REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skvernelis lieka Briuselyje: vėl koją pakišo „Spartan“

Briuselyje viešintis premjeras Saulius Skvernelis, regis, į Lietuvą grįš vėliau, nei buvo suplanuota. Kaip pats pranešė, atskristi pasisekė, bet sugrįžti nepavyks.

Briuselyje viešintis premjeras Saulius Skvernelis, regis, į Lietuvą grįš vėliau, nei buvo suplanuota. Kaip pats pranešė, atskristi pasisekė, bet sugrįžti nepavyks.

REKLAMA

„Atskristi pasisekė. Grįžti, deja, jau nepavyks“, – savo socialinėje paskyroje facebook paskelbė S. Skvernelis.

Sekmadienį dėl gedimo į Rygą nenuskaidrinęs prezidentės kariuomenės orlaivis „Spartan“ pirmadienį vėl sugedo Briuselyje. Premjerui Sauliui Skverneliui ir jį lydinčiai delegacijai reikia ieškoti, su kuo grįžti namo.

Premjero atstovo spaudai Tomas Beržinskas BNS sakė, kad delegacija apie 19 val. Lietuvos laiku turėjo išskristi iš Briuselio, tačiau sulipus į lėktuvą, lakūnai pranešė aptikę gedimą.

„Aišku, kad su šituo lėktuvu tikrai nebeišskrisime“, – pirmadienio vakarą sakė T. Beržinskas.

Jis teigė nežinąs, kas nutiko lėktuvui.

Pagal pirminę informaciją, sugedo orlaivio atsarginis jėgainės generatorius. Gedimas pastebėtas orlaiviui riedant link oro uosto pakilimo tako. Įgulos vadas priėmė sprendimą skrydžio nebetęsti.

REKLAMA
REKLAMA

Orlaivis C-27J „Spartan“ bus remontuojamas vietoje. Rytoj į Briuselį išskrenda Karinių oro pajėgų technikų komanda.

Vyriausybės vadovas Briuselyje susitiko su NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu. Tai turėjo būti vienos dienos vizitas.

REKLAMA

S. Skvernelį ir delegaciją į Belgijos sostinę skraidino tas pats Karinių oro pajėgų (KOP) lėktuvas, dėl kurio gedimo sekmadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė negalėjo dalyvauti Latvijos nepriklausomybės šimtmečio minėjime.

KOP vadas pulkininkas Dainius Guzas BNS sakė, kad Dalią Grybauskaitę į Latviją turėjusiam skraidinti kariuomenės orlaiviui „Spartan“ buvo sugedusi aukščio valdymo sistema.

Pasak D. Guzo, jis pašalintas per dieną.

„Vakare jis buvo pataisytas ir tas lėktuvas šiandien išvežė premjerą į Briuselį“, – pirmadienio dieną BNS sakė KOP vadas.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos kariuomenė iš viso turi tris transporto orlaivius „Spartan“.

Vienas jų po pernai įvykusio gedimo dar remontuojamas, o kitas lėktuvas sekmadienį baigė vadinamuosius reglamento darbus.

Tv3.lt primena, kad savaitgalį Lietuvos delegacija, vadovaujama Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės, dėl netikėto karinių oro pajėgų lėktuvo „Spartan“ gedimo negalėjo išskristi į Rygą, kur turėjo dalyvauti Latvijos Nepriklausomybės 100-mečio iškilmėse.

Delegacija apie orlaivio gedimą buvo informuota jau atvykusi skrydžiui į Vilniaus oro uostą, teigiama Prezidentūros spaudos tarnybos pranešime.

D. Grybauskaitė visus Latvijos žmones šimtmečio proga pasveikino specialiu vaizdo sveikinimu, kurį įrašė Vilniaus oro uoste.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip ankčiau tv3.lt naujienų portalas skelbė, nors Vilnių nuo Rygos skiria vos 300 kilometrų ir šį atstumą prezidentės kortežas būtų galėjęs įveikti per tris valandas, bet prezidentūros atstovai tikina, kad tai – ne taip paprasta.

Visgi skeptikų tai neįtikina: politologai, žurnalistai ir dalis aktyviai socialines medijas naudojančių piliečių klausia, kodėl taip sunku nuvykti į Latviją, kai ši vieną kartą per 100 metų švenčia savo jubiliejų. Tiesa, prezidentė nebuvo ir Estijos 100-mečio minėjime, o štai latviai ir estai vasario 16-ąją Lietuvoje apsilankė.

Bloga diena prezidentei

Viešųjų ryšių specialistas Arijus Katauskas sako, kad prezidentės nevykimas į Latvijos 100-mečio minėjimą sujaudino nemažai žmonių. Pasak jo, mums svarbu, kas pas mus atvažiuoja, todėl ir mes, visuomenės nuomone, turėtume aplankyti kaimynus tokia proga.

REKLAMA

„Šiuo atveju nedėkinga buvo ir tai, kad sekmadienį nieko nevyko ir žinia nuskambėjo gana plačiai. Laikas buvo netinkamas, prezidentei nepasisekė“, – gana aštrią visuomenės reakciją komentavo viešųjų ryšių specialistas.

Anot jo, pritrūko ir aiškios bei paprastos komunikacijos iš prezidentės komandos, nes daugelis žmonių nežino ir nesupranta, kaip yra organizuojami ir kaip vyksta vizitai, ko reikia, kad prezidento vizitas įvyktų ir kodėl šalies vadovas negali šokti į automobilį ir nuvykti į kaimyninę valstybę.

Pasak A. Katausko, visuomenėje vyrauja supratimas, kad su artimiausiais kaimynais santykiai turėtų būti ne tokie formalūs, todėl paaiškinimas, kad nebuvo galima nuvykti dėl tam tikrų protokolinių dalykų žmonėms nesuprantamas.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų