REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį apie vidurdienį buvo pranešta, kad Marijampolės Ryto pagrindinėje mokykloje pripurkšta dujų, nukentėjo trys moksleivės. Tačiau atvykę pareigūnai požymių, jog būtų pripurkšta dujų, nerado.

Antradienį apie vidurdienį buvo pranešta, kad Marijampolės Ryto pagrindinėje mokykloje pripurkšta dujų, nukentėjo trys moksleivės. Tačiau atvykę pareigūnai požymių, jog būtų pripurkšta dujų, nerado.

REKLAMA

Kaip BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė, pranešimas gautas 12.45 valandą.

Dujų pripurkšta klasėje, kurioje buvo 20 moksleivių. Mokytoja vaikus išvedė į lauką, o klasėje atidarė langus. Dėl akių perštėjimo medikams perduotos trys 15-etės moksleivės.

Marijampolės policijos komisariatas panešė, kad antradienį apie 12.48 val. gautas pranešimas, jog Marijampolėje, vienoje pagrindinių mokyklų buvo pripurkšta ašarinių dujų, tačiau atvykę pareigūnai požymių, jog būtų pripurkšta ašarinių dujų, nenustatė. Į gydymo įstaigą apžiūrai išvežtos trys 9 klasės moksleivės, kurios skundėsi gerklės perštėjimu. Pamokos mokykloje toliau vyksta. Aplinkybės aiškinamos.

Neseniai panašūs incidentai užfiksuoti Vilniaus ir Šalčininkų mokyklose.

Tokių išpuolių jau buvo

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad lapkričio 15 d. Šalčininkų gimnazijoje kažkas pripurškė dujų, praneša policija. Buvo gautas pranešimas, kad Šalčininkuose, Mokyklos g. 22, trijų aukštų mokykloje kažkas pripurškė neaiškios kilmės dujų antrame aukšte. Su tv3.lt redakcija susisiekusio įvykio liudininko teigimu, du vaikai yra išvežti į ligoninę.

REKLAMA
REKLAMA

Vyras teigia, kad buvo mokyklos patalpose, kuomet pajautė keistą kvapą,o mokytojų raginimu buvo evakuota visa mokykla. Mokykloje mokosi 700 vaikų, visi jie išvesti į lauką. Buvo pranešta, kad įstaigoje buvo jaučiamas aitrus kvapas, sunku kvėpuoti. Apie įvykį pranešė mokyklos darbuotoja.

REKLAMA

Lapkričio 12 d. Vilniaus Radvilų gimnazijoje moksleivius išvaikė koridoriuje pripurkštos dujos. Iš mokyklos evakuoti 464 moksleiviai ir 37 mokytojai. Mokyklos direktoriaus pavaduotojos Rimos Žalimienės teigimu dujų buvo pripurkšta tarp antro ir trečio aukšto, šoninėje laiptinėje.

Pasak R. Žalimienės, medikai apžiūrėjo ir pagalbą teikė mažiausiai 24 moksleiviams. Policija informuoja, kad į ligonine pateko 21 moksleivis.

Pirmadienio rytą 9:38 val. buvo gautas pranešimas, kad į Vilniaus Radvilų gimnaziją vyko greitosios pagalbos automobiliai. Pirminiais duomenimis, prie gimnazijos atskubėjo net keturi greitosios pagalbos automobiliai. Medikų pagalbos prireikė ir vienai pedagogei. Pajutus stiprų dujų kvapą apie įvykį buvo pranešta policiijai.

Vilniaus apskrities VPK atstovai teigia, kad buvo gautas toks iškvietimas. Informuojama, kad mokykloje esantiems perštėjo akis, graužė gerklę. Kai kurie pajuto skausmą krūtinės srityje. Mokykloje nevyksta pamokos, vėdinamos patalpos. Dėl įvykio bus pradėtas tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų