REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
75
Small Planet Airlines (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Civilinei aviacijos administracijai (CAA) sustabdžius užsakomųjų skrydžių bendrovės „Small Planet Airlines“ veiklos licenciją, bendrovė svarsto kreiptis dėl bankroto bylos iškėlimo, remdamasis bendrovės komercijos vadovu Simonu Bartkumi.

75

Civilinei aviacijos administracijai (CAA) sustabdžius užsakomųjų skrydžių bendrovės „Small Planet Airlines“ veiklos licenciją, bendrovė svarsto kreiptis dėl bankroto bylos iškėlimo, remdamasis bendrovės komercijos vadovu Simonu Bartkumi.

REKLAMA

Vilniaus apygardos teismui atsisakius pradėti „Small Planet Airlines“ restruktūrizacijos bylą, S. Bartkus teigė, kad vertinama galimybė skųsti šį sprendimą, skelbia portalas 15min.lt.

„Bendrovė šiuo metu svarsto dėl galimybės skųsti teismo sprendimą, tačiau pasikeitusios aplinkybės, kuomet Civilinės aviacijos administracija sustabdė licencijos oro susisiekimui vykdyti galiojimą, po kurio sunku rasti verslo prasme išeičių, verčia svarstyti ir galimybę kreiptis dėl bankroto bylos iškėlimo. (...) Šiuo metu bendrovė dar nėra nusprendusi, ar skųs sprendimą, nes analizuoja ir vertina teismo sprendimą“, – portalui sakė S. Bartkus.

Jis teigė, kad šiuo metu dar nėra nuspręsta, ar CAA bus pateiktas naujas verslo planas.

Pasak S. Bartkaus, investuotojas, apie kurio radimą buvo paskelbusi bendrovė, dabar, paaiškėjus naujoms aplinkybėms gali atsitraukti.

REKLAMA
REKLAMA

„Restruktūrizacijos bylos iškėlimas buvo būtina sąlyga ketinimo protokole, pasirašytame su investuotoju. Kadangi (teismo – BNS) sprendimas dėl restruktūrizacijos nebuvo priimtas teigiamas, tai tikėtina, jog investuotojas atsitrauks“, – aiškino „Small Planet Airlines“ komercijos vadovas.

REKLAMA

BNS primena, kad Vilniaus apygardos teismas atsisakė iškelti įmonei restruktūrizavimo bylą. Teismas pareiškė, jog finansinių sunkumų kamuojama bendrovė nepateikė dokumentų, rodančių realią jos finansinę padėtį, ji taip pat neatskleidė duomenų apie turtą, nepagrindė veiklos tęstinumo.

„Teismui pateikti dokumentai neatitiko formalių reikalavimų finansinei atskaitomybei ir negalėjo būti vertinami kaip dokumentai, atspindintys realią finansinę padėtį. Įmonė neatskleidė duomenų ir apie savo turtinę padėtį – duomenys nebuvo aiškūs ir išsamūs, pagal juos nebuvo galima realiai įvertinti turto vertės. Taip pat „Small Planet Airlines“ nepagrindė veiklos, kuri būtų vykdoma, jei pagrindiniai užsakovai nepratęstų sutarčių ar jas nutrauktų, tęstinumo“, – pranešė teismas.

REKLAMA
REKLAMA

Nutartis per 7 dienas gali būti skundžiama Apeliaciniam teismui.

CAA nuo ketvirtadienio sustabdė „Small Planet Airlines“ veiklos licenciją. Tai reiškia, kad sustabdyta įmonės komercinė veikla, tačiau oro vežėjo pažymėjimas galioja.

CAA vadovas Joris Gintilas antradienį BNS teigė, kad „Small Planet Airlines“ nepateikė įrodymų, jog neįvardijamas investuotojas yra pasiryžęs gelbėti įmonę.

„Small Planet Airlines“ pirmadienį pranešė tikinti, kad jos finansinę padėtį padės suvaldyti naujas neįvardijamas investuotojas – praėjusią savaitę pasirašytas ketinimų protokolas dėl papildomų investicijų į jos apyvartos kapitalą.

„Small Planet Group“ įmonių Lenkijoje, Vokietijoje ir Lietuvoje restruktūrizavimą inicijavo rugsėjį ir spalį. Be šių rinkų, įmonė veikia ir Kambodžoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų