REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Valdantieji iki kito posėdžio paprašė atidėti savo pačių inicijuotą klausimą dėl apkaltos proceso konservatoriui Mykolui Majauskui.

 Valdantieji iki kito posėdžio paprašė atidėti savo pačių inicijuotą klausimą dėl apkaltos proceso konservatoriui Mykolui Majauskui.

REKLAMA

„Frakcijos vardu noriu paprašyti pertraukos, nes paaiškėjus naujoms aplinkybėms reikia atsakyti į klausimus“, – sakė apkaltos iniciatorius „valstietis“ Stasys Jakeliūnas.

„Jeigu iniciatoriai nori, kad tą jų kvailystę rytiniam posėdyje pamatytų kuo daugiau žmonių, tam galima pritarti, bet jei turi kokių nors klausimų, galėjo įvardinti“, – į valdančiųjų siūlymą sureagavo konservatorių atstovas Jurgis Razma.

Pertraukai pritarta valdančiųjų balsais – už buvo 52 Seimo nariai, prieš balsavo 29 ir susilaikė 17 parlamentarų.

Apkaltos projektas M. Majauskui į antradienio darbotvarkę buvo įtrauktas po jau žlugusios pirmos tokios valdančiųjų iniciatyvos.

REKLAMA
REKLAMA

Apkaltos iniciatoriai kaltina M. Majauską, kad kreipdamasis į prokuratūrą dėl šmeižto jis siekė daryti spaudimą apie galimą seksualinį priekabiavimą prabilusioms merginoms.

REKLAMA

Per pirmąjį bandymą spalio viduryje už apkaltos komisiją balsavo 47 Seimo nariai, prieš buvo 34, susilaikė 20 parlamentarų, tad balsų neužteko.

Apkaltos iniciatorius „valstietis“ S. Jakeliūnas tuomet iškart patvirtino vėl bandysiantis inicijuoti procesą.

Po apkaltos teikimu pasirašė „valstiečių“, socialdarbiečių ir „tvarkiečių“ frakcijų atstovai.

Nutarime dėl komisijos sudarymo apkaltos iniciatoriai teigia, kad M. Majauskas „kreipėsi į prokuratūrą dėl neva paskleisto šmeižto ir pasinaudodamas savo kaip Seimo nario statusu bei politinės partijos įtaka įbaugino liudytojas“.

REKLAMA
REKLAMA

Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Gabrielius Landsbergis komentuodamas valdančiųjų veiksmus BNS sakė, kad jų iniciatyvą „sunku rimtai vertinti“.

„Pralaimint vieną balsavimą po kito, galima sakyti, kad pakriko ne tik dauguma, bet ir daugumos atstovų nervai“, – sakė konservatorių vadovas.

M. Majauskas kaltinimus dėl seksualinio priekabiavimo neigia, vadina absurdiškais ir prasilenkiančiais su realybe.

Vilniaus prokuratūra vasarą sustabdė ikiteisminį tyrimą dėl galimo šmeižto M. Majausko atžvilgiu.

Ikiteisminis tyrimas sustabdytas „Info TV“ televizijai atsisakius atskleisti tapatybę merginos, pateikusios informaciją apie Seimo narį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tyrimas buvo pradėtas gavus M. Majausko pareiškimą dėl žinių laidoje „Info diena“ pateiktų anoniminės merginos pasakojimų.

Ji teigė, kad M. Majauskas praeityje vartojo alkoholį su moksleivėmis, su jaunomis merginomis nuolat dalyvaudavo vakarėliuose, siekdamas atsivesti jas į savo butą bei atlikti nederamus seksualinio pobūdžio veiksmus.

Anksčiau teisėsauga dėl paties M. Majausko elgesio nusprendė tyrimo nepradėti, nes nenustatė tarnybinio ar kitokio priklausomumo tarp M. Majausko ir redakcijai duomenis pateikusios merginos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų