REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Viačeslavas Titovas Europos Žmogaus Teisių Teismui (EŽTT) žada skųsti sprendimą, kad apšmeižęs partizanų vadą Adolfą Ramanauską – Vanagą jis sulaužė priesaiką.

 

„Aš galvoju paduoti (Lietuvą – BNS) į Strasbūrą, kad buvo pažeista mano teisė reikšti nuomonę ir atstovauti savo rinkėjams“, – BNS pirmadienį sakė politikas.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) paskelbė, kad apkaltinęs A. Ramanauską – Vanagą 8 tūkst. civilių nužudymu V. Titovas šiurkščiai sulaužė priesaiką.

Tarybos narys teigė tokio sprendimo nesitikėjęs.

„99,99 proc. maniau, kad laimėsiu, kad būsiu teisus, bet reikia gerbti teismo sprendimą, jeigu jis mano kitaip“, – kalbėjo V. Titovas.

„Jaučiu, kad nieko nepažeidžiau, išreiškiau nuomonę, atstovaudamas savo rinkėjams uždaviau klausimus“, – pridūrė Lietuvos rusų sąjungos atstovas.

REKLAMA
REKLAMA

Politikas nekomentuoja, ar atsistatydins, ar sulauks apkaltos proceso pabaigos tuo atveju, jeigu teismas priimtų jam nepalankų sprendimą.

Jis registravo visuomeninį rinkimų komitetą ir sako ketinantis dalyvauti kitąmet vyksiančiuose uostamiesčio mero rinkimuose.

„Pats aukščiausias teismas įvyks kovo 3 dieną per rinkimus“, – teigė V. Titovas.

LVAT sprendimas atveria kelią V. Titovo apkaltai. Ji įvyks, jeigu už politiko pašalinimą iš uostamiesčio tarybos pasisakys du trečdaliai visų tarybos narių.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų