REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Atimto vaiko mama: po pusės metų vaikas pasikeitė (nuotr. stop kadras)

Atimto vaiko mama Evelina Geležiūnienė tikina, kad vaikas iš jos paimtas po konflikto su darželiu, kuriame mažylis prasiskėlė galvą. Tačiau darželio darbuotojos pasakoja kiek kitokią versiją – vaikas buvo mušamas šeimoje.

9

Atimto vaiko mama Evelina Geležiūnienė tikina, kad vaikas iš jos paimtas po konflikto su darželiu, kuriame mažylis prasiskėlė galvą. Tačiau darželio darbuotojos pasakoja kiek kitokią versiją – vaikas buvo mušamas šeimoje.

REKLAMA

„Darželyje vaikas sakė: „mane mušė Jonas“, – pasakojama „Init“ televizijos reportaže.

Atimto vaiko mama tvirtina, kad jos sugyventinis Jonas yra niekuo dėtas. Darželio darbuotojai pateikia kitokią versija – vaikas buvo mušamas namuose.

„Jis nusirenginėjo miegoti ir kai auklėtoja pamatė visą tą reikalą, atlėkė visa perbalusi, sako žiūrėkit, kas čia darosi. Mėlynos rankos su raudonom dėmėm, jau ne vakar buvo padarytos ir sudaužytas jis buvo. Matyt jau laikė jį namuose“, – „Init“ televizijai pasakoja darželio vadovė Laimutė Marušauskienė.

Darželio darbuotojos teigia, kad buvo pasikvietę ir seselę, kuri galėtų pasakyti, ar tai buvo tiesiog traumos, ar vaikas buvo iš tikrųjų mušamas.

REKLAMA
REKLAMA

Direktorė teigia, kad kitaip pasielgti negalėjo, todėl informavo tarnybas ir vaikas buvo paimtas iš darželio, o mama apie tai sužinojo tik vėliau.

Mama tikina nepastebėjusi sumušimų: „Jei jį kažkas galėjo mušti, tariamai, aš tikrai neįsivaizduoju kas. Aš nežinau, kodėl jis taip pasakė, bet pasakė Jonas...“

REKLAMA

Pats vyras tvirtina, kad nemušė berniuko, o mama patikina, kad būtų pastebėjusi mėlynes ant vaiko kūno. Pats sugyventinis teigia, kad ekspertizė to neįrodė ir neigia visus kaltinimus.

„Tikslas buvo paimti vaiką, kad iš jo galėtų uždirbti“, – nevyniodamas žodžių į vatą atrėžia vyras.

Kaip anksčiau rašė tv3.lt, vaiko netekusi mama Evelina Geležiūnienė sako, kad jos mažylis jai nežinant buvo paimtas iš vaikų darželio ir jau beveik metus gyvena globėjų šeimoje, motina susitikti su savo vaiku galėjo tik po pusės metų, o kada atgaus mažylį – iki šiol nežino.

REKLAMA
REKLAMA

„Mano vaikas buvo paimtas prieš metus, išgirdus Kručinskų istoriją nutariau kreiptis į Seimo narį pagalbos. Aš viską įvykdžiau, bet vaikas negrąžintas dėl neaiškių priežasčių, motyvuojant ikiteisminiu tyrimu ir tuo, kad neaišku kas atsakingas už galimą grąžinimą – Kauno miestas ar Kauno rajonas.

Kiek buvo prašoma dalykų, atsakas visada buvo biurokratinis. Manau, šis įstatymas yra perspaustas, juo žalojami vaikai, tėvai ir šeimos. Man pusę metų nebuvo leidžiama susitikti (su vaiku), buvo sakoma, kad reikia nepakenkti ikiteisminiam tyrimui, o susitikus po pusės metų, vaikas buvo pasikeitęs“, – skundėsi motina.

Kada berniukas grįš atgal į šeimą, kol kas nežino nei kauniečių šeima, nei Vaiko teisių apsaugos darbuotojai. Primename, kad tai prieš kelias savaites Lietuvą sukrėtė ir kauniečių Kručinskų šeimos atvejis, kai vaikai iš šeimos buvo atimti dėl pliaukštelėjimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tada vaikai buvo nugabenti pas globėjus, kol šeima tvarkė visus reikalingus dokumentus ir pasižadėjo įgyvendinti numatytas prievoles. Moteriai iki šiol pareikšti įtarimai ir paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Vaikų teisių specialistai sako, kad mažamečiai iš šeimos paimti dėl jiems grėsusio pavojaus, šeimai nesutikus bendradarbiauti su policijos pareigūnais, vaiko teisių apsaugos darbuotojais, tačiau pripažįsta, kad reaguojant į situaciją buvo padaryta klaidų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų