REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus Šv. Roko ligoninė pastaruosius dvejus metus vykdytuose pirkimuose protegavo įmonę „Likvira“, nustatė Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT).

Vilniaus Šv. Roko ligoninė pastaruosius dvejus metus vykdytuose pirkimuose protegavo įmonę „Likvira“, nustatė Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT).

REKLAMA

Bendrovė taip pat įpareigota nutraukti automobilio pirkimo sutartį su „Fakto autocentras“, nes laimėtoja pateikė techninių reikalavimų neatitikusį pasiūlymą.

VPT dėmesio sulaukė keturi bendrovės „Likvira“ laimėti mažos vertės pirkimai, vykdyti nuo 2016-ųjų. Ligoninė įsigijo patalynės komplektų, patalpų valymo ir dezinfekavimo priemonių, tualetinių kėdžių. Bendra įsigytų prekių vertė – beveik 137 tūkst. eurų.

Tarnyba konstatavo, kad ligoninė, vykdydama pirkimus, kvietė teikti pasiūlymus trims skirtingoms įmonėms, tačiau dauguma jų, kaip skelbiama viešai, negamina arba neprekiauja tuo, ką ligoninė siekė įsigyti.

Anot VPT, „Likviros“ veiklos sritys yra geležinkelių transportas, mažmeninė prekyba, stiklas ir jo gaminiai, pati bendrovė dar nurodo prekiaujanti virtuvės indais.

REKLAMA
REKLAMA

„Nepaisant to, „Likvira“ buvo kviečiama pirkimuose teikti pasiūlymus tokių prekių, kuriomis oficialiai neprekiauja, ir buvo pripažinta pirkimų laimėtoja, kaip pasiūliusi mažiausią kainą. Palyginus prekių kainas rinkoje, akivaizdu, kad pirkdama iš „Likvira“ Šv. Roko ligoninė daugeliu atvejų permokėjo“, – teigia VPT.

REKLAMA

„Tarnyba konstatuoja, kad perkančioji organizacija protegavo UAB „Likvira“, sudarė jai palankesnes sąlygas laimėti pirkimuose“, – rašoma tarnybos pranešime.

Pažymima, kad pirkimo sutartis ligoninė paskelbė pavėluotai, neviešino įkainių, laimėtojo teikto pasiūlymo.

VPT taip pat nustatė, kad Šv. Roko ligoninė pažeidė teisės aktus įsigydama automobilį. Pasak tarnybos, šią vasarą skelbto pirkimo reikalavimuose nustatyta, kad automobilio aukštis turi būti 170–186 centimetrai, ratlankių matmenys – R14 arba R15. Bendrovė „Krasta Auto Vilnius“ pasiūlė automobilį „Fiat Doblo“, tačiau ligoninė nusprendė įsigyti kitos konkurso dalyvės, „Fakto autocentras“ pasiūlytą „Citroen Berlingo“.

„Automobilio Citroen Berlingo aukštis tiekėjo pasiūlyme nurodytas 188 cm, tiekėjas taip pat pasiūlė R16 vasarinių ir žieminių ratų komplektus su plieniniais diskais ir diskų gaubtais. Perkančioji organizacija, pirkimo sąlygų neatitinkantį pasiūlymą pripažinusi tinkamu ir su tiekėju sudariusi pirkimo sutartį, pažeidė Viešųjų pirkimų įstatyme įtvirtintą skaidrumo principą ir neužtikrino racionalaus lėšų panaudojimo. Šią pirkimo sutartį Šv. Roko ligoninė turėtų nutraukti“, – skelbia VPT.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų