REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

19 Seimo narių šiandien kreipėsi į Generalinį prokurorą Evaldą Pašilį dėl galimai padarytų nusikalstamų veikų prieš Lietuvos Respublikos Seimo narę Dovilę Šakalienę. 

19 Seimo narių šiandien kreipėsi į Generalinį prokurorą Evaldą Pašilį dėl galimai padarytų nusikalstamų veikų prieš Lietuvos Respublikos Seimo narę Dovilę Šakalienę. 

REKLAMA

Penkių Seimo frakcijų atstovai pasirašė po kreipimusi kuriame konstatuojama, kad prieš Seimo narę Dovilę Šakalienę galimai buvo padarytos ir toliau daromos nusikalstamos veikos, numatytos Lietuvos Respublikos baudžiamajame kodekse.Parlamentarei grasinama, ji šmeižiama, jai grasinama mirtimi ir sunkiais sužalojimais.

Seimo nariai klausia ar yra pradėtas ikiteisminis tyrimas siekiant nustatyti ir baudžiamojon atsakomybėn patraukti asmenis, šmeižiančius Lietuvos Respublikos Seimo narę grobiant vaikus bei jais prekiaujant, t. y. darant sunkius ir labai sunkius nusikaltimus (BK 156,157 straipsniai), viešai kurstančius su ja susidoroti ir tiesiogiai grasinančius nužudyti ir šiais veiksmais siekiančius neleisti D. Šakalienei vykdyti Lietuvos Respublikos Seimo narės pareigų.

Kolegos atkreipia dėmesį, kad po kauniečių Kručinskų istorijos paskelbimo viešojoje erdvėje pasipylė daug prieš D. Šakalienę nukreiptų komentarų, pasisakymų. Ši Seimo narė buvo aktyvi vaiko teisių reformos rengėjų, ji žiniasklaidai aiškino ir Kručinskų situaciją.

REKLAMA
REKLAMA

Anot kreipimosi į prokuratūrą autorių, socialiniame tinkle „Facebook“ platintas fotomontažas, kur D. Šakalienė vaizduojama vilkinti aprangą su nacistinės Vokietijos simbolika bei šalia matomas mergaitės siluetas, viename portale publikuota jos nuotrauka su taikiniu ant kaktos.

REKLAMA

Seimo narių teigimu, parlamentarė sulaukė ir grasinimų nužudyti.

„Prie šmeižto kampanijos, sukėlusios agresiją ir grasinimus Lietuvos narei Dovilei Šakalienei, reikšmingai prisidėjo ir kai kurie Lietuvos Respublikos Seimo nariai. Prie šio kreipimosi pridedamas Seimo nario Mindaugo Puidoko komentaras, publikuotas socialiniame tinkle „Facebook“, kuriame šis Seimo narys, be kita ko, nurodo – „Visi beveik Mato reformos poįstatyminiai aktai neatitinka įstatymo ir iš esmės yra nukopijuoti nuo Norvegijos. Už juos balsuoti nereikėjo, ir Šakalienė su savo bendražygiais pasidarbavo iš peties juos tyliai prastumiant per ministeriją.“ Atkreipiame dėmesį, kad poįstatyminių aktų leidyba nepatenka į Seimo nario kompetenciją“, – rašo Seimo nariai.

D. Šakalienė priklauso Seimo Socialdemokratų partijos frakcijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų