REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Stasys Jakeliūnas sako, kad konservatorių siekis stabdyti biudžeto svarstymą ir skelbti moratoriumą mokesčių reformai sukeltų finansinį ir politinį chaosą.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Stasys Jakeliūnas sako, kad konservatorių siekis stabdyti biudžeto svarstymą ir skelbti moratoriumą mokesčių reformai sukeltų finansinį ir politinį chaosą.

REKLAMA

„Pateikiami skaičiai yra visiškai klaidinantys, o siūlymai stabdyti tiek biudžeto svarstymą, tiek mokesčių reformą sukeltų finansinį ir politinį chaosą. Gal to ir siekia Tėvynės sąjunga“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje pareiškė S. Jakeliūnas.

Pasak jo, viešojo sektoriaus netekimai dėl mokesčių reformos sieks tik 700–750 mln. eurų per trejus metus, o ne 2 mlrd. eurų, kaip, jo žodžiais, sako konservatoriai.

„Finansų ministerijos ir Vyriausybės teigimu, tuo reikės dar įsitikinti, tie visi netekimai bus padengti geresniu mokesčių administravimu“, – pareiškė S. Jakeliūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis priminė, kad 2019 metais valstybė turės sumokėti 300 mln. eurų palūkanų daugiau negu būtų sumokėjusi, jeigu 2010–2012 metais tuometė Andriaus Kubiliaus Vyriausybė būtų skolinusis trumpiau negu 10-čiai metų.

REKLAMA

Pasak S. Jakeliūno, valstybės skola dabar siekia 16–17 mlrd. eurų: „Tai yra kokius du kartus mažiau negu minima Tėvynės sąjungos“.

Konservatorių pareiškimą dėl biudžeto svarstymų stabdymo ir moratoriumo mokesčių reformai skelbimą S. Jakeliūnas vadina dar vienu bandymu kelti nepasitikėjimą valdžios institucijomis, didinti įtampą ir slėpti vidines problemas.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis, frakcijos nariai Andrius Kubilius ir Mykolas Majauskas Seimui teikia rezoliuciją dėl 2019 metų savivaldybių ir valstybės biudžeto bei kritinės padėties Lietuvos viešajame sektoriuje.

REKLAMA
REKLAMA

Rezoliucijoje jie siūlo Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetui nedelsiant pateikti apibendrintą informaciją, kokios viešosios savivaldybių paslaugos labiausiai nukentės, jeigu kitais metai savivaldybės turės įgyvendinti Vyriausybės siūlomus sumažintus savivaldybių biudžetus.

Kartu siūloma Vyriausybei nedelsiant parengti ir pateikti Seimui įstatymų projektus, kurie leistų kitąmet įgyvendinti patvirtintos mokesčių reformos moratoriumą – tai leistų 2019 metais valstybės ir savivaldybių biudžetuose numatyti reikalingą 300 mln. eurų sumą tam, kad viešojo sektoriaus atlyginimų problema būtų pradėta spręsti kompleksiškai ir iš esmės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Parlamentarai ketvirtadienį pradeda pirmąjį 2019 metų biudžeto projekto svarstymą – išklausys komitetų siūlymus dėl papildomo finansavimo ir grąžins projektą taisyti Vyriausybei, o patvirtinti turėtų gruodžio 6 dieną.

Valstybės kontrolės teigimu, pagal suplanuotus kitų metų valdžios sektoriaus biudžetus, valstybei nėra erdvės prisiimti daugiau įsipareigojimų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų