REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
(nuotr. 123rf.com)

Protestuodami prieš sugriežtintą vidaus tvarką laisvės atėmimo įstaigose, bado akciją penktadienį tęsia keli šimtai Pravieniškių ir Alytaus pataisos namų kalinių.

12

Protestuodami prieš sugriežtintą vidaus tvarką laisvės atėmimo įstaigose, bado akciją penktadienį tęsia keli šimtai Pravieniškių ir Alytaus pataisos namų kalinių.

REKLAMA

Kaip BNS informavo Kalėjimų departamento atstovė spaudai Simona Banėnienė, ketvirtadienį Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje apie 150 nuteistųjų pateikė raštiškus pareiškimus atsisakydami valgyti įstaigos maisto. Tuo metu Alytaus pataisos namuose bado akciją paskelbė 136 kaliniai.

„Nuteistųjų masinis badavimas yra nepagrįstas ir jų veiksmai yra neteisėti“, – teigiama departamento pranešime spaudai.

Departamento atstovų teigimu, vadovaujantis Bausmių vykdymo kodeksu, dėl nuteistųjų „neteisėtų grupinių veiksmų, šiurkščiai pažeidžiančių pataisos įstaigos vidaus tvarką“, Pravieniškių pataisos namuose maisto atsisakiusiems asmenims nebeleidžiama išsiųsti ir gauti laiškų, taip pat gauti siuntų, nesuteikiami pasimatymai, neleidžiama pirkti būtiniausių reikmenų ir maisto produktų, neleidžiama pasinaudoti telefonu, stabdomas kultūros, sporto ir kitų masinių renginių organizavimas.

REKLAMA
REKLAMA

Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje laisvės atėmimo bausmes atlieka 2112 nuteistųjų.

Neramumai įkalinimo įstaigose prasidėjo antradienį, kai 50 nuteistųjų buvo perkelti į kamerinio tipo patalpas Pravieniškių pataisos namuose.

REKLAMA

Kalėjimų departamento pareigūnai tvirtina, kad perkelti už sunkius nusikaltimus nuteisti ir kalėjimo subkultūros besilaikantys nuteistieji inicijavo pasipriešinimą kitose įkalinimo įstaigose. Alytaus pataisos namuose įkalintieji reiškia nepasitenkinimą naujais vidaus tvarkos taisyklių pakeitimais, ypač – čiužinių paėmimu dienos metu.

Reaguodamas į situaciją, kai Alytaus pataisos namuose buvo užpultas prižiūrėtojas, į įstaigą penktadienį išvyko teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

Policija praneša, kad Alytaus pataisos namuose šiandien maisto atsisakė 149 nuteistieji, Marijampolės pataisos namuose maisto atsisakė 74 nuteistieji. Kalėjimų departamentas turi informacijos, kad kitose įkalinimo įstaigose nuteistieji gali skelbti ne tik bado akcijas, bet ir gali inicijuoti savęs žalojimą, siekiant priversti atšauti naująsias Teisingumo ministerijos patvirtintas įstaigų vidaus tvarkos taisykles.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų