REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį antradienį įsijungę laidą „Prieš srovę“ galėjote išvysti dar vieną susirūpinti verčiančią vaiko paėmimo istoriją, kurioje vaikai Kretingoje buvo atimti tik dėl to, kad vaikas serga autizmu ir buvo įsikandęs sau į ranką.

Šį antradienį įsijungę laidą „Prieš srovę“ galėjote išvysti dar vieną susirūpinti verčiančią vaiko paėmimo istoriją, kurioje vaikai Kretingoje buvo atimti tik dėl to, kad vaikas serga autizmu ir buvo įsikandęs sau į ranką.

REKLAMA

„Ar ne laikas šeimai Lietuvoje būtų sumokėti milijoną. Ar tik tada, kai sistema bus priversta mokėti baudas, tik tada bus imta į šeimą Lietuvoje žiūrėti pagarbiai ir atsakingai?“, – retoriškai į televizijos žiūrovus kreipėsi dvidešimtą sezoną skaičiuojančios publicistinės TV3 laidos „Prieš srovę“ redaktorė Audrė Kudabienė.

Iš Ingos ir jos vyro buvo atimti abu berniukai – 2 ir 5 metukų mažyliai. Vyresnėlio liga tokia, kad jis pats save žaloja, nes tai būdinga autizmu sergantiems vaikams.

Aiškėja, kad vaiko teisių tarnybos požiūrio nepakeitė net medicininės pažymos, o jį vaiko teisių tarnybos darbuotojai į polikliniką peržiūrai išvežė tiesiai iš ugdymo įstaigos be motinos žinios. Paskambinusi į polikliniką moteris sužinojo, kad jos vaiko ten jau nebėra, o motinai paliepta nesakyti, kur išsivežė berniuką.

REKLAMA
REKLAMA

Antro berniuko vaiko teisių apsaugos tarnybos specialistai kartu su policija atvyko paimti į namus.

„Pusryčiavome tą rytą, buvo ankstus rytas ir vaikas buvo neseniai atsikėlęs. Atvažiavo su dviem policijos ekipažais, kaip pas kokius didžiausius nusikaltėlius. Sugužėjo visi į virtuvę, buvo pilna policijos, priešaky vedėja ir jos padėjėja. Pasakė, kad gavo skundą, jog šeimoje galimas smurtas ir atvyko čia paimti antrą vaiką dėl jo saugumo“, – negalėjo atsistebėti žalingų įpročių neturinti ir anksčiau neteista moteris.

REKLAMA

Nors Inga dar bandė rodyti vyresnėlio vaiko sveikatos sutrikimus aprašančius dokumentus, valdininkams tai buvo nė motais. Po šio įvykio abu vaikai be šeimos praleido 7 mėnesius, o grąžinti buvo tik įsikišus prokurorei. Motiną labiausiai piktina tai, kad padarę klaidą valdininkai nė neatsiprašė.

Po šios šeimai padarytos skriaudos Inga nutarė kreiptis į advokatus. Žinomi Klaipėdos teisininkai nė nedvejodami patarė, kad už kiekvienos šeimos nario patirtus siaubus būtų galima kiekvienam reikalauti po 30 tūkstančių eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Negana to, po to kai vaikai buvo išvežti, kretingiškė Inga teigė patyrusi nuolatinį vaiko teisių tarnybos sekimą.

„Ieškojo prie ko prisikabinti. Važinėjo pas mus net tada, kai buvo paimti vaikai. Sakė gal ras mane arba vyrą sumuštą, kad galbūt smurtas šeimoje iš tikrųjų yra“, – siaubingą laikotarpį prisimena kretingiškė.

Laidos žurnalistui nuvykus į Kretingos vaiko teisių apsaugos skyrių jos darbuotoja prieš televizijos kameras bendrauti atsisakė, teigdama, jog nėra įgaliota komentuoti šitos situacijos. „Galite paklausti Kretingos rajono savivaldybėje, nes tuo metu skyrius priklausė Kretingos rajono savivaldybei“, – nukirto valstybės tarnautoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar gali būti, kad po šio skandalo, kai vaiko teisių tarnybos smurtu palaikė vaiko autizmo požymius ir apkaltino ne ligą, o tėvus, baudą turės susimokėti pati Kretingos rajono savivaldybė?

„Aš negaliu komentuoti kaip bus ir kada bus, aš žinau, kad šeima kreipėsi su ieškiniu į teismą dėl moralinės ar neturtinės žalos priteisimo, bet neturiu, ką komentuoti, nes tai yra teismo sprendimai, kuriuos reikės vykdyti“, – teigė dėl šio įvykio apgailestaujantis Kretingos rajono meras Juozas Mažeika.

Visą reportažą žiūrėkite: 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų