REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LNK generalinė direktorė Zita Sarakienė sako su kaltinamuoju politinės korupcijos byloje, buvusiu „darbiečiu“ Vytautu Gapšiu susitikinėdavusi ir bendraudavusi kaip su visais kitais politikais.

LNK generalinė direktorė Zita Sarakienė sako su kaltinamuoju politinės korupcijos byloje, buvusiu „darbiečiu“ Vytautu Gapšiu susitikinėdavusi ir bendraudavusi kaip su visais kitais politikais.

REKLAMA

Ji pasakojo, kad politikus televizija į laidas kviesdavosi norėdama turėti aukštus reitingus, televizijos kanalui tai svarbu – kuo aukštesni reitingai, tuo didesnės pajamos.

„Ir su Eligijum Masiuliu, ir Vytautu Gapšiu, ir Jurgiu Razma, su visais. Algirdas Brazauskas (miręs prezidentas), Viktoras Uspaskichas keldavo reitingus. E. Masiulis, buvo jaunas augantis, patrauklus, neblogai kalbėjo. Algirdą Butkevičių kviesdavo, jis gerai atrodė, iš opozicijos - Irena Degutienė“, – teismui Z. Sarakienė. Ji pripažino, kad nepopuliarių politikų buvo vengiama kviestis į laidas.

Šioje byloje yra epizodas, kai buvęs koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis, įtariama, davė iš viso 27,1 tūkst. eurų vertės kyšius buvusiam Seimo nariui Vytautui Gapšiui. Teisėsauga teigia, kad už dalį šios sumos padarytos nuolaidos už per koncernui priklausančias televizijas transliuotą Darbo partijos politinę reklamą, kita dalis lėšų užmaskuota kaip parama viešajai įstaigai.

REKLAMA
REKLAMA

R. Kurlianskis taip pat buvo LNK valdybos pirmininkas. Vilniaus apygardos teisme nagrinėjamoje byloje R. Kurlianskis kaltinamas davęs kyšius buvusiems parlamentarams Eligijui Masiuliui, Šarūnui Gustainiui ir V. Gapšiui.

REKLAMA

„Kai iškvietė į apklausą, buvome šiek tiek apstulbę“, – liudydama teisme trečiadienį sakė Z. Sarakienė. Ji pripažino, kad be V. Gapšio ir R. Kurlianskio pažįsta ir E. Masiulį. LNK vadovė teigė, kad pirmą kartą savo gyvenime girdi, kad nuolaidą galima vertinti kaip kyšį. Ji neigė, kas R. Kurlianskis prašė pritaikyti nuolaidą Darbo partijai.

Liudytoja teigė, kad su ja niekas nuolaidų nederino, už tai buvo atsakingas už LNK pardavimų vadovas Tomas Bartininkas. Pastarasis trečiadienį buvo apklaustas uždarame posėdyje, siekiant neatskleisti komercinių paslapčių.

REKLAMA
REKLAMA

Z. Sarakienė sakė, kad vieno susitikimo metu V. Gapšys išreiškė pastabas, kad Darbo partiją, kuriai jis priklausė, LNK rodo partijai nepalankiame kontekste.

„Nė vienam politikui nėra patikę, kaip mes jį nušviečiame. Kas tai bebūtų, ar Darbo partija, ar dabartiniai „valstiečiai“, jie kryžių padėję ant mūsų“, – teisme kalbėjo LNK direktorė.

Teisėsauga yra slapta užfiksavusi 2015 metų lapkritį vykusius tris trumpus V. Gapšio ir Z. Sarakienės pokalbius. Jie buvo perklausyti teismo posėdyje, Įrašuose girdėti, kaip V. Gapšys ir Z. Sarakienė tariasi dėl susitikimų, vienas į kitą jie kreipiasi žodžiu „tu“.

„Nebuvo su V. Gapšiu kalbos apie nuolaidas, buvo kalba apie rinkimus“, – sakė LNK generalinė direktorė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Gapšys žurnalistams po posėdžio sakė, kad su bendravo su visa žiniasklaida, kaip ir visi tuometiniai politikai.

„Mano darbas toks buvo, turbūt nėra nė vienos reikšmingesnės žiniasklaidos priemonės vadovo, su kuriuo aš nesu bendravęs. Ta pati žiniasklaida kviesdavo mane į metinius pristatymus vakarėlius, kur susirenka politikai. Kaip jūs įsivaizduojate – žiniasklaida veikia sau, politikai sau, ne“, – žurnalistams sakė V. Gapšys.

Jis sakė, kad Z. Sarakienės minėtas neigiamas Darbo partijos kontekstas buvo susijęs su vadinamuoju „miltų skandalu – dėl per brangiai pirktų miltų Lietuvoje skurstantiems žmonėms.

„Ne dažniau nei su kitais. O kam kas kokią nuolaidą pateikė tegu išsiaiškina teismas. (..) Prokuroras tiek prifantazavęs, kad fantazijai negali būti ribų“, – paklaustas apie susitikimus su Z. Sarakiene sakė V. Gapšys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų