REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
47
Miške Varėnos r. automobilyje rastas sudegęs žmogus nuotr. Broniaus Jablonsko

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį nagrinėjo baudžiamąją bylą dėl dviejų vyrų nužudymo Alytuje ir Trakų rajone. Alytuje buvo nužudytas vietinis gyventojas Zenonas Merkevičius, o Trakų rajone – sargas Marijanas Siniavskis.

47

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį nagrinėjo baudžiamąją bylą dėl dviejų vyrų nužudymo Alytuje ir Trakų rajone. Alytuje buvo nužudytas vietinis gyventojas Zenonas Merkevičius, o Trakų rajone – sargas Marijanas Siniavskis.

REKLAMA

„Sakiau, vaikeli, nerūkyk, dabar tik milijonieriai gali rūkyti. Atsitiko taip, kad paprašė cigaretės ir numirė“, – BNS sakė nužudytojo Z. Merkevičiaus mama Marija Matlauskienė.

Nukentėjusiąją apklausė teismas. Moteris pasakojo, kad 57 metų sūnus prieš 20 metų per sumušimą patirtos galvos traumos tapo neįgalus, gyveno atskirai, ir ji dažnai jį lankė, rūpinosi. Sūnus nedirbo, buvo registravęsis Darbo biržoje.

„Nėra man blogo žodžio pasakęs, nė už ką jiems nedovanosiu, bet jie sau gyvenimą susigadino“,– atsisukusi į kaltinamuosius sakė 78 metų moteris. Ji sakė, kad iš policijos tyrėjos sužinojo, kad sūnų mirtį ištiko pas jaunuolius paprašius cigaretės.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiamai apie nužudytąjį pasakojo ir bylos liudytojai. Anot jų, vyras vartodavo alkoholį, tačiau niekada nebuvo agresyvus, nesikabinėdavo, neprašydavo pas aplinkinius alkoholio, tik cigarečių.

REKLAMA

Alytiškis Z. Merkevičius buvo ieškomas nuo pernai lapkričio 10 dienos, žiniasklaidoje buvo paskelbtos jo nuotraukos. Vyro lavonas su durtinėmis juosmens ir šlaunies žaizdomis aptiktas šiemet sausio 10 dieną, apie 12 val. Alytuje, Pabalių gatvėje, krūmuose.

Kaltinimai dėl itin žiauraus nužudymo, siekiant nuslėpti kitą nusikaltimą, bejėgiškos būklės žmogaus itin žiauraus nužudymo iš chuliganiškų paskatų, pasikėsinimo nužudyti žmogų dėl savanaudiškų paskatų, svetimo turto pagrobimo panaudojant fizinį smurtą ir kt. nusikaltimų galimo padarymo pareikšti Tautvydui Pūčiui, Aurimui Jaruševičiui, nepilnamečiui K. P. S. ir Aivarui Gudelioniui.

REKLAMA
REKLAMA

Nužudytojo Z. Merkevičiaus mama yra pareiškusi 15 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimą ir daugiau nei 600 eurų neturtinės žalos atlyginimą.

Šių metų sausio pradžioje Varėnos miškuose buvo rastas sudegęs automobilis, jo bagažinėje buvo sargo Marijano Siniavskio kūnas. Manoma, kad nužudymas susijęs su kuro vagyste iš statybvietės.

Per kelias dienas buvo buvo sulaikyti 3 jaunuoliai, įtariami itin žiauriai nužudę žmogų iš savanaudiškų paskatų siekiant nuslėpti kitą nusikaltimą. Tarp sulaikytųjų buvo vienas ir nepilnametis asmuo.

Nukentėjusiais dėl sargo nužudymo pripažinti keturi jo šeimos nariai: mama ir trys vaikai. Jie iš kaltinamųjų prašo priteisti po 100 tūkst. eurų neturtinės žalos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teismo posėdyje buvo apklausti ir teisiamos nepilnametės tėvai. Manoma, kad merginai iš vaikinų sužinojo apie sargo nužudymą. Teisėjai klausinėjo, ar tėvai pažįsta dukters draugus, kokie santykiai su dukra.

Trys bylos kaltinamieji yra suimti, kiti yra laisvėje. Šioje byloje kaltinimai yra pareikšti iš viso aštuoniems jaunuoliams.

Ikiteisminį tyrimą atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos 2-ojo skyriaus pareigūnai, tyrimą organizavo ir kontroliavo Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Tomas Čepelionis.

Baudžiamasis kodeksas už itin žiaurų žmogaus nužudymą numato laisvės atėmimą nuo aštuonerių metų iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų