REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė sako, kad mokytojais yra manipuliuojama, siekiant juos įkalbėti streikuoti.

Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė sako, kad mokytojais yra manipuliuojama, siekiant juos įkalbėti streikuoti.

REKLAMA

„Nerimo tikrai yra, mokytojų bendruomenė tikrai įsitempusi. Yra daug manipuliacijos netikromis žiniomis, yra daug kurstymo. Važinėdami į mokyklas matome, kad artėja savivaldybių rinkimai, kad mokytojais yra manipuliuojama, yra įkalbinėjama streikuoti. Tokioje erdvėje mokytojai jaučiasi pasimetę“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė J. Petrauskienė.

Keliasdešimtyje Lietuvos mokyklų ketvirtadienį tęsiasi streikas, organizuojamas Andriaus Navicko vadovaujamos Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos.

Švietimo ir mokslo ministrė svarstė, kad toks ir buvo profesinės sąjungos, kuri vienintelė pernai nepasirašė švietimo šakos kolektyvinės sutarties, tikslas.

REKLAMA
REKLAMA

„Viena (profsąjunga-BNS) nepasirašė. Matyt, toks ir buvo tikslas: nedalyvauti, nepasirašyti, su niekuo nesutikti, nedalyvauti kuriant ir turėti erdvę prieštarauti“, – kalbėjo ji.

REKLAMA

Švietimo ir mokslo ministerijos duomenimis, ketvirtadienį protestuoti ketina 28 švietimo įstaigų mokytojai.

Lietuvoje iš viso yra apie 2 tūkst. mokyklų.

Protestuotojai teigia, jog nauja apmokėjimo sistema yra neskaidri ir neteisinga, nes Švietimo ir mokslo ministerija tinkamai nepasirūpino pertvarkos įgyvendinimu, o mokytojai visoje Lietuvoje už tą patį darbą uždirba skirtingai dėl galimybės subjektyviai interpretuoti tvarką.

Švietimo ir mokslo ministerija sako, kad nauja tvarka leido padidinti pedagogų algas ir tolygiau paskirstyti jų krūvį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų