REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
62
Pataisos namai (Tomas Urbelionis/Fotobankas)

Ketvirtadienį Alytaus pataisos namuose, kamerų tipo patalpose bausmę atliekantys trys nuteistieji pasipriešino įstaigos pareigūnams. Vienam jų, anot Kalėjimų departamento atstovų, nuteistieji sužalojo veidą ir kaklą.

62

Ketvirtadienį Alytaus pataisos namuose, kamerų tipo patalpose bausmę atliekantys trys nuteistieji pasipriešino įstaigos pareigūnams. Vienam jų, anot Kalėjimų departamento atstovų, nuteistieji sužalojo veidą ir kaklą.

REKLAMA

Alytus pataisos namų laikinai einantis direktoriaus pareigas Genadijus Lepiochinas tv3.lt teigė, kad pareigūnas yra sveikas: „Jis stovi ant savo kojų, nieko ten baisaus neįvyko, kaip bandoma skelbti viešoje erdvėje. Taip, jis turi mėlynę, pas jį šiai dienai yra nedarbingumas. Neseniai kalbėjau su pareigūnu, jis yra pas šeimos gydytoją.

Iš esmės jis net nenorėjo vykti į gydymo įstaigą, bet pasakiau, kad būtinai tą padarytų. Yra pradėtas ikiteisminis tyrimas, todėl turi būti oficialiai užfiksuoti visi patirti sužalojimai.“

Nepatenkinti nauja tvarka

G. Lepiochinas teigė, kad nuteistieji pasipriešino pareigūnams, nes yra nepatenkinti nuo šių metų spalio 19 d. įsigaliojusia griežtesne kalinimo sąlygų tvarka.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai ne mūsų, o Teisingumo ministro priimti pakeitimai, kuriuos mūsų įstaiga įgyvendina. Nuteistiesiems pagal naują tvarką uždrausta dienos metu turėti čiužinius ir pagalves. Taip siekiama, kad jie labiau dalyvautų socialinėse programose, o negulėtų lovose ir nestrateguotų kažkokių nesąmonių“, – pabrėžė laikinasis Alytaus pataisos namų vadovas.

REKLAMA

Smurtas prieš pareigūnus yra ne pirma maišto susijusio su naująja tvarka įkalinimo įstaigoje forma. G. Lepiochinas patvirtino, kad dalis nuteistųjų prieš tai paskelbė bado akciją: „Dalis nuteistųjų atsisakė valdiško maisto.“

Ginklų neturėjo

Paaiškėjo, kad trys nuteistieji ruošėsi išpuoliui prieš pareigūnus. Jie specialiai išsitepė maistiniu aliejumi, kad jų nepavyktų lengvai sulaikyti.

G. Lepiochinas paneigė tai, kad kameroje būta savadarbių ginklų: „Vienas iš pasipriešinusių nuteistųjų rankoje turėjo tokį nusmailintą daiktą. Bet juo sužalojimų nepadarė.“

REKLAMA
REKLAMA

Ar pareigūnams priešinosi iš Pravieniškių perkelti „bachūrai“, G. Lepiochinas neatsakė. Pareigūnas argumentavo, kad vyksta ikiteisminis tyrimas, o tai yra slapta to tyrimo medžiaga.

Nevykdė reikalavimų

Kalėjimų departamento atstovai apie vakarykštį įvykį rašė, kad trys nuteistieji reiškė nepasitenkinimą žodžiu ir veiksmais, daužė kameros duris, nevykdė Pataisos įstaigų vidaus tvarkos taisyklių reikalavimų, į pareigūnų perspėjimus nusiraminti nereagavo.

Nuteistiesiems nevykdant teisėtų pareigūnų nurodymų, jie buvo įspėti, kad prieš juos gali būti panaudotos specialiosios priemonės.

Po perspėjimo nuteistieji nevykdė pareigūnų teisėtų reikalavimų, pareigūnams užėjus į kamerą, nuteistieji bandė pasipriešinti – atsistojo į kovinę padėtį, buvo apsipylę maisto aliejumi, vieno jų rankose buvo pastebėtas nusmailintas savadarbis daiktas.

Nuteistųjų neteisėti veiksmai buvo užkardyti panaudojant specialiąsias priemones. Tramdant nuteistuosius vienas iš pareigūnų patyrė kūno sužalojimą. Pareigūnas dėl sužalojimų veido ir kaklo srityje kreipėsi į gydymo įstaigą. Nuteistuosius taip pat apžiūrėjo medikai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų