REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas ketvirtadienį antrą kartą atmetė valdančiųjų iniciatyvą dėl apkaltos konservatoriui Mykolui Majauskui.

Seimas ketvirtadienį antrą kartą atmetė valdančiųjų iniciatyvą dėl apkaltos konservatoriui Mykolui Majauskui.

REKLAMA

Už tai, kad būtų sudaryta komisija aiškintis, ar yra pagrindas pradėti M. Majauskui apkaltą, balsavo 51 Seimo narys, prieš balsavo 46 ir susilaikė 13 parlamentarų.

Apkaltos projektas M. Majauskui į ketvirtadienio darbotvarkę buvo įtrauktas po jau žlugusios pirmos tokios valdančiųjų iniciatyvos.

Apkaltos iniciatoriai kaltina M. Majauską, kad kreipdamasis į prokuratūrą dėl šmeižto jis siekė daryti spaudimą apie galimą seksualinį priekabiavimą prabilusioms merginoms.

Nutarime dėl komisijos sudarymo apkaltos iniciatoriai teigia, kad M. Majauskas „kreipėsi į prokuratūrą dėl neva paskleisto šmeižto ir pasinaudodamas savo kaip Seimo nario statusu bei politinės partijos įtaka įbaugino liudytojas“.

M. Majauskas kaltinimus dėl seksualinio priekabiavimo neigia, vadina absurdiškais ir prasilenkiančiais su realybe.

Vilniaus prokuratūra vasarą sustabdė ikiteisminį tyrimą dėl galimo šmeižto M. Majausko atžvilgiu.

REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminis tyrimas sustabdytas „Info TV“ televizijai atsisakius atskleisti tapatybę merginos, pateikusios informaciją apie Seimo narį.

Tyrimas buvo pradėtas gavus M. Majausko pareiškimą dėl žinių laidoje „Info diena“ pateiktų anoniminės merginos pasakojimų.

REKLAMA

Ji teigė, kad M. Majauskas praeityje vartojo alkoholį su moksleivėmis, su jaunomis merginomis nuolat dalyvaudavo vakarėliuose, siekdamas atsivesti jas į savo butą bei atlikti nederamus seksualinio pobūdžio veiksmus.

Anksčiau teisėsauga dėl paties M. Majausko elgesio nusprendė tyrimo nepradėti, nes nenustatė tarnybinio ar kitokio priklausomumo tarp M. Majausko ir redakcijai duomenis pateikusios merginos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų