REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alytaus pataisos namų kaliniai savadarbiu įrankiu perpjovė prižiūrėtojui kaklą ir sužalojo veidą.

Alytaus pataisos namų kaliniai savadarbiu įrankiu perpjovė prižiūrėtojui kaklą ir sužalojo veidą.

REKLAMA

Ketvirtadienį, 15.10 val. Alytaus pataisos namuose, kamerų tipo patalpose atliekantys nuobaudas 3 nuteistieji reiškė nepasitenkinimą žodžiu ir veiksmais, daužė kameros duris, nevykdė Pataisos įstaigų vidaus tvarkos taisyklių reikalavimų, į pareigūnų perspėjimus nusiraminti nereagavo, praneša Kalėjimų departamentas.

Nuteistiesiems nevykdant teisėtų pareigūnų nurodymų, jie buvo įspėti, kad prieš juos gali būti panaudotos specialiosios priemonės.

Po perspėjimo nuteistieji nevykdė pareigūnų teisėtų reikalavimų, pareigūnams užėjus į kamerą, nuteistieji bandė pasipriešinti – atsistojo į kovinę padėtį, buvo apsipylę maisto aliejumi, vieno jų rankose buvo pastebėtas nusmailintas savadarbis daiktas.

Nuteistųjų neteisėti veiksmai buvo užkardyti panaudojant specialiąsias priemones. Tramdant nuteistuosius vienas iš pareigūnų patyrė kūno sužalojimą. Pareigūnas dėl sužalojimų veido ir kaklo srityje kreipėsi į gydymo įstaigą. Nuteistuosius taip pat apžiūrėjo medikai.

REKLAMA
REKLAMA

Neigia informaciją

Laikinasis Alytaus pataisos namų direktorius Genadijus Lepiochinas penktadienį neigė žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją, kad jo vadovaujamame kalėjime kaliniai žiauriai sumušė bei peiliu perpjovė kaklą prižiūrėtojui.

REKLAMA

G. Lepiochinas BNS pareiškė, kad „tai neatitinka tikrovės“.

„Super, duper nieko neįvyko, čia paprasčiausiai kažkokia fantastika eina“, – teigė pareigūnas.

Pasak pataisos namų vadovo, ketvirtadienį kamerų tipo patalpose nuteistieji nevykdė teisėtų administracijos reikalavimų, dėl to jie buvo įspėti, kad bus panaudotos specialiosios priemonės.

„Į mūsų pastabas jie nereagavo, pareigūnai atitinkamai sureagavo ir panaudojo specialiąsias priemones – uždėjo antrankius ir buvo panaudotos dujos. Kai pareigūnas dėjo antrankius, tai ten taip išėjo, kad gavo vieną smūgį į akį“, – sakė G. Lepiochinas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, prižiūrėtojas atsipirko mėlyne.

G. Lepiochinas taip pat tvirtino neturintis informacijos, kad sužalotas pareigūnas paguldytas į Alytaus ligoninę.

„Paguldytas? Nežinau, prie manęs, aš jį specialiai nukreipiau į ligoninę, kad pasidarytų abdukciją ir panašiai. Buvo sveikas, vaikščiojo normaliai“, – kalbėjo jis.

Maištas įkalinimo įstaigose

Alytaus pataisos namuose 2018-11-15 pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo pareigūnui pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 286 straipsnį

Neramumai Pravieniškių ir Alytaus pataisos namuose prasidėjo antradienį, kai 50 nuteistųjų buvo perkelti į kamerinio tipo patalpas Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje.

Alytaus pataisos namuose, nuteistieji, kamerų tipo patalpose atliekantys drausmines nuobaudas, taip pat reiškia nepasitenkinimą naujais vidaus tvarkos taisyklių pakeitimais, ypač – čiužinių paėmimu dienos metu (čiužiniai paimami siekiant skatinti nuteistuosius laisvu laiku dienos metu ne miegoti pietų miego, o užsiimti savišvieta, dalyvauti konsultacijose, žaisti loginius žaidimus). Nauja tvarka numato, kad šiems asmenims čiužinys išduodamas vakare, prieš dienotvarkėje numatytą poilsio laiką, rašoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų