REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmąją Kalėdų dieną „Iki“ parduotuvės nedirbs, skelbiama pranešime spaudai.

Pirmąją Kalėdų dieną „Iki“ parduotuvės nedirbs, skelbiama pranešime spaudai.

REKLAMA

Tinklo valdymo direktorės teigimu, šiuo laikotarpiu didelis dėmesys skiriamas ne tik pirkėjams, bet ir prekybos tinklo darbuotojams. Dėl jų per didžiąsias metų šventes koreguojamas tinklo parduotuvių darbo laikas. „Iki“ parduotuvės visoje Lietuvoje visiškai nedirbs pirmąją Kalėdų dieną, o per Kūčias, Naujųjų metų išvakarėse ir pirmąją 2019 metų dieną jų darbo laikas bus sutrumpintas.

„Kalėdos neabejotinai yra viena gražiausių metų švenčių, kuomet draugėn susiburia visa šeima ir artimieji. Norime, kad ir mūsų darbuotojai galėtų visapusiškai pasimėgauti šiltomis akimirkomis ir šventine nuotaika. Kartu įsiklausome ir į pačių darbuotojų pageidavimus. Dalis darbuotojų yra linkę šventinėmis dienomis padirbėti ir tokiu būdų užsidirbti daugiau, tačiau dalis nori šventes praleisti namuose. Dėl to priėmėme sprendimą visiškai nedirbti pirmąją Kalėdų dieną, o per Kūčias ir Naujųjų metų išvakarėse bei sausio 1-ąją dieną dirbti trumpiau“, – sako L. Muižienė.

Nors dalis gyventojų didžiosioms metų šventėms pradeda ruoštis gerokai iš anksto, tačiau vis vien likus keletui dienų iki Kalėdų, o taip pat ir Naujųjų metų, parduotuvėse prasideda tikras šventinio apsipirkimo bumas. Dėl to šiemet prekybos tinklo „Iki“ parduotuvės jį pasitiks su papildomomis pajėgomis, kurias sudarys tinklo administracijos darbuotojai, atvykę padėti kolegoms į parduotuves. Iš viso šventiniu laikotarpiu parduotuvėse planuoja dirbti daugiau kaip 200 administracijos darbuotojų.

REKLAMA
REKLAMA

„Esame vieninga komanda, siekianti bendrų tikslų, todėl administracijos darbuotojai mielai sutiko pagelbėti parduotuvių darbuotojams tomis dienomis, kai prekybos salėse bus pats darbymetis. Kartu tai bus puiki proga kolegoms geriau vieni su kitais susipažinti, o administracijos žmonėms – labiau įsigilinti į parduotuvių darbo specifiką ir procesus. Neseniai pradėjusiems dirbti kolegoms tai bus nauja patirtis, kiti gi galės prisiminti savo karjeros „Iki“ tinkle pradžią“, – sako prekybos tinklo „Iki“ valdymo direktorė Lina Muižienė.

REKLAMA

Anot L. Muižienės, šventinių apsipirkimų pikas paprastai fiksuojamas paskutinėmis dienomis prieš Kalėdas ir artėjant Naujųjų metų sutiktuvėms, todėl būtent šiuo laikotarpiu administracijos darbuotojai dirbs parduotuvėse. Daugiausiai pagalbos sulauks Vilniaus, Kauno, Panevėžio didžiosios parduotuvės, kuriose būna gausūs pirkėjų srautai.

„Šventiniu laikotarpiu dėsime visas pastangas, kad pasiruošimas Kalėdoms ir Naujiesiems metams gyventojams būtų malonus, o apsipirkti jie galėtų patogiai ir greitai bei rastų visus jų šventiniam stalui reikalingus produktus“, – sako L. Muižienė.

REKLAMA
REKLAMA

Dauguma prekybos tinklų jau patvirtino per Kalėdas ir Naujuosius metus nedirbsiantys arba dirbsiantys trumpiau.

Jau anksčiau keturi prekybos tinklai pranešė nedirbsiantys per gražiausias metų šventes.

„Norfa“ ir „Lidl“ nedirbs pirmąją Kalėdų ir Naujųjų metų dieną.

Gruodžio 24 dieną visos „Norfos“ dirbs dvi valandas trumpiau, o gruodžio 31-ąją – valanda trumpiau.

„Lidl“ parduotuvės per Kūčias dirbs trumpiau.

„Rimi“ parduotuvės pirmąją Kalėdų dieną taip pat nedirbs, o kitomis žiemos švenčių dienomis darbo laikas bus trumpinamas.

„Maximos“ pirmąją Kalėdų dieną irgi bus uždarytos, pirmąją Naujų metų dieną parduotuvių darbo laikas bus sutrumpintas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų