta. Moteris buvo pristatyta į gydymo įstaigą. Jos patirtų sužalojimų negaliu įvardyti. Kol kas įvykio aplinkybės ir pačios detalės, kaip ji atsidūrė tame bute yra tikslinamos“, – anksčiau kalbėjo J. Kazragytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai aiškinasi, kaip moteris galėjo atsidurti M. Mažeikos nuomojamame bute.

Sužalojimus nustatys bei įvertins nukentėjusiąją apžiūrintys medikai. Iš pradžių į vyro butą patekti nepavyko, asmuo durų neatidarė, pasitelkus Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnų pagalbą, leidus buto savininkui, bandyta patekta per langą, tačiau pradėjus laužti buto duris, jas atrakino viduje buvęs vyras.

Buto viduje rasta galimai sumušta moteris, ji dėl sužalojimų pristatyta į gydymo įstaigą. Namuose taip pat rasta miltelių, panašių į narkotines medžiagas. Vyras sulaikytas ir pristatytas į gydymo įstaigą, jog būtų nustatyta, ar asmuo nėra apsvaigęs nuo alkoholio ar narkotinių medžiagų.

REKLAMA

Primename, kad M. Mažeika šiuo metu yra teisiamas už Kauno Agurkinių gaujos nario Igorio Laškevičiaus nužudymą 2016 metų kovą, tačiau dėl sveikatos problemų nuosprendžio laukia laisvėje. M. Mažeikai šių metų liepos 19 dieną buvo paskirta griežčiausia kardomoji priemonė suėmimas, kai jis po slapstymosi nuo policijos buvo sulaikytas Kaune.

Tačiau rugpjūčio pabaigoje Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų kolegija nustatė, kad paskirdamas kaltinamajam suėmimą apygardos teismas padarė teisės taikymo klaidą, kai nustatė jam ir griežčiausią, ir švelnesnes kardomąsias priemones. 

„M. Mažeikai buvo skirta ir griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas, ir palikta švelnesnė – užstatas, o toks taikymas pažeidžia Baudžiamojo proceso kodekso nuostatas“, – teigia kolegija.

REKLAMA

Teismas taip pat atsižvelgė į tai, kad M. Mažeika serga liga, įtraukta į sunkių ir nepagydomų ligų sąrašą, ir jos gydymas laisvės atėmimo vietų ligoninėje nėra teikiamas. Todėl teismas konstatavo, kad taikant suėmimą vyrui nebūtų tinkamai užtikrinta sveikatos priežiūra. Vyras be nužudymo taip pat yra kaltinamas turto sunaikinimu ir papirkimu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų